Otec dieťaťa odmieta zápis do RL
13. aug 2020
Ahojte chcem sa spýtať otec dieťaťa odmieta zápis do Rodného listu a vraví ze ani súd ho k tomu donútiť nemôže. Ma pravdu naozaj je to tak ze s nijakým spôsobom nedostanem k tomu aby mal nás malý zapísaného aj otca v RL?

@sissy27 ahoj čítala som akurát tvoje príspevky,mám aj ja teraz rovnaký problém s určením otcovstva ale ja to mám zložitejšie,pretože som stále vydatá a čaksm dieťa. s druhým no už som pred pôrodom a môj manžel samozrejme chce zaprieť dieťa,to by bolo ok,to sme sa už dohodli len horśie bude určenie otcovstva,keďže otec môjho dieťaťa je z ČR a jeho syn sa pravdepodobne narodí na SK.Čo ak nepríde na SK na súd na určenie otcovstva,keďže sa chxe silou mocou tomu vyhnúť? A je si vedomí že je otcom dieťaťa a zásadne ho chce idmietnuť? Súd by sa mal konať v mieste bydliska dieťaťa.Donúti ho súd prísť na SK na súd,keďže je z ČR? A keď sa bude vyhýbať prísť na súd? Ako ďalej postupovať? Ďakujem
@jankasalagova neviem, nie som pravnik. Ale tak CR nie je dedina kdesi v amazonskom pralese, aby si ho tam nevedeli najst. Normalne si podaj ziadost o urcenie otcovstva, uved jeho udaje, poslednu znamu adresu atd. a uvidis.