icon

Neobmedzený styk s dieťaťom

mery69
13. feb 2013

ahojte, chcem sa spýtať, či niekto neviete poradiť. Priateľ má v rozsudku neobmedzený styk s deťmi. Jeho exka stále poukazuje, že si ich musí brať aj polovicu prázdnin. Kedže je styk neobmedzený nemá nárok ex určovať kedy si ich má brať. no nie? inak si ich berie každý druhý víkend.....pekný dník 😉

Strana
z2
barcelona94901
13. feb 2013

@didi44 ja s tebou suhlasim didi, presne tak,deti,,,deti su moje,lubim ich,uskromním sa kvoli ním,teším sa na ne ,som ich rodič do konca života ,či som otec,či som mama ,babka ,deti su všetko a preto je snad na tom otcovi ,ak je to skutočne tak ako sa to tu popisuje,tak je na nom,aby pre tie deti zdvihol zadok a išiel si to vyriešiť ..no jediné čo sa tu dočítaš ,že nová partnerka píše o otcovi ako mu to nevyhovuje a matke ,ako o tej čo určuje..pritom..otec aj samotná matka detí možu mať na celu vec uplne iný pohľad a možno aj samotné deti...asi to nebude tak hrozná matka ,ked mu tie deti predsa nuka,dáva..nedočítala som sa tu zatial nič o tom,že by mu deti nedala,berie si ich podľa info tu,dva krát do mesiaca na 4 ,či 6 dní? o peniazoch,alimentoch tu nepíše nič a my nemožeme vedieť či to nevyhovuje len dotyčnej,pretože aj to sa často stáva,o deťoch tu nič moc nepíše,vyjadruje sa k tomu,čo jej vyhovuje ,nekonkrétne a radu jej predsa mery dala dobru,ak sa nedá dohodnuť,nech ide otec na sud,

miskax2
13. feb 2013

@mery69 sud urcuje vascinou kazdy druhy vákend plus dlhsi usek cez leto a vianoce. potom má rodič právo chodiť resp. byť s dieťaťom v stanovené dni a keď mu to nevyhovuje hold smola..... moj oco si daval upravit styk na moju sestru a ked sa spytal sudkyne že čo keď vtedy nebude mocť koli praci tak mu povedala že to už je jeho problém.... tu nejde o to že v ten termím MUSÍ ale že MôŽE len vtedy a nie kedy si zmysli ......

vefi89
14. feb 2013

@mery69 má právo si ich zobrať na základe dohody s jeho ex- teda zavolám a predom oznámim, alebo sa dohodnem, kedy si ich zoberiem. ALE, to neznamená, že je to jeho povinnosť mať ich pri sebe, kedy to jej vyhovuje. takže NIE, nútiť ho nemôže, a záleží na ňom a vyslovene dohodou medzi rodičmi, kedy. ale isto nie na polku roka 😅

lea6419811
14. feb 2013

@mery69 peklo, ked maju striedavu a nekomunikuju

karla123654
14. feb 2014

ja som rozvedená, ex má neobmedzený styk. On si to vysvetluje po svojom, povedal, ze ma neobmedzeny styk a nie starostlivost. Chcela som od neho, kedze pred rozvodom malej sluboval, ze sa medzi nimi nic nezmeni, aby si ju braval aspon kazdy druhy vikend. Povedal, ze on si ju bude bravat kedy sa jemu zachce, ze ja mu nebudem prikazovat. Cele prazdniny ju musim vykryt ja, jeho to nezaujma. Ani neprispeje na tabor pocas letnych prazdnin, vravi, ze posiela vyzivne. ze to je moj problem ako si to zariadim. Najnovsie ked je s nou tak max 3 hodinky raz za dva tyzdne, ani mi neoznami, ze s nou niekam ide, hoci si myslim, ze by mi to mal oznamit. Robi si co chce. Zoberie ju do obchodneho centra nakupi jej veci, ktore mala ani nepotrebuje a v jej ociach je najlepsi otec na svete. Myslim, ze sa tym chce mne mstit, ale robi zle dietatu. Neviem aky postup je pri tomto probleme, podla mna by to malo byt spravodlivo rozdelene, vsak len pocas letnych prazdnin nema matka tolko dovolenky, aby sa mohla dva mesiace starat sama o dieta. Ak zistite co robit v takomto pripade, dajte mi vediet. Dakujem

disease123
30. jún 2014

Ahojte poprosim vas o pomoc. Sme manzelia ale neklape nam to a ked sa manzelka nastve berie mi syna(10 mesiacov) a nechce mi ho dat ani do ruk. Manzelka ma vyhadzuje takmer kazde dva tyzdne z bytu a vyhraza sa mi ze syna uvidim az vtedy ked to urci sud a do vtedy mi ho ani neukaze. Tak isto sa mi vyhrazaju aj jej rodicia. Ked pridem z prace domov s malym je vonku a pride az o 7-ej vecer kedy uz maly musi ist spat takze ho cez tyzden vidim maximalne hodinu. Som velmi dobry a starostlivy otec dal by som za syna zivot. Je mozne ze budem musuet z domacnosti odist aby som ju nedrazdil pretoze potom trpia deti a ja ju svojou pritomnostou nechcem provokovat. Ma pravo mi do rozvodu branit styku so synom a ukazat mi ho na hodinu denne? Alebo ma pravo az do rozvodu mi syna neukazat ako sa mi vyhraza ona aj jej otec??? prosim poradte mi dakujem

Strana
z2