Od akého veku sa dáva striedavá starostlivosť?
Ahojte. Odkedy vám dali striedavu starostlivosť pre deti? Od akého veku sa dáva? Ďakujem
V škole máme chlapčeka, 7 ročného, má 2 ročného brata a sú v striedavej už vyše roka
Moji majú 10 a 14 r,ajkeď ex podal žiadosť o striedavú,neprešiel.
@kaja153 Ja mam od 2 a pol roka. Komunikácia nie je podstatná - citová väzba - väzba na Vás - a rodičovské kompetencie áno. Medzi mnou a ex bola komunikácia najhoršia na svete - znalecký posudok a bolo . Takže nie komunikácia základ nie je - stačí že jeden komunikáciu ignoruje a komunikácia je monológ. Dôležitá je citová vzäba dieťaťa a prirodzene rodičovské kompetencie nie podľa Vás ale podľa odborníkov. Lebo podľa teba je on neschopák , podľa neho si neschopná ty.
@lenka0714 Mój ex má určený styk každý druhý víkend,každý druhý (cez týždeň) utorok a štvrtok,a všetky prázdniny na polovicu.Takže aj on má dosť dní,a vôbec to nevyužíva,pre deti nechodí...24.12 mal ísť pre deti,a neprišiel...takže neviem na čo požiadal o striedačku,keď aj tieto dni sú mu ľahostajné...Myslím si že sudkyňa bola férová (v našom prípade)..
@tomika Pri zverení dieťaťa tieto praktické otázky súd / psychológov / sociálne pracovníčky nezaujíma. Zaujíma ich iba vzťah dieťaťa a citová vazba na rodičov. Komunikácia nie je úplne podstatná v tom či znalec odporúča / neodporúča striedavku. To že ty si postavíš hlavu a nebudeš s ním komunikovať / on si postaví hlavu a nebudete komunikovať - súd nezaujíma - škodíte si sami a aj svojemu dieťaťu. Ja s ex komunikujem prostredníctvom sms - doktorov / školu / školku / choroby. Všetko platíme na polovicu - tak znie nariadenie súdu - tak to dodržiavame. Viac komunikovať nepotrebujeme. A v dobe rozvodu sme nekomunikovali ani tak - a súd to nezaujímalo - súd zaujímal znalecký posudok a nie názor môj na ex / nie mojho ex na mňa .
@evamarek77 Koľko detí máš v striedavej starostlivosti ? Alebo sama si v nej vyrástla ? 😂 A koľko krát sa dieťa sťahuje ak je týžden tam a týžden tam a ak je 12 dní tam a 2 dni tam ? Možno som nebola dobrá z matematiky
@evamarek77 Ak si mysliš že je to o výživnom , tak o striedavke nevieš úplne nič. Moja dcéra si takto napríklad vybrala sama a inak by si to predstaviť nevedela . Ja nechodím ani k babke spať ako dospelá a ako dieťa som chodila , ale to je na dlho , najma ak to človek nikdy nezažil a len teoretizuje
@evamarek77 presne, také dieta nikde nie je doma. Ceresnickou na torte je, ked ma navštevovať 2 rozne skoly. Toto môže schváliť len idiot od stola. Dieta ma mat jednotne "pravidla", nedokážem si predstaviť ze to ma rovnaké v oboch domácnostiach.
@horty99 vo veľmi veľa prípadoch je to iba o vyzivnom. Plus aj dieta dokáže tuto situáciu často krát využívať vo svoj prospech. Poznám také prípady najma u tých starších.
@evamarek77 radšej by si dieťa nechala pri otcovi 12 dní a 2 dni by si ho mala ty. Tak hold je rodič a potom rodič. Keď by tvojmu dieťatu s tebou stačili tie 2 dni je to v poriadku , mojej to nestačilo a tak sa rozhodla
@evamarek77 Vidím vidím a teoretizuješ o striedavke , kladieš otázky ktoré by si nekládla keby si niekedy v živote zažila čo je to keď dieťa miluje oboch rodičov rovnako. Hold sú deti ktoré vyrastú len s 1 rodičom , sú také ktoré vyrastú aj po rozvode s oboma.
