icon

Musím platiť, ak už neštuduje?

7. júl 2024

Musím platiť naďalej aj už nestuduje? Myslím od septembra

Strana
z3
pribinak
7. júl 2024

Daj si na súd návrh na ukončenie vyživovacej povinnosti.
Súd ti povinnosť určil, súd ju musí aj zrušiť

anavixy
7. júl 2024

Akoze tvoje vlastne dieta? No mohol/la by si.

minenkak
7. júl 2024

@anavixy ale vôbec nemusí, prečo

jaga18
7. júl 2024

Tak keď neštuduje a ani nemá žiadny príjem, tak áno, do 25 rokov si povinný ho živiť 🤷‍♀️ keď nastúpi do práce na tpp tak nie. Ale platí, že si musíš dat žiadosť na súd, nie len tak zo dňa na deň sa rozhodnúť neplatiť.

pribinak
7. júl 2024

@jaga18 nie je pravda čo píšeš ….

anavixy
7. júl 2024

@minenkak nemusi, to je pravda.. ale no neviem, asi mam taky blby pohlad na vec, ze rodic by mohol podporovat svoje dieta, ktore prave skoncilo skolu, aj ked asi vztah je tam nulovy. Ale ano, urcite nemusi, ked tak uzna sud.

jaga18
7. júl 2024

@pribinak no vybavovali sme náhradné výživné pre mladých dospelých po ukončení štúdia , možno sa mýlim , ale takto to ešte pred pár rokmi bolo

nikaeli
7. júl 2024

@anavixy rodič, ktorý sa pýta, či musí, má určite iný názor ako ty a je celý rád, že už nebude musieť. Môj ex sa opýtal na súde, či má platiť 'až do 18'. Skoro ho tam vyvrátilo, keď sa dozvedel, že až do konca štúdia (vrátane VŠ) 🤷🏻‍♀️ (dcéra bude mať 18 v treťom ročníku SŠ).

cacianka
7. júl 2024

@jaga18 blud

autor
7. júl 2024

Syn maturoval , bude mať 20 .
Niesme celý život v kontakte

anavixy
7. júl 2024

@nikaeli to mi je jasne… preto som aj tak (odveci…) reagovala 🙊

minenkak
7. júl 2024

Nemáš ani na matku kontakt?Ak nie podaj návrh na súd na ukončenie výživného.Inak ak máš adresu dieťa tak napíš list, či ide ďalej študovať

karamelka1234
7. júl 2024

Práve preto ze nie ste v kontakte celý život.. by ste mu mali pomôcť aspoň finančné štart do života, keď otcovsku lásku pohladenie nikdy nepoznal...

autor
7. júl 2024

@minenkak žiaden kontakt ,iba adresa písal som tam 25.6 ale zatiaľ si to neprevzala a to som sa len informoval či ide ďalej študovať

minenkak
7. júl 2024

Tak treba dať žiadosť na súd, tam bude dieťa musieť preukázať,či ide ďalej študovať,výživné plat ďalej,ak dieťa nejde študovať výživné ti bude musieť vrátiť ,k dňu ku ktoremu bude výživné zrušené

sendy1977
7. júl 2024

správne by si mal dať na súd o zrušenie výživného. Pripadne nezaplať, pokiaľ ma nárok na výživne sami sa ozvú a ty výživne doplatíš

minenkak
7. júl 2024

@sendy1977 toto nemôže spraviť,inak môže peniaze začať vymáhať exekútor a bude zbytočne ešte aj toto riešiť a platiť

sasa1310
7. júl 2024

študentom je až do konca augusta. Aj rodinné prídavky dostáva jeho matka až do septembra, takže si povinný platiť ešte za august podľa mňa.

januska12323
7. júl 2024

Veď už sme ti raz radili, nič sa nezmenilo tak nedostaneš ani inú odpoveď.

pribinak
7. júl 2024

@sendy1977 zlá rada. Akurát si narobí problemy

Najistejšia cesta je dať si návrh na súd na zrušenie vyzivovac. povinnosti a ked syn bude chcieť poberať výživné, bude musieť preukázať že je študentom

anjelicek26
7. júl 2024

Treba dat navrh na sud na zrusenie vyzivovacej povinnosti - tam to bud zrusia, alebo ti oznamia, ze syn dalej studuje a budes platit dalej... mrzi ma, ze nemate ziaden kontakt, ale peniaze su mu dobre 🙄

medda_beda
7. júl 2024

@anjelicek26 Nesúď.Rodič je povinný živiť svoje dieťa pokiaľ mu to prikazuje súd.Obviňovať dieťa za to, že sa nevybudovsl vzťah je trochu smiešne.
On sa sám nezamiesil ani sa na tento svet nepýtal.Nepoznáme ich situáciu.
Tak isto sa s otcom nerozprávam a mám na to svoje dôvody prečo to tak je.Ja som ho však informovala o formálnych veciach.

nikaeli
7. júl 2024

@anjelicek26 a čo ak je tak rozhodnutím otca? ani môj ex nechodí za dcérou a to sme v tom istom meste.. dcéra naňho čakala každý víkend, každý voľný deň, sviatok, prázdniny.. 10 rokov len samé výhovorky.. mám ho za ňou dotiahnuť za vlasy?

anjelicek26
7. júl 2024

@nikaeli nie, za vlasy ho tahat nikam nema, ale rovnako ako ty predpokladas, ze chyby porobil otec, rovnako je xy zien, co robia mozne aj nemozne, aby dieta k otcovi posielat nemuseli... on by mal aspon v kontakte s matkou, aby vedel, co to dieta robil.. nie, ze je komplet odstrihnuty, ale peniaze dobre, toto proste nikdy dobre nebude.. aj keby mu len mailom napisala syn toto syn tamto.. Vacsinou je chyba na oboch stranach...

caramellka
7. júl 2024

Veď už Ti tu odpovedali k téme zo 16.mája, aj k tej z 2.júla...🤷‍♀️

nikaeli
7. júl 2024

@anjelicek26 ale my nevieme ako to je. Nevieme, či sa odtiahol sám alebo ho odstrihla žena. Ani prečo to nechal tak. Napriek tomu tu súdiš dieťa, že peniaze sú mu dobré 🤷🏻‍♀️ otázka znela inak...

kristiii
7. júl 2024

@anjelicek26 ale noo..ja som exovi syna dopratala až domov, lebo samé výhovorky, prečo za ním nemá ako prísť a blabla a aj tak nemal záujem. Naposledy ho videl asi 6 rokov dozadu, lebo je "zaneprázdnený", najnovšie si s ním už nemá čo povedať. Aké prekvapivé, keď naňho roky kašľal. Aj tie peniaze z neho treba ťahať. Zas nerobme z tých tatkov chudacikov a z mám, ktoré sa o dieťa dennodenne starajú, harpye. Reálne poznám až jednu, ktorá bránila otcovi v styku s deťmi.

minenkak
7. júl 2024

@nikaeli dieťa je povinné informovať rodiča o ukončení štúdia alebo pokračovaní,v tomto prípade to neurobil,tak to môže byť,že chce peniaze

nikaeli
7. júl 2024

@minenkak školský rok sa aj pre maturanta končí 31.8. takže má na výživné nárok ešte dva mesiace. Rovnako ako má rodič nárok na prídavky a daňový bonus.

minenkak
7. júl 2024

@nikaeli ale narok má matka v tomto prípade

Strana
z3