Možnosti ohľadom výživného a povinnosti otca
Poprosim vas o radu, ktore s tym mate skusenost.
S expartnerom mame 3,6 rocne dieta. Zili sme spolu v spolocnej domacnosti 1 rok. Od narodenia dietata plati vyzivne prve dva roky 200 eur, posledny rok 70 eur. Vsetko na zaklade dohody medzi nami. Pred pol rokom sa odstahoval so svojim neplnoletym synom z prveho vztahu do rodinneho domu, ktory staval, ja s malym sme ostali v byte. Pravdepodobne sa vsetko bude musiet riesit cez sud. Zaujima ma ake su moje moznosti ohladom vyzivneho a jeho povinnosti. Ani dom, ani byt nie je napisany na neho, vsetko je na jeho rodicov, nema na seba ani auto - pisane na firmu, vo svojej firme figuruje iba ako zamestnanec s minimalnym prijmom cca 22O Eur. Zatial plati vyzivne 70 eur, najom a ak potrebujem aj potraviny, ja momentalne po materskej este nepracujem. Naznacuje, ze ak to podam na sud, tak nevysudim nic a ze aj tak je na nas stratovy, pretoze byt by mohol prenajat za 700 Eur a vyzivne mu z jeho minimalnej mzdy urcia 20 eur. Naozaj sa neda v takomto pripade nic robit??? Su naozaj zakony tak postavene, ze plati len to, co je na papieri, aj ked sa vozi na limuzine a vsetci vedia aky ma zivotny standard, ze si mohol dovolit zariadenie celeho domu kupit v hotovosti a hned? dakujem za kazdu radu.

Ahojte..mam aj ja jednu prosbu..mam syna ma 22 rokov a chodi na VS..uci sa asi zle lebo opakuje rocnik a nedavno som zistil ze je spolumajitel s.r.o..otazka znie ze ci mam povinnost platit vyzivne alebo mam podat na sud o zrusenie..dakujem za radu..