Nesúhlasím so striedavou starostlivosťou
Pekný deň prosím o radu priateľ chce dcéru do striedavej starostlivosti dcera bude mat 3 roky vo februári ja s tým nesúhlasím!! Viete mi poradiť ?
@rira v striedavke sa rodinne prídavky / bonus delí na polovicu. T.j je úplne jedno kto to poberá / možete si posielať na účet polovicu / možete 6 mesiacov brať jeden a 6 druhý..v SS to patrí obom...nie tebe nie jemu. Tak ako písali skús mu priamo navrhnúť striedavku / týždeň týždeň ! Zasadne bez dní pomimo čo sa hore písalo. Vlastná skúsenosť nenarušuj dieťaťu aj tak dosť narušené chodenie hore dole ešte nejakými 2 dňami na 2 hodiny cez týždeň. Dieťa si zvykne na režim u teba u neho - zbytočne ho budeš stresovať. Uvidí teba bude mať pocit že už ide k tebe uvidí jeho to isté. Žijem v tom 2 a pol roka - dieťa mam v SS ani nie od 3 rokov - možno 13 ročné takéto " vsuvky " znášajú lepšie. Ak to zvládne raduj sa - ak nie maš tromf v rukách. Na výživné v SS skôr nie - zarábam cca 2 až 2.5 x viac ako ex výživné mu neplatím. Netušim koľko zarába teraz viac menej mi je to jedno to platilo v čase rozvodu. Možno už ma viac možno menej - neviem jeho peniaze moje peniaze.
@rira Nebojuj s nim, kvoli striedavke uz vobec. Budes to mat lepsie a mozes aj vyzivne ziskat. K sudu bude musiet zdokladovat prijem aj prijem z futbalu. Dopraj mu tu striedavu so vsetkym dobrym aj zlym, co mu prinesie. Ak tam dieta nebude spokojne, to sa potom vyriesi. Aj moje deti boli par mesiacov v striedavke, uzasne obdobie 🙏🙏, vzdy som sa na nich po tyzdni tesila a po dalsim tyzdni som sa tesila ze idu, ze vychillujem 😀. Oni ale neboli spokojni, pokojne mohli prestat sa striedat, len sme isli na uspsvar a vsetko sa dalo vybavit. Ozaj, daj tomu sancu a uvidis, mozn to bude pre vas najlepsie ❤️
@rira môžete cez mediátora, notár to negarantuje, on vlastne overuje podpisy, ale oprávnenie na výkon dohody je iba po odsúhlasení súdom.
Skús, ako som radila, len napísať a dať mu to nech podpíše. Možno ani nebudeš musieť absolvovať ďalšie kroky, nič, ani súd, lebo sklapne. Po jeho reakcií uvidíš, ľahko podáš. Odporúčam cez súd, inak s takým gerojom nepohnes, keď začne vyčítat, vyvádzať, vymýšľať
@rira ešte dopíšem, co mi povedala pani psychologička pri sadeni počas rozvodového konania. Najprv sa ma spýtala ci je on nejaký zlý táto, hovorím ani nie, len ma rad svoje pohodlie a všetko bolo na mne. Jej odpoved: nebuďte sprostá a dajte mu striedavkou, inak on bude úžasný víkendový tatko, co všetko dovolí a kúpi aj modré z neba (len aby bolo dieťa happy) a mama bude harpya co kontroluje domáce úlohy, posiela deti späť, a kontroluje zuby a tisíc rodičovských veci co deťom lezú na nervy. Najlepšia rada co som počas rozvodu počula.

@dadis úprimne on mi v živote nepovedal koľko zarába ! On všetko tají jediná Ktorú viem koľko zarobi cez futbal