icon

Od akého veku je povolená striedavá starostlivosť?

olinka027
30. nov 2016

Viete mi niekto povedať od akého veku dieťaťa je na SR povolená striedavá starostlivosť??

san_dra11
30. nov 2016

@olinka027 pozerala som, citala som nejake zakony ohladom toho a nikde aspon teda som nezazrela, ze by sa niekde spominal vek dietata. Aj ked osobne si myslim ze dieta nech je v akomkolvek veku mu takato starostlivost nebude prospievat

pribinak
30. nov 2016

odporucany vek je cca 3 roky

ale vsetko zavisi od okolnosti, ak sa napr otec riadne v domacnosti podielal na starostlivosti o dieta, tak moze byt striedavka aj pri mladsom dietati
vsetko zavisi od okolnosti a od toho ako rodicia komunikuju aj po rozvode, je to vysoko individualne

olinka027
autor
30. nov 2016

My sme neboli zobrati, ani sme spolu nežili. Otec maleho ma opustil ešte v 6.mes tehotenstva. Dnes sme mali súd ohľadom vyživneho a v jeho vyjadreni som uvidela, že chce od 1.roku žiadat o striedavu. Tak som hned spustila more slz, pretože o maleho doteraz nemal zaujem a ani nemá a viem, že by o to žiadal len preto, aby mi urobil naschval. Malý má teraz 2 mesiace, neskutočne som na neho naviazana a neviem si predstaviť, že by sa nejaký hajzel mal starať o moje dieťa...

nyusika
30. nov 2016

@olinka027 aaale, nehysterci 🙂

ziadat si moze co len chce, v tomto pripade je mu to platne asi tak, ako mrtvemu kabat.
chce ta len zneistit, spravit z teba hysterku a neschopacku....

tyelde
30. nov 2016

@olinka027 ak vies dokazat ze sa nestara tak nemusis nat obavy, nedaju mu ho 🙂

draik
30. nov 2016

@olinka027
Zatiaľ je prakticky vylúčené, že by so striedavkou uspel.
Dovolím si Vás však poopraviť; nejde o Vaše, ale o vaše spoločné dieťa.

pribinak
30. nov 2016

@olinka027 ak ta chcel postrašiť, nervovo vytočiť a rozplakať, tak sa mu to podarilo
Fakt si myslis, ze takyto otec by dostal striedavku?
Ved sa trochu zamysli

bratislavcankanm
1. dec 2016

@olinka027 uz to niekto pisal vyssie - ak nejavi zaujem o dieta, tak striedavka je velmi nepravdepodobna. Je mozne, ze sa chce len vyhnut plateniu vyzivneho, obcas sa to stave, bohuzial. Niekedy preto, ze je chlap taky lakomy, ze mu je jedno, ze dieta ma malo fin. prostriedkov na zivot .... niekedy je to tak trochu aj vina matky, ze pozaduje velmi vysoke vyzivne...

olinka027
autor
2. dec 2016

@draik áno, bohužial, je to naše dieťa, ale on sa tvári, že dieťa neexistuje už 2 mesiace, resp od mojho 6.mes tehotenstva. Takže nemožem hovoriť, že to je naše dieťa, ked sa o neho vobec nezaujima..

olinka027
autor
2. dec 2016

@nyusika ved ja viem, že o to mu ide, takisto viem, že o dieťa nemá absolutny záujem. A takisto nanho aj platiť, ved vo svojom vyjadrení na súde uviedol pomaly aj toaletný papier, že je nútený si kupovať.. pritom sám uviedol čistý mesačný príjem 1.120€

olinka027
autor
2. dec 2016

Inak baby, ak uviedol v svojom vyjadrení, že zarába 1.120€ a jeho výdavky sú mesačne cca 700€ - akú sumu môžem očakávať od sudcu, že mi priklepne??? lebo mnohé jeho výdavky sú neopodstatnené, čo budem na dalšom pojednávaní (15.12.) aj oponovať.

bratislavcankanm
2. dec 2016

@olinka027 Pri takom malinkom babatku neviem. Ale na skolkara by to mohlo byt okolo 100 EUR... prvy stupen ZS okolo 120 EUR. Samozrejme bavime sa o detoch, ktore navstevuju statne skolske zariadena a su cca zdrave (tj. ziadne extra vysoke zdravotne vydavky ).

Dolezite je, aby si ty vedela na sude vymenovat tvoje pravidelne mesacne vydavky na dieta v Eur - jedlo pre dieta, drogeria pre dieta, lekarska starostlivost pre dieta a spolocne naklady na byvanie. Do pozadovaneho vyzivneho mozes zaratat polovicu zo vsetkeho okrem nakladov na byvanie ( z toho max, stvrtina).

olinka027
autor
13. dec 2016

@bratislavcankanm no vo štvrtok mame ďalší súd, tak uvidím ako to dopadne.. ten debil mi ešte aj teraz napísal sms že chce striedavú starostlivosť.. teraz neskutočne ľutujem, že som ho vôbec zapisala ako otca!

alicka850
13. dec 2016

@olinka027 odporucam ti zobrat si tam pravnika.

malasue
10. jan 2017

@olinka027 ahoj, ako ste dopadli?

marynastan
9. okt 2020

@olinka027 dobrý deň, ako ste s tým dopadla? Momentálne sa tiež rozvadzam, dieťa má 2 roky. Berie ho každý druhý víkend, neviem či nebude chcieť striedavku a či pri takom veku mu dajú.