Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    kaja153
    21. apr 2022    Čítané 106x

    Testovanie maškrtiek rodinné od Sedity

    Seditu všetci dobre poznáme. Je tu s nami od roku 1953. Napíšem Vám v stručnosti niečo málo o produktoch, ak ich náhodou nepoznáte a ku každému je aj recept. Recepty sú chutné, rýchle a jednoduché. 

    Čo ma v balíku veľmi potešilo a prekvapilo bola zástera a vareška s nádherným motívom. 🌸

    Testovaniu sladkostí sa najviac tešil môj muž. O to viac, keď zistil, že z nich budem aj niečo malé kúzliť. 😀❤️

    A teraz už ideme nato.

    🎀  Rodinné Oblátky 🎀

    Tieto oblátky sú na prvom mieste, čo sa týka množstva a chuti plnky. Naozaj žiadne nie sú tak "nabombované" náplňou ako tieto. Plnka je parádna, sladká, žiadna umelina. Ja ako milovník kokosu som siahla hneď po kokosových. Manželovi som nechala ostatné, ale tá plnka je tak parádna, že keď som ochutnala z každej príchute, naozaj som nevedela vybrať prvé a posledné miesto. Top! 

    Recept:

    FORMA - 20-22cm

    POTREBUJEME
    ✔️200 g maslové sušienky
    ✔️50 g oblátky rodinné
    ✔️100 g maslo roztopené
    KRÉM
    ✔️100 g biela čokoláda
    ✔️200 g šľahačka 40%
    ✔️250 g tvaroh jemný odtučnený
    ✔️400 g cream cheese neochutený
    ✔️70 g práškový cukor
    ✔️100 g oblátky rodinné alebo iný keksík
    NA VRCH
    ✔️100 g horká čokoláda
    ✔️100 g smotana na šľahanie
    Postup
    Rozdrvíme maslové sušienky, oblátky a zmiešame s roztopeným maslom a navrstvíme na spodok formy. Dáme do chladničky a pripravíme si krém. Nad parou si roztopíme bielu čokoládu. V miske miešame tvaroh, cream cheese a práškový cukor. Za stáleho miešania prilievame vychladnutú bielu čokoládu. Nemala by byť úplne studená skôr taká vlažná. V zvlášnej miske vyšľaháme šľahačku do tuha. Tú nakoniec pridáme do krému. Na sušienky pridáme oblátky nakrájané na malé kúsky a navrstvíme krém. Zarovnáme a necháme dobre vychladnúť v chladničke. Ja som nechala počas noci a ráno poliala polevou. Zohrejeme smotanu a tesne pred bodom varu vypneme a zalejeme ňou nasekanú čokoládu. Dobre premiešame a vylejeme na náš koláčik. Necháme čokoládu ztuhnúť, ozdobíme oblátkami alebo inými keksami a môžeme podávať. Dobrú chuť.

     🎀 Rodinné srdiečka🎀

    Ja mám pocit, že nič od Sedity nemôže byť zlé. Jednoducho, nech siahnete po ktoromkoľvek výrobku, nebude to krok vedľa. Tieto srdiečka sú jednoduché, keďže sú bez náplne no napriek tomu sú skvelé. Majú krásny dizajn. Chuť je maslová, vôbec nie sú suché a nepráši sa vám po nich z úst. Chuť maslová, akurát sladká, intenzívne kakaová. Výborné. 

    Recept

    Potrebujeme
    ✔️250 g práškový cukor

    ✔️250 g maslo

    ✔️1 balenie srdiečok rodinné od Sedity kakao-kokos

    ✔️2 PL rum

    ✔️2 PL kakao

    Postup

    Srdiečka pomelieme na mlynčeku, pridáme k nim práškový cukor, studené maslo, rum a kakao. Vypracujeme tuhšiu hmotu, z ktorej tvarujeme guľky. 

    🎀 Rodinné venčeky🎀

    Venčeky pozná snáď každý z nás. Je to nestarnúca klasika, ktorá je tu s nami už veľa rokov. A to asi hovorí za všetko. Napriek novinkám, hromade nových druhov sladkostí, sa venčeky držia na trhu už roky. Venčeky sú sladké tak akurát, vo vanilkových je cítiť jemne aj citrón. Kakaové sú intenzívne kakaové. Maslové, jemné, krehké. Balenie ideálne niekam na výlet. Vanilkové má rád aj drobec spolu s jabĺčkom. 

