Nesúhlasím so striedavou starostlivosťou
Pekný deň prosím o radu priateľ chce dcéru do striedavej starostlivosti dcera bude mat 3 roky vo februári ja s tým nesúhlasím!! Viete mi poradiť ?
@simona20201309 ani to nechcem v žiadnom prípade
@rira Daj návrh na súd. Ak bude návrh rozumný a sudca a ak kolizna uvidía, že sa chceš rozumne dohodnúť a nebudeš brániť v stretávaní a nemáš potrebu sa mstiť cez dieťa, máš šancu uspieť. Dieťa je relatívne malé, to je plus pre teba.
Ja by som fakt dopriala tým rodičom striedať si bývanie pravidelne každý druhý týždeň, pendlovat... Najmä keď si prečítam, že bežne to funguje aj tak, že dieťa chodí do dvoch inštitúcií (škôlka, škola)a strieda to, v závislosti od toho, kde a u koho sa práve nachádza. Ale pozor, iba do choroby, vtedy je ideálne, keď sa stará jedine matka (viď diskusie nových partneriek rozvedenych oteckov s deťmi v striedavej starostlivosti.)
@rira ono uplne iné to bude ak dieťa nastúpi do škôlky....lebo predpokladám že do teraz ho mali starí rodičia alebo bolo v jasliach....upne iná situácia je ak nastúpi do štátnej škôlky - veľa detí, nový kolektív - v kuse choré dieťa.....naša do nástupu do škôlky nebola skoro nikdy chorá a to chodila aj do jasiel, všetkosa otočilo keď nastúpila do škôky do nového kolektívu.....ale zistíš sama.....
@oblecenie99 to nie je pravidlo, susedka sa pravideľne stará počas choroby o dieťa jej partnera keď je choré...ona má možnosť HO a matka dieťaťa si jednoducho nemôže dovoliť byť v kuse na OČR....
@kubkovamama Ja zase poznam par rodin, co mali v striedavej aj skolkarov a fungovalo to. Nemusia mat predsa zo zaciatku rezim tyzden:tyzden..
@mogaa samozrejme česť výnimkám
@rira riešiš zverenie maloletej do opatery, buď bude u teba a otec bude mať víkendy plus nejaké dni cez prázdniny alebo bude dieťa v striedavke. Musíš to mať ošetrené súdom na papieri. Bez ohľadu na to, či ste boli manželia.
Môj ex mal tiež plné ústa, že chce dcéru do striedavky (v čase rozvodu bola prváčka) a vieš ako to dopadlo? nebol schopný vziať ju k sebe na celý víkend, nie to na týždeň. Dcéra už chodí na strednú školu a nikdy s ňou nebol dlhšie ako 5 dní. Nikdy s ňou nebol u doktora, na OČR, na otvorení šk.roka, nevzal ju na dovolenku, celé prázdniny je so mnou, a to som súhlasila s rodičovskou dohodou, že pre ňu môže prísť hocikedy, keď sa vopred dohodneme. Na súde doslova plakal a potom sa na ňu vyprdol. Nechodil pre ňu, nebral ju nikde. A ona s ním tak veľmi chcela byť. Neviem, či je pre dieťa až také super byť každý týždeň inde, každý z nás má rád to svoje pohodlie, svoj kútik, kde sa schúli, keď to potrebuje. Bude mať uňho izbičku? alebo aspoň kútik so svojou postieľkou? Koľkokrát s ňou bol sám? ako sa jej venuje počas dňa? zvládol by sa o ňu postarať, keby bola chorá? môj ex by to nedokázal. Ako sa s ním dá komunikovať? viete si to vydiskutovať? dohodnúť sa pred pojednávaním? Musíš zvážiť všetko, spíš si na papier prečo áno a prečo nie.
@rira ahoj, ak sú vážne dôvody proti, napr alkohol, agresia, týranie, nevhodné správanie tak treba argumentovať, upozorniť koliznu a samozrejme zhromaždiť co najviac dôkazov. Rozhovor vždy treba viesť bez vylevov a nedajbože hysterie, proste v kľude a nenechať sa vytočiť. Inak, česť výnimkám, väčšina mužov striedavkou iba chce zastrašiť ženu, starať sa celodenne o dieťa a prispôsobiť sa mu to je veľká výzva. Držím palce 😀
@rira ja mam dieťa v striedavke od veku keď ešte tiež nemalo 3 roky. Nesúhlasila som so striedavkou ani ja - 2 roky súdov - tisíce a tisíce na právnikov - súdnych znalcov a i....moj ex je ako otec fajn - dieťa je ním priamo posadnuté. Máš na to nervy financie - súď sa. Ja keď sa pozriem na to trošku dozadu - už by som to neabsolvovala. Či je dobrá striedavka ? Nie nie je. Ak však dieťa ma silné citové väzby aj na otca - nemáš šancu ani z najlepším právnikom ( mala som 3 ). Mimochodom čím viac nebudeš súhlasiť - tým viac si na tebe na konci umyjú ruky ( súdny znalci kapitola sama o sebe ).
