icon

Možnosť zvýšenia výživného na dieťa so zdravotným postihnutím

veverkaa2
19. feb 2025

Dobrý deň, milé mamičky,

neviem či tu na MK je niekto, kto sa venuje/ rozumie rodinnému pravú no chcela by som sa informovať ohľadom možnosti zvýšenia výživného na 13 ročne ZŤP dieťa. Naposledy sa výživného upravovalo pred 7 rokmi na sumu 90 eur. Vzhľadom na výdavky v súvislosti so starostlivosťou o syna by som potrebovala vyššie výživné.

Výživného posiela exekútor ako zrážku výživného. Biologický otec sa vôbec nezaujíma.

pribinak
19. feb 2025

@veverkaa2 na 13 ročne dieťa je to absolútne nepostačujúca suma a to ani nejdem riešiť že má zdrav. problemy

Určite si daj návrh na zvýšenie

pribinak
19. feb 2025

Počkaj, to je ten super otecko čo sa vyjadril, že nech mimovládky zacvakaju rehabilitácie?

Ak áno, tak dievča zlate, tak to podaj čím skôr. A neodpustí mu ani cent

veverkaa2
autor
19. feb 2025

@pribinak ďakujem za odpoveď. Už som si začala písať Návrh len neviem akú sumu tam uviesť keďže biologický otec môže byť ešte hospitalizovaný v Nemecku na klinike. Ešte má ďalšie vyzivovacie povinnosti. Prejde mi návrh?

veverkaa2
autor
19. feb 2025

@pribinak hej, to je ten čo napísal, že si môžem žiadať v organizáciach

pribinak
19. feb 2025

@veverkaa2 koľko dalších deti ten curak má?

Pozri, skúsiť to vždy mizes. Je tu skupina právnikov, určite ti fobre poradia

veverkaa2
autor
19. feb 2025

@pribinak dlžne výživné od nariadenia syna ? To asi neuvidím tak skoro a to má syn už 13 rokov. Ešte ani nezaplatil dlh čo v decembri 2017 sľúbil, že uhradí, ani cent

veverkaa2
autor
19. feb 2025

@pribinak ešte 3 ďalšie podľa posledného rozsudku

pribinak
19. feb 2025

@veverkaa2 och…je tu skupina právnikov. Skús sa poradiť. Toto je ťažké

veverkaa2
autor
19. feb 2025

@pribinak poslala som Vám správu kde je podrobný popis. Právnika som oslovila mailom osobne no môže trvať kým príde odpoveď.