icon

Odvolať sa proti rozhodnutiu súdu o výživnom?

drobcek3003
23. apr 2025

Ahojte. Pred mesiacom som absolvovala prvé pojednávanie kde sme žiadali 500 eur spolu na deti vo veku 6 a 9 rokov. Zdôvodnili sme takú výšku výživného tým, že otec nemá záujem byť s deťmi cez žiadne prázdniny len párne víkendy od soboty 10.00 do nedele 18.00 plus, že na deti prispieva ním stanovených 350 eur a ani cent na nejaké výdavky mimo. Plat ex je 1370 eur. Deň pred prvým pojednávaním vyrukoval s tým, že si prenajíma trojizbový byt.
Sudkyňa mu na tom prvom pojednávaní vytkla na čo mu je trojizbový byt, prečo neprispieva na hypotéku na spoločný dom kde bývajú jeho deti, prečo neprispieva aspoň polovicou sumy napr. na synov korčuliarsky výcvik, prečo nechce deti cez prázdniny. Upozornila ho, že budúci rok pôjde syn na druhý stupeň ZŠ a dcéra do prvej triedy a že tie výdavky budú vyššie a bude na to prihliadať. Dokonca sa obrátila na mňa a povedala, že je na mojej strane.
A dnes, o mesiac neskôr úplne otočila...vraj má právo nájsť si slušné bývanie, že budeme vychádzať z momentálnej situácie a nie čo bude o rok, že mám vysoký prijem keďže poberám daňový bonus a prídavky na deti....Rozsudok znel 350 dokopy na obe deti...nechápali sme s advokátkou ani s pani z kurately ako zmenila názor...pritom ten kretén nám pred 3 týždňami vzal rodinné auto, ktorého sme obaja vlastníkmi, ktoré som mu vždy dávala keď si bral deti aby boli v bezpečnom aute, vrazila som do neho za posledné mesiace 350 eur a on mi nechal 20 ročný swift v hroznom stave. Zdôvodnil to tým, že keď s ním deti nechcú chodiť tak si vzal auto. Chodí si na neohlásené návštevy kedy sa mu zachce, naposledy to bolo na pol hodinu...
Myslíte si, že má cenu sa proti tomuto rozsudku odvolať? Alebo len počkať rok kedy už deti prejdú do ďalšej kolonky tabuľky, ktorou sa Sudkyňa oháňala?

Chceli

nynia
23. apr 2025

Pockala by som a potom by som to zdovodnila vyssimi vydavkami na deti. To, ze pred par rokmi zaviedli take tabulkove vyzivne je fakt aj ked to nie je striktne dane, ze musia presne podla nej rozhodovat. No, vzhladom na jeho plat, vek deti, jeho vydavky je to primerane. A potom zase ked dieta pojde na SS pytat vyssie rovmako ked druhe na 2.stupen, ked na VS to iste.

minenkaa
23. apr 2025

@drobcek3003 ono z toho platu na takéto staré deti keby si dostala tých 500),tak to je fakt moc a časom by už nebolo ako dvíhať ,odvolať sa môžeš ,je ti len na tebe

minenkaa
23. apr 2025

Inak vyzivne sa dáva do 30%z platu keď už ideme na tabuľku a to je v tomto prípade o dosť nižšie ako si žiadala

nikaeli
23. apr 2025
@minenkaa

Inak vyzivne sa dáva do 30%z platu keď už ideme na tabuľku a to je v tomto prípade o dosť nižšie ako si žiadala

@minenkaa tá tabuľka má odporúčací charakter, nie je to striktne platné pravidlo. Aj mne sudkyňa priklepla menej ako som žiadala a ako by to vychádzalo podľa tabuľky, dokonca aj po odvolaní. Otec za dcérou vôbec nechodí, občas jej pošle sms, nič jej nekupuje. Nedávno mala 18, nevzal ju ani na obed, nebol za ňou ani teraz cez sviatky 🤷🏻‍♀️ posiela jej 240€ pri príjme cca 1100€....