@elizabet173 je to ako ked sa pýta, čo robili v škôlke.. nič iné
@horty99 My sme mali 3 roky sudy. U nas bol rozdiel v tom, ze ja som striedavu chcela od zaciatku, muz neskor tiez ano a ked si to deti vyskusali, tak nechceli. Voci mne boli vsetci v pohode (okrem ex 😂), aj kolizna, ktora striedavu neodporucala, aj sudny znalec, aj sudca. 3 roky sa to tahalo kvoli tvrdohlavemu exovi, ktory tvrdil, ze deti manipulujem a bolo mu to nanic.
@horty99 nemám na to chuť ani navyše peniaze ja len chcem aby mala bola v pohode pretože ona za to nemôže! A nemám sa ani chuť naťahovať s otcom neviem ako to celé riešiť jedine čo viem tak nechcem už byt spolu so svojim priateľom už mám toho dosť ! A viem že on sa nezmení už raz sme boli od seba len a len kvôli nemu! Na moje podmienky nechce pristúpiť ! Nechce sa vzdať futbalu co znamená,že víkend čo víkend je preč k tomu sa tam pije atd
@dadis no nemyslím si,že je to pre dieta Ok hlavne keď je dieta viac naviazané na mamu a v našom prípade si nevíem predstaviť ako otec zvládne starostlivost o diéta keď sám sa o seba nevie postarať nevie varit nevie ako sa zapína práčka proste nič ! A k tomu vikendy na futbale a dieta kde bude ? Keďže sa nechcel vzdať futbalu kvôli rodine čo bola moja podmienka
K
Dávno som čítala dlhý článok v dobrom českom časopise, kde boli vyjadrenia kolíznych, právnikov, psychológov. Veľmi ľutujem, že som si to neodlozila, bolo to veľmi super
Nepamätám si veľa, iba základnú podstatu, čo tu už baby spomenuli. Či to nie je iba vyhrážanie, manipulácia, snaha ublížiť ti cez dieťa, keď otecko straaaašne trvá na striedačke.
Renomovaná psychologička aj právnička poradili veľmi prakticky - nedajte najavo strach, obavy, nepodceňujte biotatka, tvárte sa nad vecou, súhlasíte že pre dobro dieťaťa je tráviť čas s oboma rodičmi potrebný a nanajvyš prospešný, , ale musí byť plnohodnotný, čiže starostlivosť fullservis, nielen vybrať hrozienka. Navrhujem ti napísať návrh rodičovskej dohody, kde napíšeš že striedanie bude v piatok vyzdvihnutím zo škôlky, že cez týždeň má druhý rodič termín stretnutí utorok a vo štvrtok 15.00 - 18.00, ostatné dni okamžite oznámenie podstatných info o dieťati, výživné uved podľa potreby a vašich príjmov. Riešenie krúžkov, lekárov, choroby, Očr, programu bude v kompetencii toho rodiča kde práve dieťa bude, ale zase aby to ani jeden rodič nezanedbával a neprehadzoval na druhého.
Navrhni že napr potrebné oblečenie kúpite spolu a rozdelíte do oboch domácností, ostatné potreby zabezpečíte každý u seba
Návrh si ulož v Pc, pošli mu ho doporučene/proti podpisu , odloz si doklady. A kľudne začni s realizáciou, zabal mu pre dcérku pár základných potrieb a nech si ju vezme na 7 dní.
Sama uvidíš ako mu zabehne 🤔 !
Tie odborníčky sa vyjadrili, že mrte tatkov sklapne a pri predstave že má dieťa na krku 24/7 a to dva x mesačne, im dopne že nechcú prísť o slobodu behať kade tade, hocikedy, a ešte keď uvedies taký základný režim dňa malej, jedlá ktoré už môže/nemôže konzumovať, hygienické štandardy, ( veď mu chces pomôcť 😇😉), čítanie rozprávok, hry ktoré ju rozvíjajú, vitamíny a lieky ktoré uziva a kedy, v čom sa môže prať prádlo aby nemala alergiu, atď., tak si myslím že mu sklapne hneď. Chápeš ako to myslím ? Pekne napíš návrh, a do prílohy mu farbisto popíš všetko čo treba, aj na 2-3 A4.
Ak sa mýlim, tak bude dobrý tatko, ktorý sa o svoje dieťa postará na 100%.

@rira kopa chlapov má iba reči,ale až príde na to,naozaj sa plnohodnotne postarať o tak malé dieťa,skutek utek.My sme riešili niečo podobné,2r a chcel striedavku+svokra chcela víkendy.Ja by som vlastne dieťa mala pár dní v mesiaci.🤦Kolizna,pravnicka a nakoniec aj sudkyňa sa vyjadrili,že dieťa v skolkarskom veku nie je schopné striedavku zvládnuť.Neviem aké si mesto,ja mam v okolí jeden jediný pár čo majú dieťa v striedavke a ani to otecko nezvláda a je to viac menej na tej žene.Daj si návrh na súd,resp.mozno ho dá on a bohužiaľ,jedine čakat a obrniť sa trpezlivosťou.Zatial sa môžte dohodnúť u notára a neskôr ak vám bude vyhovovať túto súd môže schvalit