Od akého veku je povolená striedavá starostlivosť?
Viete mi niekto povedať od akého veku dieťaťa je na SR povolená striedavá starostlivosť??
odporucany vek je cca 3 roky
ale vsetko zavisi od okolnosti, ak sa napr otec riadne v domacnosti podielal na starostlivosti o dieta, tak moze byt striedavka aj pri mladsom dietati
vsetko zavisi od okolnosti a od toho ako rodicia komunikuju aj po rozvode, je to vysoko individualne
My sme neboli zobrati, ani sme spolu nežili. Otec maleho ma opustil ešte v 6.mes tehotenstva. Dnes sme mali súd ohľadom vyživneho a v jeho vyjadreni som uvidela, že chce od 1.roku žiadat o striedavu. Tak som hned spustila more slz, pretože o maleho doteraz nemal zaujem a ani nemá a viem, že by o to žiadal len preto, aby mi urobil naschval. Malý má teraz 2 mesiace, neskutočne som na neho naviazana a neviem si predstaviť, že by sa nejaký hajzel mal starať o moje dieťa...
@olinka027 uz to niekto pisal vyssie - ak nejavi zaujem o dieta, tak striedavka je velmi nepravdepodobna. Je mozne, ze sa chce len vyhnut plateniu vyzivneho, obcas sa to stave, bohuzial. Niekedy preto, ze je chlap taky lakomy, ze mu je jedno, ze dieta ma malo fin. prostriedkov na zivot .... niekedy je to tak trochu aj vina matky, ze pozaduje velmi vysoke vyzivne...
Inak baby, ak uviedol v svojom vyjadrení, že zarába 1.120€ a jeho výdavky sú mesačne cca 700€ - akú sumu môžem očakávať od sudcu, že mi priklepne??? lebo mnohé jeho výdavky sú neopodstatnené, čo budem na dalšom pojednávaní (15.12.) aj oponovať.
@olinka027 Pri takom malinkom babatku neviem. Ale na skolkara by to mohlo byt okolo 100 EUR... prvy stupen ZS okolo 120 EUR. Samozrejme bavime sa o detoch, ktore navstevuju statne skolske zariadena a su cca zdrave (tj. ziadne extra vysoke zdravotne vydavky ).
Dolezite je, aby si ty vedela na sude vymenovat tvoje pravidelne mesacne vydavky na dieta v Eur - jedlo pre dieta, drogeria pre dieta, lekarska starostlivost pre dieta a spolocne naklady na byvanie. Do pozadovaneho vyzivneho mozes zaratat polovicu zo vsetkeho okrem nakladov na byvanie ( z toho max, stvrtina).
@bratislavcankanm no vo štvrtok mame ďalší súd, tak uvidím ako to dopadne.. ten debil mi ešte aj teraz napísal sms že chce striedavú starostlivosť.. teraz neskutočne ľutujem, že som ho vôbec zapisala ako otca!
@olinka027 dobrý deň, ako ste s tým dopadla? Momentálne sa tiež rozvadzam, dieťa má 2 roky. Berie ho každý druhý víkend, neviem či nebude chcieť striedavku a či pri takom veku mu dajú.

@olinka027 pozerala som, citala som nejake zakony ohladom toho a nikde aspon teda som nezazrela, ze by sa niekde spominal vek dietata. Aj ked osobne si myslim ze dieta nech je v akomkolvek veku mu takato starostlivost nebude prospievat