icon

Návrh na úpravu stretávania sa ex s deťmi

arasidka123
5. feb 2022

Ahojte...chcela by som vedieť váš názor, či by ste teda šli do toho a ako by ste postupovali. Hneď na začiatku ale upozorňujem, blbé komenty si nechajte... Súd nás rozviedol v r. 2017...3,5 roka chrapal s kolegyňou až som si nakoniec povedala, že len kvôli deťom sa ostávať vo vzťahu neoplatí...jasné, že tá zlá som bola ja...ja som mu zdravie zničila a podobne...keď s ňou začal...syn mal skoro dva roky a dcéra pol roka...právnička mu hneď vtedy povedala, že na striedavú starostlivosť nech zabudne,keďže robil smeny...normálne sa s ním dohodnúť nedalo nikdy, takže súd ustanovil, že by si ich mal brať prvý víkend v mesiaci a prázdniny podľa parného a nepárneho roka ...ibaže...buď ich bral len keď mu prišla domov matka z Rakúska, kde robí opatrovateľku...čiže sa stalo že aj tri prvé víkendy ich nemal.. podotýkam že ani nevolal ako sa majú...prípadne ak si ich aj zobral....len ich matke odviezol a on sa flakal s.tym, že nedostal dovolenku vraj..alebo ich odniesol k bratovi..zaujem nulový...o stravovaní sa vždy pohadame, lebo deti povedali a neraz že mali napr iba polievku...vraj neboli hladné...sa vyjadril...že babka im zakázala chodiť do obchodu lebo čo by robil so zvyšným jedlom keď ona mala prísť domov až o mesiac...prípadne ak sú na víkend..ani prezliecť sa nemusia.....ak majú urobiť úlohy alebo nejaký projekt, čo im zadá učiteľka na dlhšie prázdniny...rovno že to je nepodstatné...a potom že im aj povie, že to robiť nemusia...keď sa ich opýtam, čo robili, alebo keď im zavolám kým sú tam, že ako sa majú...tak čas trávia na tablete a počítači...dosť dlho hlavne synovi trvá,kým sa opäť skonsiloduje keďže tam majú povolené úplne všetko,čo si už všimla aj suseda,ako sa zmení jeho správanie nielen voči mne,ale aj ostatným....priznal sa, že zobral úver 20000 niekomu,lebo si myslel, že dotyčný mu pomôže,ale kvôli tomu že nevladze splácať vraj vyhlásil osobný bankrot, takže zvažujem aj žiadosť o zvýšenie výživného...veľakrát som mu povedala, že deťom treba to a to...jeho hláška...výživné mi musí stačiť...podotýkam...100€ na syna a 70€ na dcéru...preto zvažujem, že keďže je situácia aká je, chcem dať žiadosť o stretávanie sa jeho s deťmi len za mojej prítomnosti, prípadne to obmedziť na čo najmenej ..

pribinak
5. feb 2022

Koľko majú deti teraz? Vedia že máš v pláne obmedziť kontakt s otcom? Budú s tým ok?

draik
5. feb 2022

V prvom rade, ak chcete radu, naučte sa písať. To znamená, používať bodku a veľké písmená na začiatku vety, aby sa to vôbec dalo normálne prečítať.
Uviedli ste plno balastu, ale nie to podstatné - či v poslednom období si deti berie pravidelne k sebe, teda či využíva vyhradený čas. Ďalej je podstatné, či viete preukázať, že styk deťom škodí - nie len na základe vyjadrení deti a toho, že máte odlišnú predstavu o spôsobe výchovy.
Môže sa tiež stať, že požiada o rozšírenie času na stretávanie s deťmi, keďže už sú staršie.

diamond007
5. feb 2022

@arasidka123 samozrejme zvýšiť výživné..
Kamoš má na 2.5rocneho syna 170€.
Kamoška má na 4 a 6r deti má 460€

modry1985
5. feb 2022

@arasidka123 ak začneš tým že chrápal s kolegiňou bude to brané že ani po 5 rokoch si sa s tým nevedela zmieriť. Vzťah skončil v roku 2017. Ale k veci - nie s vysokou pravdepodobnosťou ti asistovaný styk sudca neodklepne. Nepísala si totižto nič o tom ako droguje , fetuje , deti chodia od neho z modrinami alebo deti sa ti doma zavrú na 3 zámky a za otcom nechcú ísť ( ale ani to by dôvod nebol )...To že máte odlišnú výchovu a pohľad na ňu nie je dôvodom asistovaného stretávania....nedá sa mať kontrolu nad všetkým a nad všetkými....bohužiaľ taký je život.....

pribinak
5. feb 2022

@diamond007 to že kamoska má na 2 deti 460 EUR je info úplne zbytočná. Podstatne sú totiž príjmy a výdavky. Nevieme aký príjem a výdavky má tento otec a nevieme aké príjmy a výdavky má ten druhy otec

Je úplne jedno že jej schválili 460 na 2 detičky, lebo nevieme aky je zdrav.stav tých deti, krúžky, škola, ….

sasa1310
5. feb 2022

@diamond007 a čo že má kamoš a kamoška? Majú asi iný príjem preboha

diamond007
5. feb 2022

@sasa1310
@pribinak
Joj používajte rozum. Tým som nepovedala že má toľko pýtať, tým som ju chcela iba podporiť že 170€ v dnešnej dobe na cca 5 a 7rocne dieťa je veľmi málo, že nech sa pokúsi aspoň o zvýšenie. Nakoľko na dve batoľatá asi potrebovala menej ako na predškolaka a školáka.
Koniec debaty.

arasidka123
autor
6. feb 2022

@diamond007 teraz majú 8 a 9,5 cca

sense
6. feb 2022

Pri takých deťoch už strata vanie za tvojej prítomnosti nedostaneš keďže nefetuje, nepije apod. A to ze mate iný pohľad na výchovu nie je dôvodom na stretávanie v tvojej prítomnosti.
Samozrejme žiadosť o zvýšenie výživného dat môžeš.

diamond007
6. feb 2022

@arasidka123 pardon, rátala som podľa popisu že v 2017 pri rozvode mali dva a pol roka

sasa1310
6. feb 2022

@diamond007 ty používaj rozum. Vyššie píše, že vyhlásil osobný bankrot. Takže aké zvýšenie?

arasidka123
autor
6. feb 2022

@draik on s nimi nie je ani cez tie víkendy čo má byť...donesie ich matke alebo bratovi a potom ich len vyzdvihne..a cez prázdniny ani nehovorím....