icon

Odovzdávanie dieťaťa

7. nov 2025

Ahojte. Chcem sa spýtať ako to funguje. Keď si ex berie syna každý druhý víkend k sebe. Reálne je s ním 4 dni do mesiaca. Chodí si pre neho piatok poobede okolo 14-16 a vracia ho v nedeľu medzi 15-16. Piatky si pre neho chodí do školy a nedele buď ku mne domov alebo sa stretneme niekde na pol ceste. Každý bývame v inom meste. Hodinku spojmi,pol hodinku autom. On mi dnes písal že chce keď si on pre neho príde piatok do školy/ku mne tak aby som si aj ja pre neho prišla v nedeľu k nemu. Ako to prosím vás je? Ako to máte vy? Stále mi tvrdí že všetko má ísť na pol ale my nemáme striedavu starostlivosť. Som so synom 26 dní v mesiaci učím sa s ním vozim ho na krúžky,lekárom atď atď. On si ho len vezme a reálne je s ním 4 dni z celého mesiaca.

anonym_c68dea
7. nov 2025

Zalezi ako to mate v sudnom rozhodnuti,ale za mna prevziat a odovzdat v mieste bydliska je taky standart.

anonym_bc7eaf
7. nov 2025

@anonym_autor aby jednému otcovi bolo zaťažko vlastne dieťa zaviesť domov hnoj

autor
7. nov 2025
@anonym_c68dea

Zalezi ako to mate v sudnom rozhodnuti,ale za mna prevziat a odovzdat v mieste bydliska je taky standart.

@anonym_c68dea ja si tiež myslím že je to tak. Len on stále tvrdí že keď on príde piatok pre syna ja mám prísť v nedeľu. Tak ma to zmiatlo trochu.

anonym_b37a41
7. nov 2025

Ako píšu vyššie, podľa toho ako je to v súdnom rozhodnutí, ani my sme nemali striedavú starostlivosť a v súdnom bolo napísané, že otec si ma vyzdvihovať dieťa na adrese trvalého pobytu matky a dieťaťa . Ale potom sme išli už podľa toho ako sme sa dohodli alebo som aj ja zaviezla autom 20 min cesty, lebo bývalý mi vyhadzoval na oči že prevezie veľa benzínu ....

anonym_c68dea
7. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_c68dea ja si tiež myslím že je to tak. Len on stále tvrdí že keď on príde piatok pre syna ja mám prísť v nedeľu. Tak ma to zmiatlo trochu.

@anonym_autor trochu ho zmiatni panvicou po hlave,chrapun.Maleho nevoz 4dni v mesiaci a jeho velicenstvu je zatazko si ist pre dieta.Ked ta bude stvat zbehni na upsvar,jeden rychly telefonat od koliznej mu to vysvetli.

anonym_256e91
7. nov 2025

zalezi ako to je v rozhodnuti... ak sa jeden z rodicov odstahuje z miesta kde predtym byvali cez pol repuvliky (co nieje vas pripad) moze a vacsinou aj sud nariadi aby ho vozil ten co sa stahoval prec ...

autor
7. nov 2025
@anonym_256e91

zalezi ako to je v rozhodnuti... ak sa jeden z rodicov odstahuje z miesta kde predtym byvali cez pol repuvliky (co nieje vas pripad) moze a vacsinou aj sud nariadi aby ho vozil ten co sa stahoval prec ...

@anonym_256e91 on Modra ja Rača

anonym_23cb19
7. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor v čase rozvodu som bývala s deťmi u mamy, tak bolo v rozsudku takto uvedené. Aj keď som časom šla do podnájmu, on trval na tom aby deti prevzal tam. Brával ich v sobotu a v nedeľu priniesol. Pričom k mojej mame to mal 10 km a do mesta kde som bývala iba 8. Bola som rada že som sa toho debila zbavila, tak som to miesto nechcela meniť. Auto ani vodicák nemám, on má

anonym_3d00b5
7. nov 2025

@anonym_autor hneď ho stopni vy nemáte striedavku, aby ste si delili niečo na polovici.Vies čo zaberá najlepšie, povedz mu, že ak sa ti to nezdá kontaktuj koliznu, sud a on sklapne.Preco by si mala svoje voľno plánovať tak, že ešte budeš hodinu cestovať pre dieťa Ani by som sa s ním o tom nebavila sama vidíš, že sa s ním stretáva málo, ak by chcel príde za ním aj cez týždeň a teba ide iba manipulovat

autor
7. nov 2025
@anonym_3d00b5

@anonym_autor hneď ho stopni vy nemáte striedavku, aby ste si delili niečo na polovici.Vies čo zaberá najlepšie, povedz mu, že ak sa ti to nezdá kontaktuj koliznu, sud a on sklapne.Preco by si mala svoje voľno plánovať tak, že ešte budeš hodinu cestovať pre dieťa Ani by som sa s ním o tom nebavila sama vidíš, že sa s ním stretáva málo, ak by chcel príde za ním aj cez týždeň a teba ide iba manipulovat

@anonym_3d00b5 kedysi keď bol nezamestnaný tak chodil aj v týždni bol úplne iný. Písal volal chodil. A teraz neviem čo sa s ním stalo. Synovi nepíše nevolá nechodi za ním. Vezme si ho len keď ma. Kedysi aj len tak kúpil nejaké oblečenie mikinu tenisky synovi len tak aby mal radosť. A teraz keď chcem od neho pomoc s oblečením pre syna tak povie že to mám vo výživnom.

petrad15
7. nov 2025

To je fakt hnus. Je to jeho otec, je s nim fakt ze extremne malo a este mu bude aj zatazko ho domov zaviezt? Fakt mi je zle z takychto oteckov.

krasneleto
7. nov 2025

@anonym_autor mate to predsa jasne definovane v sudnom rozhodnuti... kto kedy komu a ako ma odovzdat dieta... to je jedna rovina...
je to vynimocna situacia alebo to tak chce stale? vynimocne by som na to pristupila, stale nie, a ak sa mu nepaci, nech poda na sud a sud urci inak... A vlastne citam, ze nemas auto, tak potom vobec... hadam nepojdes ty taxikom, alebo MHD, ked on ma v rozhodnuti napisane , ze vyzdvihuje na adrese matky a odovzdava k rukam matke , nie? ak nema zaujem ani o tie slavny 4 dni, nemusi vobec si dieta brat, nech posle vyzivne a vyskrtne sa z jeho zivota takymto chovanim kludne aj sam...

anonym_c70049
7. nov 2025

Presne ako v sudnom rozhodnuti ale byva to odovzdavanie a preberanie na mieste bydliska dieťaťa

amdornik
7. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_3d00b5 kedysi keď bol nezamestnaný tak chodil aj v týždni bol úplne iný. Písal volal chodil. A teraz neviem čo sa s ním stalo. Synovi nepíše nevolá nechodi za ním. Vezme si ho len keď ma. Kedysi aj len tak kúpil nejaké oblečenie mikinu tenisky synovi len tak aby mal radosť. A teraz keď chcem od neho pomoc s oblečením pre syna tak povie že to mám vo výživnom.

@anonym_autor ja si myslím na základe tejto informácie, že jeho už prestalo baviť hrať sa na otecka. on ti ho ešte párkrát privezie a potom začnú tie jeho stretávky so synom rednúť, až ustanú úplne.