icon

Poradíte ohľadom výživného na 6 ročné dieťa?

soffi
4. nov 2014

Dobrý den, mam otazku...Som rozvedena, a dostavam vyzivne 90e, s ex mame starosltivost zapisanu ako striedavu/lebo na tom trval/ ale v pomere, u neho 8 dni v mesiaci ktore su rozdelene do dvoch tyzdnov....Dcerka bude mat o chvilku 6rokov a pojde do skoly, ex ma prijem cca 1000e mesacne, z coho plati uver cca 250e, byt, a odvody, ... chcela by osm poziadat o vyzivne, kedze naozaj je tazke vyzit z toho co mam, a teraz este nastupim na MD....myslite ze mam sancu dostat zvysenie?

maznacik007
4. nov 2014

ja by som uz pockala na narodenie druhého dietata /teda ak je on otcom/ a podala naraz o zvysenie na prve a o vyzivne na druhe...

inak nastup do skoly je opodstatneny dovod na pozadovanie o zvysenie vyzivneho na dieta

ivayoro
4. nov 2014

Treba podať, až keď dieťa nastúpi do školy. Skôr zvýšia, iba ak sú opodstatnene zvýšené náklady na dieťa, t.z. zhoršený zdravotný stav, príp. náklady za lieky atď. Ale nástupom do školy zvýšia určite ... viem to podľa seba, tak mi to povedala kurátorka aj sudkyňa. A to netreba ani dokladovať bločky. Stačí uviesť, že nastúpilo dieťa do školy, tým sa logicky zvýšili náklady na dieťa.

28hanka28
5. nov 2014

samozrejme že hned podať, ja mám 6 ročné dieťa, nastúpila do školy, do toho diagnostikovali astmu, doteraz som mala 110 a práve čakám na podanie návrhu môjho právnika, návrh dávam 150, pretože treba počítať s tým, že sudkyna zväčša o niečo zníži(vlastná skúsenosť 1OE), takže budem mať ajstak to, čo som aj chcela . . .
A pokial bývalý manžel nepracuje ako živnostník a má riadne výplatnú pásku, tak si myslím, že tam sa môže dať návrh kludne hned aj 150, a to myslim minimálne.

maslenka47
5. nov 2014

Nuz, ak si ex plati odvody sam, tak zrejme je zivnostnik. V tom pripade prijem ma 1000 euro, odvody su zhruba tretina z toho, potom este uver a byt.. tak podla mna mozes byt rada, ze ti plati vobec tych 90. Aj ked je dovod na zvysenie opodstatneny, nezabudaj, ze mate striedavu starostlivost (tj tvoj ex ma aj ine vydavky na dieta, ako "tvoje" vyzivne a o to urcite budes mat kratene vyzivne!), tak pri urcovani vyzivneho sa beru do uvahy aj moznosti ex.