icon

Osobný bankrot. Ako to prebieha?

vefi89
23. feb 2011

Manžel mal ešte pred sobášom kopec dlhov a exekúcií. Či je to daňový úrad, sociálna poisťovnňa, zdravotná, ale ešte aj kopec neštátnych záležitostí. Spolu to robí niečo cez 28.000 eur. Ale tiež má kopec pozemkov, ktorých sa nevieme zbaviť a exekútory to nechcú, lebo o to nik nejaví záujem. Avšak vlastní aj polovicu hospodárskej budovy, ktorú momentálne prerábame na domček a teda v nej aj bývame. Snažím sa zbaviť a vyplatiť všetkých nezrovnalostí, avšak ja som teraz na rodičovskej dovolenke a manžel je nezamestnaný, lebo akonáhle by išiel do roboty, nechali by nám iba minimum a ostatné peniaze by mu strhávali z platu. Rozmýšlala som, či by nebolo najjednoduchšie vyhlásiť osobný bankrot. Je mi jasné, že sa to dá iba súdom, aj som čo to na internete našla o tom, avšak chcela by som priamo vaše situácie, ak ste si tým už prešli, alebo sa len chystáte. Resp. ak o tom viete niečo viac. ďakujem 🙂

Strana
z2
draik
17. nov 2016

@r123456789
Dlžník a spoludlžník zodpovedajú za celý úver rovnako, teda veriteľ môže žiadať celé plnenie od hociktorého z nich. S konkurzom by som odporúčal počkať do platnosti pripravovaných nových pravidiel tzv. osobného bankrotu, ktoré celý proces výrazne zjednodušia.

r123456789
18. nov 2016

@draik veľmi pekne Vám ďakujem za rady a tie nové pravidla búdy myslím že od nového roku že?

draik
18. nov 2016

@r123456789
Asi od marca.

ivana_tvojpravnik
12. dec 2016

Dobrý deň, ak potrebujete pomoc s osobným bankrotom....pokojne sa mi ozvite do správy... rada Vám pomôžem: nie sme ani zdierači, ani podvodníci...radi poskytneme rady a pomoc ľuďom, ktorí to potrebujú, pričom máme veľké skúsenosti a prax, pokiaľ ide o osobný bankrot fyzickej osoby 🙂

Ivana

peter304070
29. jan 2017

ahoj ako to presne prebieha s bankrotom, lebo som do toho isiel nedavno, neviem ako som na tom

r123456789
29. jan 2017

Ahoj ja som to prerušil kvôli rodičom lebo je ich meno na jednej mojej pôžičke a tak by šli hneď vymáhať peniaze od nich a to nechcem. Ale stačí vydržať tri roku byt nikto a si za vodou nesmieš nikde figurovať nikde!na žiadnej zmluve ani nikde.

baing
22. feb 2017

@ivana_tvojpravnik #osobnybankrot
Chcem sa informovat manžel bude musiet íst do toho. Vieme len čo sme poprečitali zatial.
1. Na koho sa obrátit konkrétneho kto má s takýmto skúsenosti?
2. Je živnostník všetko je na mene jeho byt hypo všetky úvery. Zatiahne ma ako svoju manželu, či on sám dáva bankrot?
Poprípade ak viete aj z vlastnej skúsenosti poradit tak kludne aj IP.
Dakujem pekne vopred za odpovede

tim_tvojpravnik
Odpoveď bola odstránená
knajula
24. apr 2017

@baing
@r123456789 Neviem, ako je to aktualne, .pomoze vam centrum spravnej pomoci...pozriete videa..vyhravaju sudy..napr

https://www.youtube.com/watch?v=nEG-VzwOJPU

cca min 1:51:55 o tom hovoria.
Robia skolenia pre ludi po celom Slovensku a zdarma.

nifido
12. máj 2017

@sylvia78 dobry den. Chcela by som sa opytat ako ste dopadli s konkurzom kludne ss

sylvia78
27. júl 2017

@nifido
Dobry, dobre sme dopadli uz ma za sebou dva roky skusobnej doby to znamena, ze uz iba rok zbierat a odovzdat peniaze a snad bude klud

nifido
27. júl 2017

@sylvia78 super gratulujem neskracuje sa vam to po novom? uz len doplatit dany rok?

sylvia78
27. júl 2017

@nifido tak toto nan nikto nic nepovedal,takze asi nie, to sa kde dozviem,neviete nahodou? Ale jemu v maji zacal posledny rok,tak asi nie

nifido
27. júl 2017

@sylvia78 https://www.slov-lex.sk/vyhladavanie-pravnych-p... skuste tu tam je popisane aky postup podla toho kedy bol vyhlaseny konkurz atd

sylvia78
27. júl 2017

@nifido dakujem

beech
25. aug 2017

Prosím poraďte ,dnes mi prišiel list o upovedomí veriteľa konkurzu a reštrukturalizácii,mám tam poslať nejakú prihlášku a vôbec neviem akú,mám na úpadcu 2 exekúcie to teraz sú už exekúcie neplatné? Teraz ako sa dostanem k tomu čo nám patrí, ďakujem za každú radu

draik
25. aug 2017

@beech
Exekučné konania sa z dôvodu konkurzného konania dlžníka prerušujú. Musíte si podať prihlášku k pohľadávkam. Uspokojenie pohľadávky závisí od výšky majetku dlžníka a spravidla je v porovnaní s hodnotou pohľadávky mizivé.
Predpokladám, že dlžníkom je fyzická osoba a z tohto dôvodu ste boli ako fyzická osoba informovaná o tzv. osobnom bankrote.

sticker
beech
25. aug 2017

@draik tak keď mám jednu exekúciu na výživné a druhú na peniaze čo mi bol dlžný ,mám poslať prihlášku a peniaze ako dostanem mala som všetko súdom určené

draik
25. aug 2017

@beech
Pohľadávky na výživnom konkurzom nezanikajú, je však možné ich prihlásiť. Obyčajný peňažný dlh je potrebné prihlásiť. Všetko má na starosti správca.

maykaaa1122
25. aug 2017

ja len nechápem tomu, ze je nezamestnany lebo by mu nechali iba minimum...a to je lepsie ked nic nerobi ako keby robil a po troche mu ubudalo z dlhov?

beech
26. aug 2017

@draik ďakujem pošlem prihlášky na obe exekúcie

Strana
z2