Osobný bankrot. Ako to prebieha?
Manžel mal ešte pred sobášom kopec dlhov a exekúcií. Či je to daňový úrad, sociálna poisťovnňa, zdravotná, ale ešte aj kopec neštátnych záležitostí. Spolu to robí niečo cez 28.000 eur. Ale tiež má kopec pozemkov, ktorých sa nevieme zbaviť a exekútory to nechcú, lebo o to nik nejaví záujem. Avšak vlastní aj polovicu hospodárskej budovy, ktorú momentálne prerábame na domček a teda v nej aj bývame. Snažím sa zbaviť a vyplatiť všetkých nezrovnalostí, avšak ja som teraz na rodičovskej dovolenke a manžel je nezamestnaný, lebo akonáhle by išiel do roboty, nechali by nám iba minimum a ostatné peniaze by mu strhávali z platu. Rozmýšlala som, či by nebolo najjednoduchšie vyhlásiť osobný bankrot. Je mi jasné, že sa to dá iba súdom, aj som čo to na internete našla o tom, avšak chcela by som priamo vaše situácie, ak ste si tým už prešli, alebo sa len chystáte. Resp. ak o tom viete niečo viac. ďakujem 🙂
@draik veľmi pekne Vám ďakujem za rady a tie nové pravidla búdy myslím že od nového roku že?
@r123456789
Asi od marca.
Dobrý deň, ak potrebujete pomoc s osobným bankrotom....pokojne sa mi ozvite do správy... rada Vám pomôžem: nie sme ani zdierači, ani podvodníci...radi poskytneme rady a pomoc ľuďom, ktorí to potrebujú, pričom máme veľké skúsenosti a prax, pokiaľ ide o osobný bankrot fyzickej osoby 🙂
Ivana
ahoj ako to presne prebieha s bankrotom, lebo som do toho isiel nedavno, neviem ako som na tom
Ahoj ja som to prerušil kvôli rodičom lebo je ich meno na jednej mojej pôžičke a tak by šli hneď vymáhať peniaze od nich a to nechcem. Ale stačí vydržať tri roku byt nikto a si za vodou nesmieš nikde figurovať nikde!na žiadnej zmluve ani nikde.
@ivana_tvojpravnik #osobnybankrot
Chcem sa informovat manžel bude musiet íst do toho. Vieme len čo sme poprečitali zatial.
1. Na koho sa obrátit konkrétneho kto má s takýmto skúsenosti?
2. Je živnostník všetko je na mene jeho byt hypo všetky úvery. Zatiahne ma ako svoju manželu, či on sám dáva bankrot?
Poprípade ak viete aj z vlastnej skúsenosti poradit tak kludne aj IP.
Dakujem pekne vopred za odpovede
@baing
@r123456789 Neviem, ako je to aktualne, .pomoze vam centrum spravnej pomoci...pozriete videa..vyhravaju sudy..napr
cca min 1:51:55 o tom hovoria.
Robia skolenia pre ludi po celom Slovensku a zdarma.
@sylvia78 https://www.slov-lex.sk/vyhladavanie-pravnych-p... skuste tu tam je popisane aky postup podla toho kedy bol vyhlaseny konkurz atd
Prosím poraďte ,dnes mi prišiel list o upovedomí veriteľa konkurzu a reštrukturalizácii,mám tam poslať nejakú prihlášku a vôbec neviem akú,mám na úpadcu 2 exekúcie to teraz sú už exekúcie neplatné? Teraz ako sa dostanem k tomu čo nám patrí, ďakujem za každú radu
@beech
Exekučné konania sa z dôvodu konkurzného konania dlžníka prerušujú. Musíte si podať prihlášku k pohľadávkam. Uspokojenie pohľadávky závisí od výšky majetku dlžníka a spravidla je v porovnaní s hodnotou pohľadávky mizivé.
Predpokladám, že dlžníkom je fyzická osoba a z tohto dôvodu ste boli ako fyzická osoba informovaná o tzv. osobnom bankrote.

ja len nechápem tomu, ze je nezamestnany lebo by mu nechali iba minimum...a to je lepsie ked nic nerobi ako keby robil a po troche mu ubudalo z dlhov?

@r123456789
Dlžník a spoludlžník zodpovedajú za celý úver rovnako, teda veriteľ môže žiadať celé plnenie od hociktorého z nich. S konkurzom by som odporúčal počkať do platnosti pripravovaných nových pravidiel tzv. osobného bankrotu, ktoré celý proces výrazne zjednodušia.