    Recept

    Potrebujeme
    ✔️1 balík vanilkové venčeky
    ✔️150 g biely jogurt
    ✔️250 g biely tvaroh
    ✔️podľa chuti cca 2-3 PL cukru
    ✔️1 PL kakaa
    ✔️ovocie - ja som dala lesné mrazené
    Postup
    Postup je jednoduchý. do vysokých pohárov si dáme rozvarené osladené ovocie. Navrstvíme rozdrvené venčeky, tvarohovú zmes, opäť ovocie, opäť venčeky a opäť tvarohovú zmes s kakaom.
    Tvarohová zmes - tvaroh, jogurt a cukor si zmiešame. Do druhej polky pridáme aj kakao.

     🎀Rodinné polomáčané sušienky🎀

    Tieto milujeme celá rodina! Manžel zbožňuje mliečne, ocino v horkej čoko a ja s maminou sa bijeme o kokosové. Sú maslové, sladučké, chrumkavé. Mňam!

    Recept

    Potrebujeme
    ✔️1 balík podrvených sušienok maslových od sedity
    ✔️jahody
    ✔️1 balík karamelového pudingu
    ✔️500 ml mlieka
    ✔️3 PL cukru
    ✔️1 kelímok bieleho jogurtu
    Postup
    Opäť uplne jednoduchý. Sušienky som podrvila, dala na spodok formy. Vrstvila som s pudingom uvareným podla návodu a jahodami. Na vrch som dala len biely jogurt. Nabudúce by som sušienky už nedrvila, ale vrstvila v celku.

     🎀 Rodinné sušienky club🎀

    Boli dve príchute. Maslová a karamelová. Začnem maslovou, ktorú asi všetci poznáme. Chuť maslová, sladká akurát, nie presladená. Vhodné sú, podľa mňa, najviac ako základ do cheesecake alebo do rôznych tvarohových pohárikov. Príchuť karamel možno nie každý pozná, ale kto ste ich nemali určite skúste. Chutia úplne ako sušienky, ktoré dostávame v kaviarni ku káve. Chutili úplne rovnako. Maslové, sladké, karamelové. Už len zaliať si kávu.

    Recept

    KORPUS:

    ✔️150 g maslové sušienky karamelové club od sedity
    ✔️80 g maslo

    KRÉM:

    ✔️250 g mascarpone
    ✔️100 g práškový cukor
    ✔️1 KL vanilkový extrakt
    ✔️250 g smotana na šľahanie
    ✔️1.5 KL prášková želatína
    ✔️2 PL voda

    JAHODOVÁ OMÁČKA:

    ✔️100 g jahody
    ✔️50 g kryštálový cukor
    ✔️1 KL vanilkový extrakt (al. balíček vanilkový cukor)
    ✔️50 ml voda
    ✔️1 PL jemný škrob

    Korpus: sušienky rozdrvíme na prach, zalejeme roztopeným maslom, premiešame a vzniknutú zmes utlačíme na dno menšej tortovej formy (20 cm). Korpus uložíme do chladu, kým si pripravíme krém.
    Krém: želatínu rozmiešame vo vlažnej vode a necháme napučať (5-10 minút).
    Mascarpone vyšľaháme s cukrom a vanilkou. Potom prilejeme dobre vychladenú smotanu a šľaháme do nadýchaného krému.
    Napučanú želatínu zahrejeme (nevaríme!) v rajnici, kým sa nerozpustí a následne ju zašľaháme do pripraveného krému.
    Krém navrstvíme do formy, zarovnáme a uložíme do chladničky na zhruba hodinu.
    Omáčka: pokrájané jahody vložíme do menšieho hrnca spolu s cukrom, vanilkou a vodou.Všetko spolu privedieme k varu a rozmixujeme tyčovým mixérom. Do omáčky primiešame jemný škrob a ďalej ju povaríme asi 5 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť.

    Omáčku izbovej teploty nanesieme na krém, zarovnáme a cheesecake uložíme naspäť do chladu na aspoň 4 hodiny.

