Otcovstvo a stretávanie dieťaťa
Ahojte potrebovala by som radu mám syna ktorého som sa rozhodla vychovávať sama a nasla som tak potencionálneho otca (darcu spermií) s ktorým sme sa dohodli že dieťa môže navštevovať mat zapísané otcovstvo ale nebude si naň nárokovať no po pár týždňoch po narodení prišlo to ze ho chce sám na jeden deň od rána do večera raz za dva týždne no dohoda bola ešte na začiatku ze keď tak len spoločný výlet alebo návšteva atak že malý sám nepôjde každý máme svoj život a obávam sa že keď malý bude väčší otec bude vymýšľať niečo viac ešte na začiatku bolo ze on si nebude nárokovať na nič a ani ja stým ze ešte na začiatku povedal ze pomáhať chce mam fb komunikáciu mam nejakú nádej ak by niečo začal vymýšľať ako mozem postupovať je to trosku zložitejšie prosím neodsudzovat
@elizabet173 prispieva tak ze mu kupuje veci ja som na začiatku povedala tiež ze ja si nárokovať nebudem na nič keď niečo bude chcieť kúpi mu keď nie tak nie ale kupuje mu stále nieco
@misulka1906 tak to je strasne, ze ste sa nejako dohodli a on teraz nie ze navstevovat, ale zobrat si dieta na cely den? a este 2 mesacne? tak to je dobry ulet. Chodi ho vobec neavstevovat, vie ako sa o take dieta starat?
Ja chapem, ze ma na to narok, ale tak bola nejaka dohoda a ked ju chce zmenit, tak sa asi mate dohodnut, a nie ze si on bude diktovat podmienky a poskace ti po hlave. Mne to teda nepride fer - skus sa spytat, ci ta dohoda ma nejaku vahu. Lebo je to dost mozne. Ze by ho mal napriklad najskor len s tvojou pritomnostou.
Skoda, ze si ho zapisovala hned do RL ...
Velmi,ale ze velmi zle si si to vymyslela. Skomplikovala si si život.
Ty mu nebranis v styku, ale zaroven mu ho nechces dat. Ved to sa vylucuje nie?
Ty chces, aby dieta navstevoval, aby si budoval vztah s dietatom ( cim viac ho bude vidat aj v tvojej pritomnosti, tym viac ho bude lubit a tuzit po nom) zaroven chces aby nemal zaujem o dieta, aby si ho mohla mat iba ty pre seba. Wtf?
Ked si chcela darcu spermii tak si mala vybrat daakeho hnupa, ktory zbali kufor a ujde prec a ani nebude suhlasit so zapisom do RL vtedy by si mala istotu,ze dieta bude iba tvoje.
Tento tvoj sa zda byt fajn osoba a urcite raz poziada sud o urcenie styku.
@elizabet173 on je "otec" darca spermii, nie partner ktory tuzil po dietati. Pisem o etickej stranke problemu nie o podanni v zakone. Dohodli sa na niecom a on s nou teraz vymeta. To vsetko co v zivote riesis, riesis cez zakony?
@elizabet173 ale ide - ked sa chce. Ale zjavne on nechce aby bola dohoda taka, aku planovali.
@misulka1906
@kittykat22 Normálne sa niekedy za nás ženy hanbím. Ak chcela darcu spermii mala ísť do spermobanky. Skutočne netuším inteligenciu autorky , normálnej žene by sa to priam hnusilo ale ak už urobila takú chybu , tak nech si ju teraz rieši. Chcela by som byť na tom súde , keď sa tento prípad bude riešiť a pozerať sa na sudcu a prítomných ako keď povie darca spermii , vybuchnu smiechom.
@horty99 neviem preco sa pasujes za nejaku alfa zenu ktora je nad vecou. Zlez z toho mraku dolezitosti. Urcite si nezjedla vsetku mudrost sveta a tieto tvoje dolezite reci su na smiech. Co viedlo autorku k rozhodnutiu jej jej sukromna vec. Pytala sa na radu a nie na to, co si o jej rozhodnuti myslis. Keby si sa uz za nieco chcela hanbit, tak si uloz svoj prispevok a viac krat si ho precitaj.
@kittykat22 je to možné že som na smiech ale človek čo bude na súde tvrdiť že sa s Jožkom dohodli že jej daruje 2 spermie nie. Radu počula 20x nie - rodičovských práv ho nezbaví ako otec si viac menej môže žiadať čo len chce. Ty žiješ vo svete sľubov my v tom reálnom
@misulka1906 si na omyle. Presne tak ako ty môžeš zobrať dieťa bez jeho súhlasu na týždeň na dovolenku, tak to môže urobiť aj on. Je uvedený ako otec v rl? Je. Je pozbavený rodičovských práv? Nie je. Je zákonným zástupcom dieťaťa rovnako ako ty? Je (aj keď ťa táto informácia práve prekvapila). Máš dieťa zverené do svojej starostlivosti a on súdom určené stretávanie s dieťaťom? Nie.
@misulka1906 a čoho sa bojíš vlastne? Dieťa je na UM, takže ho nakŕmi aj on. Chce ho na noc? Zatiaľ nie, tak nerieš. Keď ho bude chcieť na noc, možno sa niečo zmení, možno aj ty to uvítaš. Veci sú v pohybe, všetko sa mení, vyvíja stále, aj vzťahy.