O rozvod mám požiadať ja
Ahojte, idem si po radu. S manželom nám to nejakú dobu dosť škrípe. Máme 6 mesačné bábätko. Dnes sme sa dosť pohádali a povedal, že chce aby som podala žiadosť o rozvod, že on to neurobí. Máme čerstvo postavený dom na vysokú hypotéku. Problém je v tom, že keby sme predali dom, ktorý sme kúpili ako holodom a teraz ho predali komplet draho zaplatený, urobí to veľký rozdiel v cene a tým pádom platíme vysokú daň zo zisku. Ja niekoľko tisíc nemám na právnikov a túto daň. Čo mám robiť? Čakať či podá žiadosť a každý si žiť svoj život, ignorovať sa ? Myslím, že on ju nepodá lebo chce byť za chudáčika. On sa nesie po dome a je úplne v pohode kým ja neviem kde pôjdem so psom, dieťaťom a 400€ rodičákom. Nadobúdam až dojem, že vie, že neodídeme preto je z toho tak v pohode. Alebo sú naozaj muži, ktorým nevadí, že odíde ich 6 mesačné dieťa a nebudú ho vídať? 🤢🤢🤢
Mňa vždy udivuje.ze odchádza žena s deťmi z domova a pán tvorstva ostáva.preco rozmýšľaš tak a nie naopak? Ale hlavne sa skludni.to sú ešte hormóny.pokial neriešite milenku.drogy či vraždu.tak tá kaša nie je taká horúca ako sa zdá.Urob Vianoce najkrajšie ako vieš.kvoli sebe a dieťaťu.nie kvôli chlapovi...a potom budeš riešiť problémy.nie však zbrklo.Nestrati len on.stratis aj ty.tak opatrne.
A dieťa veľmi nevytahuk ako argument.teoreticky môže ostať on s ním v dome a odídeš do podnájom ty sama.je presne taký istý rodič ako ty.
@konvalinka146
Sorry, ale chlap co spomenie vobec "rozvod" manzelke s malym babom je pre mna hovado, bezcharakterne hovado!!
Skutocny chlap bojuje, stara sa o rodinu, manzelku, hlada jej dobro... pravdepdobne si si vzala nejakeho chmula
Daň a zdravotný odvod by ste ani možno neplatili vysoké. K cene holodomu by ste pripočítali preukázateľne zaplatený materiál a prácu na dokončenie.
@zmrzlinka2021 áno s tým súhlasím
@konvalinka146 Klud. Zbytocne nehrotte. Jasne, ze sa da rozvod zvladnut, ale naco? Nepises ziadne vazne problemy. Skus sa zamysliet nad tym, co ti vycita, spis si to na papier. Spis si na papier, co vycitas jemu. Potom nad tym porozmyslaj. Bez hnevu a sebalutosti. Kazdy v hneve prehana...
@konvalinka146 a čo manželská poradňa,psychológ ? Či už nieje šanca ? Nepíšeš dôvody ?
ach jaj nepríjemnééé...a ešte aj rodičia prídu no nezávidím im - nebolo by im lepšie brnknúť aby zostali doma? bude to aj pre nich blbé ...
@konvalinka146 ja toto nechapem.. v okoli mam vela manzelstiev,kde postavia domy,zalozia rodinu a idu sa rozvadzat. Nechapem. Byt tebou,snazim sa vztah urovnat. Ved ak ste sa rozhodli ist do domu,asi ste sa mali radi. Co sa mohlo tak pohnojit,ze neviete spolu fungovat a idete sa pri kazdej hadke hned rozvadzat?
@konvalinka146 no jasné, že to neurobí - ešte by sa musel starať sám o seba, platiť výživné a deliť sa o majetok…a ešte bude aj za hajzla, čo opúšťa ženu a dieťa, to nemôže predsa dopustiť.
Naozaj netuším, v akom štádiu je váš vzťah či tam je šanca na záchranu a hlavne či je tam vôbec vzájomná vôľa niečo zachraňovať. Ak nie, a zostávaš s ním len preto, že sa bojíš byť sama, tak ti rovno poviem, že o rok nebudeš mať o nič lepšiu situáciu. Rodičom povedz ako sa veci majú, zváž možnosť bývania u nich aspoň kým sa nebudeš môcť osamostatniť. Ak nie je šanca na záchranu manželstva, tak to zbytočne nenaťahuj a o ten rozvod požiadaj.
@janinah majú hypo, žiadna banka nebude súhlasiť s prenosom hypo na ženu na rodičáku a máloktorá by to aj vedela sama splácať. Na výživné sa ťažko spoliehať, stačí, že nebude pánko platiť v termíne. Ak bude dva týždne meškať, tak s tým nič nespraví a problémy bude mať ona.
@konvalinka146 aj my mame male dieta a tiež sme sa a aj sa hádame veľa s manželom ale...práve že máme male dieta sme a chceme byť spolu.. predtým nez sa mala narodila sme mali super vzťah, teraz na seba (neho) nemám toľko času, nerobíme veci, ktoré sme robili spolu a radi..mala je na prvom mieste..proste nejaký čas musí vydržať aby sme zas boli sem tam aj len my dvaja- ako manželia, nielen ako rodicia..ak sa máte radi, ak je inak dobrý otec, ak vám to predtým fungovalo skus tomu dat šancu este
@eskop baby ono je to vsetko velmi pekne citat, ze dat tomu sancu a ze nechapete. Ja sama nechapem ale mam dojem, ze situaciu chcem riesit iba ja. Jemu to vyhovuje
@konvalinka146 netusime, co sa u vas deje.... ale ja by som sa mozno odpratala na vianoce k rodicom. Nech panko premysla a ja by som vychladla....
@konvalinka146 a preco riesite nedorozu.enie hned rozvodom? Ono je to prichodom maleho dietata....je to znova zataz na vas ako bola stavba domu......a z tej unavy sa hned rozchadzate....
Nemate sa uz vobec radi?
@konvalinka146 Nevieme ti poradit, ak nevieme aku situaciu mate doma a co mu vlastne vyhovuje. Evidentne ale nevyhovuje, ked hovori, ze mas poziadat o rozvod. Toto sa nehovori v spokojnom vztahu. Ale kazdy jeden problem je riesitelny, ak je medzi vami este ucta a laska. Ved ste tak kratucko spolu, babo vzniklo urcite z lasky, rozhodli ste sa pre svadbu a teraz to hned vzdavate? Je to tazke obdobie pre oboch, ale bez hnevu si musite povedat, co spravit pre to, aby ste boli obaja spokojni. Aj vela muzov to ma po narodeni dietata tazke, nielen pre zeny to je tazke obdobie.

@konvalinka146 Ach a samozrejme zacal kam by som sla do prenajmu ked budem dostavat rodicak 400€ A kam si myslim ze dam dieta. Za 4 dni na vianoce maju prist moji rodicia. Nepovedal ani slovo zeby prist nemali alebo ze odide on !???