    Záver
    Som veľmi šťastná, že som mohla byť súčasťou testovania a pustila som sa do toho naplno aby som Vám odovzdala čo najviac. Dúfam, že vyskúšate aspoň jeden recept. 🙂

    #test_sedita_rodinne #recenzia #recenzie_rodinne_sedita

    kaja153
    6. apr 2022    Čítané 321x

    Testovanie produktov pre ženy od dm drogerie markt

    Niekedy je sila materstva väčšia ako prírodné zákony.

    A je to presne tak. My ženy sme superhrdinky, supermatky, superženy. Zvládame prácu, domácnosť, deti, manželov. No občas zabúdame na seba. Uprednostňujeme ostatných pred sebou. A ja som rovnaká. Preto mi toto testovanie padlo vhod a mala som každý večer „povinnú" chvíľku pre seba. 

    Balzam na pery Soft Cookie Balea 5/10

    Je to taký priemerný balzam. Na perách je príjemný, nelepí, má príjemnú vôňu a milý obal. Hydratuje ale len veľmi krátko. Treba ho po hodine-dvoch naniesť znova. Je to priemer, ale za tú cenu je fajn. Kto nemá extra vysušené pery, tak môže byť spokojný v každom ročnom období okrem zimy. Na zimu naozaj odporúčam viac hydratačné balzamy.

    Pleťové sérum Beauty Hyaluron Balea 10/10

    Na toto sérum som sa extra tešila a bola som veľmi zvedavá. A testovanie dopadlo nad moje očakávania. Je príjemné na tvári, rýchlo sa vstrebe, pleť je po ňom jemná, pružná, vypnutá, mladistvejšia a naozaj vyhladzuje jemné vrásky. Tomu sa mi nechcelo veriť, ale je to tak. Zostávam mu verná a odporúčam ho každému. 

    Maslo na nohy s bio limetkou a bio echinaceou alverde 10/10

    Toto maslo je skvelé. Už po prvom použití som mala ponožku na nohách jemnejšiu. Po týždni pravidelného používania mám nohy ako bábätko. A to mám päty naozaj suché dlhé roky.

    Spevňujúca hydrogélová pleťová maska Golden Vanilla Balea 5/10

    Túto masku by som hodnotila ako priemer. Ľahko sa nanášala na pleť, a keď som ju mala na tvári ani som o nej nevedela. Bola veľmi príjemná a jemná. Pleť bola po nej trošku hydratovaná, ale to je všetko. Vadila mi vôňa, ktorá bola silná. Mám radšej neparfumované produkty na tvár. Znova by som si ju už nekúpila.

    Maska na ruky Urea Balea 4/10

    Od tejto masky som čakala veľa, keďže obsahuje ureu. Ruky nemám moc suché, mala som len jedno suchšie miesto. Čakala som, že moje ruky zanechá hydratované a jemné, ale žiaľ, nevidela som žiaden efekt a výsledok.

    Telové mlieko natural beauty s bio avokádom a olejom z jojoby Balea 9/10

    Veľmi príjemné telové mlieko. Krásne vonia, hydratuje, rýchlo sa rozotiera, obsahuje prírodné zložky.

    Sprchový gél natural beauty s bio olejom z konopných semienok a extraktom z papáje Balea 9/10

    Spokojnosť. Nedá sa veľa čakať od sprchového gélu a ani mať veľa očakávaní a podmienok. Sprchový gél krásne vonia, zanecháva na pokožke pocit čistoty a jemnosti. 

    Krémová pena do kúpeľa bavlna a zimné kvety Balea 10/10

    Penu do kúpeľa používame len od značky Balea. Výhodou je cena aveľké balenie. Pena dlho vydrží a naozaj krásne vonia. Odporúčam .

    Tuhá pena na holenie s vôňou divej ruže a fíg Balea 10/10

    Táto tuhá pena je naozaj skvelá. Som veľmi rada, že som ju mohla otestovať a zistiť, že už inú nechcem. Nevyrovná sa jej naozaj žiadna pena na holenie. Vonia naozaj nádherne. Veľmi ľahko a rýchlo sa s ňou holí a zanecháva pokožku jemnú. Mala som pocit, že aj zmäkčuje chĺpky. 