@drobcek3003 nechala by som to teraz tak a o rok požiadala znova - s novými vyčíslenými výdavkami s dodatkom o aute, o ne/prispievaní na mimoriadne výdavky, o prázdninách, atď. - všetko si zdokumentuj, zdokladuj. Držím ti prsty 😉

drobcek3003
autor
23. apr 2025
@nikaeli

@minenkaa tá tabuľka má odporúčací charakter, nie je to striktne platné pravidlo. Aj mne sudkyňa priklepla menej ako som žiadala a ako by to vychádzalo podľa tabuľky, dokonca aj po odvolaní. Otec za dcérou vôbec nechodí, občas jej pošle sms, nič jej nekupuje. Nedávno mala 18, nevzal ju ani na obed, nebol za ňou ani teraz cez sviatky 🤷🏻‍♀️ posiela jej 240€ pri príjme cca 1100€....

@drobcek3003 nechala by som to teraz tak a o rok požiadala znova - s novými vyčíslenými výdavkami s dodatkom o aute, o ne/prispievaní na mimoriadne výdavky, o prázdninách, atď. - všetko si zdokumentuj, zdokladuj. Držím ti prsty 😉

@nikaeli ďakujem 🙂 sudkyňa mi napríklad vytkla, že na bločkoch z nákupov potravín nie je uvedené moje meno takže to nemôže brať ako dôkaz a tiež, že si poistku na deti nesmiem zarátať do výdavkov na dieťa...

minenkaa
23. apr 2025
@nikaeli

@nikaeli veď ja nepíšem že sa držia tabuliek presne ale chcela som jej dať príklad ,že žiada veľmi vysoké vyzivne na tie deti z toho platu

betulinka1
23. apr 2025

@drobcek3003 ked mala nastúpi do skoly a syn na druhy stupen, rovno si požiadaj o vyzivne znova. Budu aj nizsie rodinne prídavky a snad dostanes inu sudkynu. Za mna musela byt sudkyna oslovená v prospech tvojho ex. Tak funguje súdnictvo ma Sk. Staci si pozriet kolko sudkyna dava pri inych detoch, rozsudky su zverejnene. Hned budes mat jasnejšie. Zbieraj blocky a plat len kartou. Na výpise uz bude tvoje meno. Krava. Akoze chlapovi necha 1000€ v cistom na seba ale na dve deti da 350€ a ani sa o ne inak nestara. 🤮🤮🤮🤮 z tohto súdnictva.

nikaeli
23. apr 2025
@drobcek3003

@nikaeli ďakujem 🙂 sudkyňa mi napríklad vytkla, že na bločkoch z nákupov potravín nie je uvedené moje meno takže to nemôže brať ako dôkaz a tiež, že si poistku na deti nesmiem zarátať do výdavkov na dieťa...

@minenkaa to súhlasím..
@drobcek3003 nemala som ma mysli bločky z potravín. Skôr výdavky za školu, škôlku, krúžok, oblečenie, obuv, knihy, možno lieky.. sudkyňa nakupuje v rovnakých obchodoch ako my, možno má deti v tvojom veku - pozná pohyb cien. Je to skôr o ich prehľade o potrebách dieťaťa. Moja dcéra si robila vodičák, on neprispel ani cent. Budúci rok ju čaká stužková, skladáme sa celé trieda mesačne od prvého ročníka. On nič. Sudkyňa povedala, že vodičák, stužková, či dokonca sporenie a poistenie nie je pre život nevyhnutné 🤷🏻‍♀️ ok.. no keby som jej nesporila, nemala by ani na stužkovú a všetci vieme, že aj keď to nie je pre život nevyhnutné, je našou súčasťou a mne by bolo ľúto, keby tam nešla len preto, že na to 'nemáme'.. inak ja som nedoklada bločky, dala som výpis z účtu (kde sú vsetky prevody platieb a nákupy) a hodnoty hodila do prehľadnej tabuľky.

rozculena
23. apr 2025
@drobcek3003

@drobcek3003 ešte som nevidela pokladňu,ktorá vytlačí na bloček moje meno,to čo je blbosť

drobcek3003
autor
23. apr 2025
@nikaeli

@minenkaa to súhlasím..
@drobcek3003 nemala som ma mysli bločky z potravín. Skôr výdavky za školu, škôlku, krúžok, oblečenie, obuv, knihy, možno lieky.. sudkyňa nakupuje v rovnakých obchodoch ako my, možno má deti v tvojom veku - pozná pohyb cien. Je to skôr o ich prehľade o potrebách dieťaťa. Moja dcéra si robila vodičák, on neprispel ani cent. Budúci rok ju čaká stužková, skladáme sa celé trieda mesačne od prvého ročníka. On nič. Sudkyňa povedala, že vodičák, stužková, či dokonca sporenie a poistenie nie je pre život nevyhnutné 🤷🏻‍♀️ ok.. no keby som jej nesporila, nemala by ani na stužkovú a všetci vieme, že aj keď to nie je pre život nevyhnutné, je našou súčasťou a mne by bolo ľúto, keby tam nešla len preto, že na to 'nemáme'.. inak ja som nedoklada bločky, dala som výpis z účtu (kde sú vsetky prevody platieb a nákupy) a hodnoty hodila do prehľadnej tabuľky.

