Náhradné výživné - rada

5. apr 2021

Dobry deň, chcela by som poprosiť o radu. Mám dve dcérky, na ktoré otec prestal platiť výživné uz viac ako tri roky a vôbec sa o ne nezaujimal. Minulého roku po veľkých papierovackach s centrom pre ochranu detí a mládeže sa mi podarilo vybaviť náhradné výživné od štátu. Posledný mesiac sa otec zblížil s dcérami a písal mi že by mi chcel poslať nejaké peniaze. On to niekedy tak sľuboval ale nikdy nesplnil. Teraz mám pocit že asi naozaj chce, ale nie som si istá. Aj keby poslal tak určite to nebude viac ako 1/4 náhradného výživného.
Otázka je: Keď mi pošle aj tu 1/4 výživného automaticky sa mi Rusi náhradné výživné a môžem o neho požiadať až po Tom keď mi znova tri mesiace nič nepošle?
Ako by ste to riešili? Ak má s tým niekto skúsenosť tak rada si prečítam nejakú dobrú radu.
Ďakujem

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
5. apr 2021

@cocolino234 on je cudzinec a súd bol už dosť dávno a v zahraničí kde mu stanovili vyzivne, platil tak ako platil raz áno raz nie, potom tri roky nič, takže dlhuje dosť. Na súd som to na sk nedávala, lebo to riesilo centrum pre medzinárodnú ochranu detí a mládeže a polícia. Keďže ho našli vymhali od neho výživné a zatiaľ dostávam náhradné výživné. Pamätám si že tá pani na úrade práce mi vravela že keď mi pošle mám to okamžite nahlásiť a bude sa to vracať štátu. Ale teraz neviem čo robiť, ako zabrániť tomu aby to poslal? Lebo to budem musieť priznať a asi prakticky keby mi poslal aj len 10€ tak mi pozastavia náhradné výživné?

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
5. apr 2021

@cocolino234 mne tak vraveli že ja mám vrátit čo zaplatí on navyše. Ma mi dávať 200€ na dcéru, takže keď pošle trebárs 450€ tak ja musím vrátiť 50€. Ale keď mi pošle nejakú stovku tak ja prídem o 300€ len tak, to nevyzijem 😓

kopytko03
5. apr 2021

Neboj sa, pri čiastkových platbách ti NV nezrušia. Akurát si povinná nahlásiť každú platbu ktorú od neho obdržíš, a v nasledujúcom mesiaci ti ÚPSVAR výživné o tú sumu zníži.

autor
5. apr 2021

@kopytko03 fakt? Tak hádam to bude tak 🙏

kopytko03
5. apr 2021

Určite to je tak, mám s tým osobnú skúsenosť 🙂

autor
5. apr 2021

@kopytko03 dobre tak ďakujem 😊😘