@horty99 treba sa opytat uciteliek v skole, ako sa s detmi v striedavkach pracuje. moja dcera mala tak jedneho spoluziaka a jednu spoluziacku a ucitelka sa na to nemohla divat, ako tie deti trpeli, ako sa to prejavovalo na ich vysledkoch v skole, tak to riesila s riaditelkou, neskor cez kuratelu, obe deti potom boli zverene len matkam.
A teda, nech sa na mna nikto nehneva, ale dat na nazor 2 a pol rocneho dietata je uplne mimo. 2 a pol rocne dieta vie urcite relevantne vyhodnotit, co je pre jeho vyvoj spravne 🤦♀️ Moj muz je skvely otec, svoje dcery miluje, dokaze sa o ne postarat, ale kolkokrat svagor pravnik spomenie tieto chore modely vychovy, vzdy povie, ze by striedavku nikdy nechcel. Prave pre dobro svojich deti. S detmi sa da travit cas aj inak. To dieta nema domov, stabilny bod, chodi ako mača po tyzdnoch vzdy inde. Ziaden, ZIADEN dospelak by toto nebol ochotny absolvovat, ale hold dieta, to sa musi prisposobit, lebo ved co ine mu ostava.
@matkahelka No ak tak povedal švagor , učiteľky v škôlke asi to tak bude. A my čo máme deti v striedavkách ( u nás sa deti premiestňujú presne tak isto ako u Vás čo máte osobnú 2x za 2 týždne - raz ku mne raz k nemu - prespávajú u mňa prespavajú u neho tak ako to je aj v osobke keď ju ma jeden rodič ) jednoducho deti trpia. My sme s mojim ex raz taký milujeme detskú bolesť , preto sa snažíme čo najviac aby naše dieťa trpelo. Ventilujeme si takto egá , a to len preto že namiesto 2,3 dní ako to býva v osobke je u nás dieťa 7 dní. Hold taký sme sa narodili TYRANI.....Obaja sme síce žiadali o osobnú starostlivosť to je fakt , ale robili sme to iba pre výživne , obaja sme totižto ekonomicky negramotný - tých 30 eur čo požadoval on / ja pri osobnej starostlivosti t.j minimálne výživné , išlo nám o to. Hold dieťa si postavilo hlavu a tý sprostý psychológovia s 30 ročnou praxou , sudcovia , a soc.pracovníčky nám nariadili striedavku , lebo tiež chcú aby dieťa trpelo....
@evamarek77 Neurážam , len som sarkastická k odborníkom profesne predajca / pokladník na internete detský klinický psychológ / pediater , ktorý vedia lepšie ako ľudia čo to študujú roky / prax xxx rokov čo je pre dieťa bezpodmienečne najlepšie🙂
@horty99 vobec nerozumiem tvojej ironii. hadam netreba vysvetlovat, ze ucitelka v skole, ktora je s dietatom denne 3-5 hodin ma k tomu dietatu urcite blizsie ako sudca, ci socialna pracovnicka, ktora dieta videla 2 ci 3 krat (niekedy ani to nie). o tomto hadam nie je nutne polemizovat. ale je skvele, ze si sa s tym tak zzila, ze to povazujez za to najlepsie pre svoje dieta. snad ti to to dieta v puberte, ci ako adolescent nebude vycitat.
@matkahelka Pevne verím že ak mi to raz bude vyčítať , zmeníme to. Ak bude chcieť ostat v puberte u mňa ostane - ak u ex ostane. Som si ale 100% istá že mi nebude vyčítať že mala nie len ženský vzor ale aj ten mužský. Že jej nerobil náhradného ocka niekto iný resp.náhradnu mamku nejaka iná. Že sme sa nakoniec rozhodli tak - ako to chcela ona.
@evamarek77 No ak máš také informácie o striedavej starostlivosti - tak potom je všetko jasné

@kaja153 známy mal od 9 mesiacov syna v striedavej. Druhý od 3 rokov. Asi záleží na viacerých faktoroch.