@nikaeli ja som tabuľku tiež mala ale advokát môjho ex si vypýtal zdokladovať stravu tak som mala bločky...

drobcek3003
autor
23. apr 2025
@rozculena

@drobcek3003 ešte som nevidela pokladňu,ktorá vytlačí na bloček moje meno,to čo je blbosť

@rozculena tiež som na sudkyňu pozerala o čom rozpráva...

drobcek3003
autor
23. apr 2025
@betulinka1

@drobcek3003 ked mala nastúpi do skoly a syn na druhy stupen, rovno si požiadaj o vyzivne znova. Budu aj nizsie rodinne prídavky a snad dostanes inu sudkynu. Za mna musela byt sudkyna oslovená v prospech tvojho ex. Tak funguje súdnictvo ma Sk. Staci si pozriet kolko sudkyna dava pri inych detoch, rozsudky su zverejnene. Hned budes mat jasnejšie. Zbieraj blocky a plat len kartou. Na výpise uz bude tvoje meno. Krava. Akoze chlapovi necha 1000€ v cistom na seba ale na dve deti da 350€ a ani sa o ne inak nestara. 🤮🤮🤮🤮 z tohto súdnictva.

@betulinka1 tiež sme skonštatovali, že niekto poťahal za nitky...ale som rada, že deti henten charakter nechce lebo doteraz bol pre nich len zlým prikladom muža a otca. O rok požiadam zase a verím, že sa budú striktne držať tabuľky 😉

drobcek3003
autor
23. apr 2025

Inak ešte jedna vec ma zarazila, že sa viac zaujímala výškou môjho príjmu ako jeho. Vraj mi zostane dosť peňazí...

minenkaa
23. apr 2025
@drobcek3003

Inak ešte jedna vec ma zarazila, že sa viac zaujímala výškou môjho príjmu ako jeho. Vraj mi zostane dosť peňazí...

@drobcek3003 icudujes sa ,že sa zaujímala o tvoj plat,žiadala si absolutne neprimerane vyzivne na výšku platu otca ,naozaj si čakala,že ti odklepnú tých 500€

drobcek3003
autor
23. apr 2025
@minenkaa

@drobcek3003 icudujes sa ,že sa zaujímala o tvoj plat,žiadala si absolutne neprimerane vyzivne na výšku platu otca ,naozaj si čakala,že ti odklepnú tých 500€

@minenkaa nie, nečakala, dali sme vyššiu aby bolo z čoho znižovať nakoľko s deťmi trávi 16 dní za rok a to ich berie k svojim rodičom kde je o nich postarané...

minenkaa
23. apr 2025

Zbytocne to už riešiš,rozčuľujes sa ,vyzivne máš primerane ,časom das isto na zvýšenie .

chestnut
24. apr 2025
@minenkaa

Zbytocne to už riešiš,rozčuľujes sa ,vyzivne máš primerane ,časom das isto na zvýšenie .

@minenkaa to je take zenske neprajne;)to vyzivne Na to, ze sa prakticky o deti nezaujima a neda cent navyse je na dve deti nizke

minenkaa
24. apr 2025
@chestnut

@minenkaa to je take zenske neprajne;)to vyzivne Na to, ze sa prakticky o deti nezaujima a neda cent navyse je na dve deti nizke

@chestnut to keď ty si neprajná ,mňa podľa toho súdiť nemusíš,je to adekvátne vyzivne na výšku platu

cacianka
26. apr 2025
@minenkaa

@chestnut to keď ty si neprajná ,mňa podľa toho súdiť nemusíš,je to adekvátne vyzivne na výšku platu

@minenkaa adekvatnejsie by bolo 400 - 450

drobcek3003
autor
27. apr 2025
@cacianka

@minenkaa adekvatnejsie by bolo 400 - 450

@cacianka o rok budem múdrejšia 😉 moja advokátka to tak navrhla kvôli skoro nulovému styku s deťmi a nulovému prispievaniu na mimoriadne výdavky.