    Masážny kameň Gua-Sha ebelin 10/10

    Maximálna spokojnosť! Stal sa súčasťou mojej každovečernej rutiny. Je príjemný, chladivý, dobre padne do ruky, a hlavne, je naozaj vidieť účinok. Pleť krásne prekrví, vypne, mierne vyhladí. Pleť už po pár dňoch vyzerá svieža a mladistvejšia. Zostávam mu verná. 

    Záver

    Som veľmi vďačná, že som mohla tieto produkty otestovať a podeliť sa o moje dojmy s vami. Ktoré produkty vám na 100 % odporúčam a ktorým ja sama zostávam verná?
    Masážny kameň - ten robí fakt zázraky; pleťové sérum - myslím, že kombinácia séra a masážneho kameňa udrží vašu pleť vypnutú a mladistvú; tuhá pena na holenie - tá mi doslova zmenila pocit z holenia o 180 stupňov a maslo na nohy - to naozaj funguje a pokožka je po ňom jemná.

     #test_dm36 #recenzia #recenzia_dm

    kaja153
    3. jún 2021    Čítané 104x

    Testovali sme Nestlé NaturNes Bio

    Na úvod vysvetlím prečo sme sa zapojili do testovania. Markus (11 mesiacov) bol od 4 mesiacov prikrmovaný domácimi kašičkami, ovocným alebo zeleninovým pyré. Od 7. mesiaca mi začal odmietať moje jedlo, a tak sme prešli na kupované obedy. Tie mi zjedol, no mne sa vôbec nepáčila chuť, vôňa a hlavne zloženie. Keď som videla, že Koník testuje Nestlé NaturNes Bio, neváhala som a hneď som môjho papáča zapojila.

                                            Začnem zeleninovými obedmi 

    Už po otvorení som cítila vôňu jedla a nie vôňu konzervy, paštéty (takú vôňu totiž majú ostatné, nemenované značky, ktoré sme skúšali predtým). Markusovi veľmi chutili, mne krásne voňali a veľmi sa mi páči zloženie. Jediná, ktorá nemala úspech boli špagety.

    Škoda, že nemôžete cítiť tú vôňu. 

                                         Pokračujeme ovocnými kapsičkami

    Začnem nevýhodou a tá je: malé balenie. Kapsičky sme teda využívali pri prechádzkach alebo cestovaní v aute. Chcela som ich dávať ako desiatu, ale nato boli žiaľ malé.
    Chuťovo, vôňou aj zložením boli všetky TOP! Neviem si vybrať jednu najlepšiu a ani jednu najhoršiu. Všetky by som umiestnila na prvé miesto. Kombinácia, ktorú chcem vyzdvihnúť, je mrkva, tekvica, banán. Prečo? Pretože ja osobne by som po nej nesiahla. Vďaka testovaniu viem, že by som spravila chybu a veruže bola výborná. Tieto som testovala s drobcom aj ja (rozumej, vycucla som poslednú kvapku) a naozaj to chutilo ako ovocie. Nie ako cukor a voda.

                                                                  Kašičky

    Chuť výborná, krásne voňali. 

    Kaše sú nemliečne, takže sa zarábajú do mlieka, ktoré drobček bežne pije. Ja som ich skúsila aj s vodou a boli super aj tak. Chuť nebola vôbec umelá, vôňa pekná, príjemná, prirodzená.
    U nás veľmi veľká nevýhoda bola tá, že drobca z nich zapieklo. To je však veľmi individuálne.

    Kaše som teda dojedla ja, zarábané s vodou, na raňajky. A veruže ja som si pochutila. 

    Drobcovi chutili tiež, veľmi, toto boli asi jediné kaše, z ktorých nenechal v miske nič, a papal pekne sám, bez prehovárania. Avšak na bruško mu nesadli. 

                                                        Mami haaaaaam

                                                              NutriPuffs

    Ah bože, toto sme nemali ochutnať!

    Chuť výborná, veľká výhoda je balenie, ktoré sa môže hodiť kamkoľvek a chrumky sa nepodrvia.

    Drobcovi chutili oboje rovnako, avšak hviezdičky majú malí rozmer, a tak ich drobec nevie dobre uchytiť. Mrkvové majú zase veľkosť takú "medzi". Veľké na jedno sústo do pusy, malé na prehryznutie na dvakrát. 

