icon

Musím vrátiť náhradné výživné po doplatení otcom?

dajana22
26. júl 2011

Dobry den mam otazku byvali mi na dieta neplatil vyzivne a vznikol mi narok na nahradne vyziv.od statu.Kedze ho Upsvar udal na policii za neplnenie si vyzivovacej povinnosti z policii dostal vyzvu na uhradenie inak mu hrozi basa.Takze mi byvali poslal ten rozdiel co mi posielali nah.vyzivne cc 500eur lenze on si nadalej neplni a neplati mi vyzivne ako ma.Ja tieto peniaze co mi poslal ako dlh Uradu prace som uz skoro minula a neviem ako ich vratim ak ma o to vyzve urad prace ...Navyse stale mi dlhuje peniaze ktore sa exekutorovi nadari uz roky vymoct.Ja som teraz vinna za to ze som tie peniaze minula na dieta a on sa bude smiat lebo aj tak sa vyhol base a tak sa moze stale dokola vyhybat aj plateniu vyzivneho .Stale je to on kto je chraneny.Ako sa mozem s tejto situacie dostat ak nebudem mat z coho vratit uradu prace vyzivne ktore tak narychlo poslal mne a preco to rovno neposiela na ucet im ?Mozem byt za to aj odsudena?

Strana
z2
densflor
31. okt 2016

Otec dietata musi byt zapisany v RL

draik
1. nov 2016

@vivien1990
Na náhradné výživné by ste mali nárok len vtedy, ak by otec dieťaťa bol zapísaný v RL, mal určenú povinnosť platiť výživné a neplatil ho.

bobo987
14. dec 2016

@qvendolinka ahoj to ti poslal aj dlzne vyzivne,ci len bezne vyzivne dopredu.

nell282
4. jan 2017

@akrim75
ahoj nevieš prosím ťa ako to je, ak exmanžela polícia nenájde,alebo nebude mať ako splatiť dlh na výživnom štátu,nakoľko nepracuje,budú ho po dovŕšení dospelosti splácať deti alebo ja??? už som počula všeličo,mne dlží za 7 rokov,teda vlastne štátu,nakoľko dostávam náhradné výživné už 9000 eur a ked ich budem musieť štátu nakoniec vrátiť ja alebo moje deti tak ma porazí.Ako to vlastne je?Poradte prosím :(

voldemort
4. jan 2017

chcela by som sa poradiť,ked prebieha exekúcia a mám nový rozsudok,a žiadam náhradné výživné od štátu a pani mi zavolala,že treba exekúciu na ten nový rozsudok čo potrebujem urobiť?Pri prvej exekúcii som doniesla rozsudok exekútorovi,ten ma poslal za nejakou právničkou,ktorá spísala návrh na začatie exekúcie a zaplatila som jej za to 42 euro.Poprosím poradiť,dá sa to aj inak a aký je opostup.Za skorú odpoved veľmi pekne dakujem.

nikaa3011
3. apr 2017

ono je to tak že keď ti mesiac nezaplatí musíš ist na úrad a dať to hneď na exekútora a keď ďalej neplatí tak ti dajú za tri mesiace spatne.nahradné a ššte stále čakám.mám mať 200 na dve deti ale zatial už 4 mesiace som nedostala nič a pochubujem že od neho dostanem ale tak to už bude jeho problém možno je to stále dookola riešiť ale keď sa to nerieši tak oni sa možu takým matkám len zasmiať treba isť na nic tvrdo. Nech ich pozvierajú keď nemaju žiadnu zodpovednosť..a aj ked si užívajú raz ich to všetko dobehne.to je pochopitelne ze ked to doplati je nalepsie to hned ist vretatit no a ked nebude dalej platit tak znova rovnaky postup exekutor,policia,urad ....

gabikka34
7. aug 2017

Ahojte, moj byvaly muz mi neplatil peniaze na dceru, tak som si vybavila nahradne vyzivne, ked poslal byv.muz peniaze, vzdy mi urad o tu sumu naslednujuci mesiac poslal menej, nikdy som nic nemusela vratit, no mam otazku, mam priatela 10r.zijeme spolocnej domacnosti a nikdy som nedokladala jeho prijem, vzdy odo.mna pytali len ci sme manzelia, ci mi prispieva a tak mi dali vypisat prehlasenie a napisali, ze mi prispieva 30€mesacne na dieta, no teraz mame druhe dietatko spolu a na urade mi povedala pani, ze co som nenahlasila, ze spolu zijeme, ze uz pri prvom spolocnom dietatku aj ked nie sme manzelia a len zijeme v spolocnej domacnosti tak nas urad povazuje za rodinu a uz sa preratava nas prijem, ci mi vobec nepresiahne vysku vyzivneho, to ako ked presiahne pridem o vyzivne? Priatelov prijem by podla mna nemali riesit, nie sme manzelia, vopred dakujem za kazdu radu, reakciu,

nikaa3011
7. aug 2017

@gabikka34 no toto aj mna napadlo ja som si chcela priatela raz aj zobrat a to akoze tie pridem o najradne potom?pekna blbost to by nemalo tak byt otec je raz otcom a nema prist o tu zospovednost teda byt slobodny ako keby nic trapne...takze si nemusela doplatit no ja som sa zatial ziadnych penazi od neho nedockala uz 9 mesiacov.takze tak.a musis to niako obnovovat behat po uradoch znova?niako po pol roku s to ma ci ako to je

