icon

Môžem žiadať zvýšiť výživné?

14. dec 2025

Ex na tri deti platí 600 € , plat má cca 3 000 €, na mimoriadnych výdavkoch sa nepodieľa, deti má raz za mesiac ... Myslíte, že môžem žiadať zvýšenie ?

barka1
14. dec 2025

Ziadat mozes vždy.

terezia74
14. dec 2025

@anonym_autor áno

mogaa
14. dec 2025

záleží od veku detí a reálnych nákladov na deti....ak máš deti 3-5rokov, nemáš na ne náklady ako pri stredoškoákovi....ak už raz bolo určené výťivné, ty musíš preukázať že sa adekvátne k zvýšeniu zvýšili aj nákady na deti.....

anonym_32cbe9
14. dec 2025

Ziadaj. Prip.ziadaj ciastku ja na sporenie na kazde dieta, ak realne naklady deti nie su este vysoke, ak su deti este malicke atd.

autor
14. dec 2025
@mogaa

záleží od veku detí a reálnych nákladov na deti....ak máš deti 3-5rokov, nemáš na ne náklady ako pri stredoškoákovi....ak už raz bolo určené výťivné, ty musíš preukázať že sa adekvátne k zvýšeniu zvýšili aj nákady na deti.....

@mogaa mám dvoch prvákov ...

dadis
14. dec 2025
@anonym_autor

@mogaa mám dvoch prvákov ...

@anonym_autor Tak potom ziadaj

minenkaa
14. dec 2025

Vzdy môžeš žiadať ,to nie je obmedzene ,už otázka je či to schvália ,myslím,že už moc viac ti neschvália ako máš

dadis
14. dec 2025
@minenkaa

Vzdy môžeš žiadať ,to nie je obmedzene ,už otázka je či to schvália ,myslím,že už moc viac ti neschvália ako máš

@minenkaa Preco si to myslis? Urcite nie vzdy, musi byt odovodnenie, ze o zvysenie ziadas - napriklad nie inflacia.. ale napriklad cas od posledneho rozhodnutia, prechod na vyssi stupen vzdelania, vznik ochorena, zmena pomerov na strane rodicov (nie vsak narodenie dlasieho dietat). Preco si myslis, ze pri cistom prijme 3000 eur by sud vyzivne nezdvihol?

minenkaa
14. dec 2025
@dadis

@minenkaa Preco si to myslis? Urcite nie vzdy, musi byt odovodnenie, ze o zvysenie ziadas - napriklad nie inflacia.. ale napriklad cas od posledneho rozhodnutia, prechod na vyssi stupen vzdelania, vznik ochorena, zmena pomerov na strane rodicov (nie vsak narodenie dlasieho dietat). Preco si myslis, ze pri cistom prijme 3000 eur by sud vyzivne nezdvihol?

@dadis lebo deti sú ešte malé a už ma z toho plat dosť vyzivne ,ešte bude treba zvyšovať na strednej škole a tam už potom nebude kde ist

dadis
14. dec 2025
@minenkaa

@dadis lebo deti sú ešte malé a už ma z toho plat dosť vyzivne ,ešte bude treba zvyšovať na strednej škole a tam už potom nebude kde ist

@minenkaa Ak je pravda, ze ma 3000 eur cisy prijem (co je dost otazne), tak na 3 sestrocne (neviem kolko rokov ma 3.dieta) a ak nema inu vyzivovaciu povinnost, by mal platit 33% (3*11%) a to je cca 990eur. Ale to ek velmi zjednoduseny pohlad. Sama som ziadala tento rok o zvysenie a velmi mi pomohlo, ze zvysili vysivne o 50 eur na dieta. Aj toto pomoze, ak ten uz nijak inak neprispeje.. to je 1200 eur rocne k dobru. Takze o zvysenie by som ziadala, to kolko zvysia zalezi od mnohych okolnosti.

minenkaa
14. dec 2025
@dadis

@minenkaa Ak je pravda, ze ma 3000 eur cisy prijem (co je dost otazne), tak na 3 sestrocne (neviem kolko rokov ma 3.dieta) a ak nema inu vyzivovaciu povinnost, by mal platit 33% (3*11%) a to je cca 990eur. Ale to ek velmi zjednoduseny pohlad. Sama som ziadala tento rok o zvysenie a velmi mi pomohlo, ze zvysili vysivne o 50 eur na dieta. Aj toto pomoze, ak ten uz nijak inak neprispeje.. to je 1200 eur rocne k dobru. Takze o zvysenie by som ziadala, to kolko zvysia zalezi od mnohych okolnosti.

@dadis ja nepíšem ,že jej nezvýšia a 50€nie je podľa mňa moc, ako si asi predstavuje ,nikde podľa mňa na Slovensku ešte niesu tabuľky ,koľko percent sa ma platiť
A ak to takto myslis , ano o tých 50€€ jej v pohode zvýšia na dieta

dadis
14. dec 2025
@minenkaa

@dadis ja nepíšem ,že jej nezvýšia a 50€nie je podľa mňa moc, ako si asi predstavuje ,nikde podľa mňa na Slovensku ešte niesu tabuľky ,koľko percent sa ma platiť
A ak to takto myslis , ano o tých 50€€ jej v pohode zvýšia na dieta

@minenkaa Ak by si sama bola v tej situacii, tak by si vedela ci mat alebo nemat 150 eur je citelny rozdiel.
https://www.justice.gov.sk/aktualne-temy/minist...

minenkaa
14. dec 2025
@dadis

@minenkaa Ak by si sama bola v tej situacii, tak by si vedela ci mat alebo nemat 150 eur je citelny rozdiel.

@dadis ale veď ja nikde nepíšem,že nedostane alebo aby nežiadala ,len píšem,že moc vyššie nepôjde ,čo je aj pravda
A ak dostane viac bude len dobre

minenkaa
14. dec 2025
@dadis

@dadis vysvetlí mi tu tabulku,tie percenta sa spočítavajú?

dadis
14. dec 2025
@minenkaa

@dadis vysvetlí mi tu tabulku,tie percenta sa spočítavajú?

@minenkaa Ano, zosumuje sa to, dieta ma svoj % podiel na prijme.. ale % je nizsie, cim viac vyzivovanych povinnosti povinny rodic ma

minenkaa
14. dec 2025
@dadis

@minenkaa Ano, zosumuje sa to, dieta ma svoj % podiel na prijme.. ale % je nizsie, cim viac vyzivovanych povinnosti povinny rodic ma

@dadis takže keď sú tri deti do 5rokov je tam 9% to sa násobí tromi?

dadis
14. dec 2025
@minenkaa

@dadis takže keď sú tri deti do 5rokov je tam 9% to sa násobí tromi?

minenkaa
14. dec 2025
@dadis

@dadis konecne ti chápem,dakujem ,takže vlastne neexistuje ,že max je 30%z príjmu

dadis
14. dec 2025
@minenkaa

@dadis konecne ti chápem,dakujem ,takže vlastne neexistuje ,že max je 30%z príjmu

@minenkaa Po novom nie..moze to byt viac.. ale netreba tabulku brat doslovne.. napriklad ja mam % nizsie, lebo zarabam podstatne viac ako ex a na mimoriadnych nakladoch sa ma podielat iba 1/3.. tu je tiez otazne, ci ma otec v cistom 3000 (alebo btto), ci nema dalsie deti, kolko zaraba matka..