    Vyriešili sme to tak, že s hviezdičkami som ho kŕmila ja, mrkvové si napchal do pusy a počkal, kým sa trošku rozpustia, a potom ich spapal. Myslím si ale, že toto nebude problém u iných detí. Markus aj napriek tomu, že má 11 mesiacov má problém papať kúsky. 

                                                                      Záver

    Kaše aj napriek tomu, že chutili a voňali výborne, nekúpim, keďže drobec ich netoleroval. Vám ich však odporúčam.

    NutriPuffs jednoznačne ÁNO! Chuť super, super obal. A ja verím, že Markus sa každým dňom naučí papať kúsky sám. Pracujeme na tom každý deň.

    Ovocné kapsičky na výlet áno, iné ani nekúpim. Na každodenné jedenie ako desiata nie. Dôvod je malé balenie a taktiež to, že domáce ovocné pyré mi spapá, tak mu robievam to.

    Obedy u nás zostávajú stálica, až kým nebude sám papať to, čo my doma. Nebudem už ďalej skúšať a hľadať iné značky. 

    #test_nestle_naturnesbio #recenzia  #nestle_naturnesbio_skusenosti11

    kaja153
    9. okt 2019    Čítané 404x

    Test produktov značky dmBio

    Do testovania tejto značky som sa zapojila hlavne kvôli mojej mamine. Má 50 rokov a celý život jedla klasiku. Keď jej zistili syndróm dráždivého čreva a nakázali jej jesť zdravo prvé dni jedla iba zeleninu. Všimla som si to a pýtala som sa jej, čo to robí?! Odpovedala: neviem, čo iné mám jesť, bojím sa. Vtedy som si povedala, že všetko, čo mi kedy dala, spravila pre mňa, jej musím a chcem vrátiť. Chcela som tieto produkty testovať pre ňu a vyšlo to. Chutili jej! Ved čítajte, dočítate sa. Čo sa mňa týka, zdravej strave sa venujem už 6 rokov, takže balíček potešil aj mňa.

    Značka dmBio sa zameriava na vegetariánov, vegánov, ľudí s potravinovou intoleranciou – a na všetkých, ktorí vyhľadávajú potraviny vyrobené udržateľným spôsobom. Produkty značky dmBio pochádzajú z ekologického pestovania. Poďme sa teda pozrieť, čo všetko v balíčku bolo a čo všetko som z neho vykúzlila.

    Minútka s prosom - bezlepková

    Varila som podľa návodu, bola to 15-minútovka. Nepridávala som soľ, ani korenie a chuť bola úžasná! Tešila som sa, ako sa pustím do tejto porcie na tanieri (polovica balenia), avšak nakoniec skončili obe porcie u mamy v miske ako obed do práce, takže mne sa ušlo iba na ochutnanie. Chutilo nám obom, takže za nás určite áno.

    Semienkový chlieb - zmes na pečenie

    Hneď v prvý deň, ako mi prišiel balíček, som sa pustila do pečenia chlebíka, ktorý sa krásne podaril a výborne chutil. Recept bol jednoduchý - postupovala som podľa návodu na obale - zmes som zmiešala s minerálkou a jablčným octom. Po upečení bol chrumkavý a chutil opäť nám obom. Podávala som ho s orientálnou nátierkou hrášok a masala, tá nám takisto chutila.

    Chrumky z ryžovej múky

    Na prvý "ham" chutili ako praclíky z party boxu, keď som si dala už asi desiate sústo, mala som dosť. Veľmi vynikla nahorklá chuť. Takže výhoda je, že toho veľa nezjete, rozdelíte sa a nepriberiete. Ale ak ich zbadám v dm, nesiahnem po nich.

    Musli so semienkami - bezlepkové

    Slúžili ako základ na musli alebo granolu. Polovičku som zmiešala s ovocím sušeným mrazom. Tento základ používam do jogurtu. Z druhej polovičky som spravila domácu granolu.