gabikka34
7. aug 2017

@nikaa3011 ano ak presiahne, to znamena 2,2zivotne minimum, musis kuk na stranke kolko je zivotne minimum na dospeleho, dieta, my sme 3 dospele osoby, 2deti a ked sme zratali ziv.min.plus moju matersku, jeho plat atd.tak nam to presiahne, tak od tohto mesiaca uz asi vyzivne zanikne

nikaa3011
8. aug 2017

@gabikka34 to je cele na nic ...ja radsej este svadbu nebudem ani planovat ved ked je to takto je to dobre sproste.

15natalinka18
10. okt 2017

Baby pomooooc ach od 2010 do teraz ciže 2017 je dlžna suma dakych 9000e rieši to exekutor ktory už daku sumu vymohol a prave s exekutorom mam problem. za ten čas tych 7 rokov som od štatu zobrala 4000e nahradneho vyživneho lebo neplatil a to sa ukončilo so štatom mam všetko vyrovnane lenže exekutor od byvaleho vymaha sumu s tym že neodratal tie 4000 čo som dostala od štatu že to ani urobit nemože lebo to nespada pod to konanie. takže vražedny scenar ktory mam pred očami je že do konca roka exekutor vymože dlh lebo byvaly už plati exekucne konanie sa uzavrie a potom čo štat bude odomna pytat tie 4000 ???? prečo exekutor neodrata z dlhu sumu ktoru mi dal štat ? exekutor mi stale vravi že s nim nemam miešat nahradne ale preboha ved odomna to bude niekto pytat. čo spravit ???? chcem to uzavriet a mat klud od exekutora.

draik
10. okt 2017

@15natalinka18
Exekútor vymáha dlh, žiadne započítanie náhradného výživného a pod nerobí, keďže s tým nemá nič dočinenia. Peniaze, ktoré exekútor vymôže, Vám pošle a Vy ich vrátite štátu. Netuším, čo by na tom malo byť vražedné.

15natalinka18
11. okt 2017

@draik ta logika mi pride chora. Takto sa neznalec moze akurat dobre zadlzit. Je to jeden spis jedno vyzivne tak nechapem naco to takto komplikuju matke. Bola som v tom ze ked to ma nastarosti exekutir vymoze dlh uzavrie to a vybavene nie ze ja budem este hystercit lebo on mi vyplaca viac a potom to vracat. Nevedela som ani ze si musim ja sledovat kedy vymozu cely dlh a potom to zastavit. Lebo exekutor nato neupozorni. Cele ma to prekvapilo ale couz. Dakujem

draik
13. okt 2017

@15natalinka18
Akým spôsobom sa "neznalec" môže zadĺžiť? Tým, že minie náhradné výživné a ešte aj zameškané výživné, ktoré vymohol exekútor? Teda fakticky minie peniaze, ktoré ani neboli jeho?

15natalinka18
13. okt 2017

@draik ano dobry postreh. exekutor ma vymahat peniaze ktore mi patria nakolko to otca nezaujimalo a ja nechcem ani cent navyše.

draik
13. okt 2017

@15natalinka18
V danom prípade by ste minuli peniaze, ktoré Vám nepatria. A to je problém.

diabliq6666
18. okt 2017

Oplati sa vobec riesit nahrdne vyzivne????

nikaa3011
19. okt 2017

Ja si myslim ze urcite

jankoalaura
7. nov 2017

Ahojte chcem.sa Vas spytat ja som si podavala o nahradne vyzivne v maji tohto roku najorv mi to neschvalili leboze musim dodat papier o vyzivnon na druhe dieta ktore mam s druhym partnerom.Lenze! Som sa odvolala dodala papier ze co ma moj druhy syn s nahradnym vyzivnym na moju dceru.Priznali si samozrejme svoju chybu a len.som dodala papier este ze exekutor nic nevynohol a prislo mi minuly tyzden rozhodnutie ze mi nahradne vyzivne schvalili.Lenze..Na papieri mam napisane ze nahradne vyzivne mam platne od februara tohto roku... Chcem sa spytat vyplatia mi vlastne peniazky do toho februara??? A ked som dostala rozhodbutie 2.11.tak vypkatia mi ho tento mesaic? Vyzivne mam stanovene 100e mesacne.Dakujem

draik
7. nov 2017

@jankoalaura
Od podania žiadosti, resp. po zvláštnej písomnej žiadosti aj tri mesiace predtým, ak sú splnené podmienky.

nikaa3011
Autor odpoveď zmazal
merrynka19
11. jan 2019

Dobrý deň, prosím vás a keď žena poberá náhradné výživné a dieťa sa zamestná tak jej samozrejme náhradné výživné konci... ale kto bude potom vracať peniaze štátu? Matka? Dieťa? Alebo vlastne to celé zanikne a nik?

safrani
18. dec 2022

@dajana22 musíš vrátiť peniaze co ti vyplatil úrad práce, a dá sa aj na splátky

Strana
z2