    Recept na domácu zdravú granolu:

    - ovsené vločky
    - popučené banány
    - nastrúhané jablko
    - med
    - orechy
    - sušené ovocie
    - horká čokoláda

    Banány popučíme, pridáme nastrúhané jablko a prisýpame vločky podľa konzistencie. Kto chce, môže prisladiť medom. Do zmesi potom dáme všetko podľa chuti, ja som dala sušené ovocie a vlašské orechy. Pečieme 20-30 minút na 180 stupňov. Do hotovej vychladenej granoly môžete nalámať kúsky horkej kvalitnej čokolády.

    Čokoládové musli - bezlepkové

    Mňaaaaaaaaaaam! Musím sa priznať z tohoto som odsypala mamine menšiu časť a sebe väčšiu. Do bieleho jogurtu úplne skvelé. Miesto jogurtu môžete dať musli do mlieka, pridať na kolieska nakrájaný banán a horúce lesné ovocie. 

    Kešu jogurt

    Žiaľ, musím povedať, že nič moc. Jogurt chutil ako...nechutil. Nemal žiadnu chuť, jemne kyselkavý ale po kešu ani stopy. Veľmi vodnatý. Ked som pridala lyžičku medu, bolo to lepšie, dalo sa to ujesť, aj si mierne pochutiť, ale v dm ho budem obchádzať.

    Čokoládový koláč - zmes na pečenie

    Opäť jednoduchá príprava - zmes zmiešate s vodou a olejom. Zmes obsahuje aj kúsky - veeeeľaaaaa kúskov čokolády, ktoré som vyjedala ešte z neupečeného cesta. Vlastne, celé neupečené cesto som vyjedala. Veď... pozrite sa sami: https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE3ODQ1NTI5MDM1NDY5ODM3?igshid=1251jxez16t7v&story_media_id=2145868853912029034_1691640292

    Brownie som podávala s džemom/jahodovou 75 % nátierkou, ktorá bola fantastická. Ešte mám trošku doma a už sa s ňou nedelím. Obrovské kusy jahôd a hlavne chuť jahôd. Mňam.

    Ďalšie na rad prichádzajú bezlepkové cestoviny - kukuričné a omáčka z grilovaných paprík (raj!!)

    Recept úplne jednoduchý - cestoviny uvaríme (pozn. cestoviny sa varia dlhšie ako normálne, cca 25 minút). Omáčku zohrejeme na panvici a zmiešame s cestovinami. Omáčku som neprichucovala, krásne vynikla chuť grilovaných paprík. Po testovaní som si v dm nakúpila 5 týchto omáčok. Za mňa jednoznačný favorit práve táto omáčka.

    Omáčkou pokračujeme pri týchto pizza slimákoch:

    - tortilla
    - omáčka/kečup
    - bazalka
    - šunka
    - syr/mozzarella/eidam

    Tortillu naplníme, zagúľame, narežeme na kolieska a pečenie 10 minút na 180 stupňov.

    Ovsená celozrnná múka

    Nemám jej čo vytknúť, za mňa super. Veľmi dobre sa s ňou pracovalo. Poďme sa pozrieť na recepty.

    Palacinky

    - 200 g ovsenej celozrnnej múky/špaldovej celozrnnej múky
    - 500 ml mlieka
    - 2 vajcia

    Spravíme cesto a opekáme na kvalitnej panvici buď bez oleja alebo na troške kokosového. Náplň je na každom z nás. Odporúčam džem bez pridaného cukru, orieškové maslá, proteínové nátierky alebo moju obľúbenú - obyčajný biely jogurt so sladidlom a škoricou.

    Palacinky z ovsenej múky sú hrubšie, treba pridávať mlieko, pretože ovsená múka ho do seba veľa nasaje. 

    Lepšie ako palacinky sa z nej robia lievance

    Lievance s tvarohom

    - 50g ovsenej celozrnnej múky
    - 1PL tvaroh
    - 1 vajce
    - trošku mlieka
    - prášok do pečiva

     Všetko spolu zmiešame a opekáme na panvičke

    A moje obľúbené rokmi overené lievance

    - 40 g ovsená múka
    - 50 ml mlieko
    - 1 vajce
    - 1čl kakao/škorica/mak/orechy

    Zmiešame a opekáme na panvičke.

    Koniec mojej #recenzia na produkty od #test_dm24 🙂 Dúfam, že aspoň jeden recept si nájde u vás doma miesto.