Posielal ma na interrupciu a teraz sa vyhráža striedavou starostlivosťou
Zdravím..
Myslím, že sa tu nájde pár slobodných mamičiek, ktoré nepostúpili interupciu aj keď ich tam chlap posielal...
Mám taký problém, že ma "priateľ" posiela na interupciu normálne ma až do toho núti povedal, že keď nepôjdem, tak to malé budeme mať v striedavej starostlivosti...ale ja s ním nechcem mať už nič spoločné pre mňa to je len obyčajný ubožiak...obstojí pred súdom naša konverzácia (hovory, sms, hlasové správy) ako dôkazy, že to dieťa nechcel aby sme ho nemali v striedavej? Sú tam používané aj vulgarizmy z jeho strany, maminy poraďte ďakujem 🙏🏻
autorka správne si sa rozhodla si dieťa nechať.
@dilino ďakujem za povzbudivé komentáre ženy 🙂
Samozrejme že to obstojí .chce ťa len psychicky týrať.neboj a striedavu by aj tak nedal to sú len taký frajeri a že ti zoberie dieťa to si tipicke frázy neboj sa .a pokiaľ budeš čo najdlhšie kojit tak to ani neprichádza do úvahy
A ešte neviem ako si na tom finančne ale ak nechceš ty ho nemusíš udať pri pôrode ako otca proste otec neznámy.tym nebude ani v rodnom liste a teda ani žiaden nárok na dieťa pokiaľ súdne nedokáže že je jeho ale to je na dlhšie lakte aspoň na chvíľu budeš mať pokoj.ale tým pádom nemáš nárok na žiadne peniaze od neho.a môžeš aj jemu povedať že nieje jeho alebo si si nie istá
@bluka2 mali by, preveriť zázemie pre dieťa,pred rozhodnutím súdu o zverení.
Veď akoby súd mohol rozhodnúť len tak od stola ?
Musí mať nejaký podklad, správu o pomeroch aby neuveril dieťa ťažkej alkoholické len preto že je matka.alebo ako rozhodne o stretávani s otcom keď nevie jeho pomeri ? Môže tvrdiť že má 5izbak len aby dieťa dostal pričom žije na špinavej ubytovni.
To len obrazne. Áno stáva sa že kolizna nepríde, ale to je maslo na jej hlave a môžu to napadnúť obe strany.
Sudca si to nemá ako inak zistiť, kolizna je jeho zástupca v tejto veci
@cacianka tak to je iné. Ja by som sa snažila, aby k žiadnemu súdu neprišlo. Akože povedzme si rovno, žiadny systém nie je perfektný a stáva sa, že niektoré ich rozhodnutia sú mimo. Akurát včera som počúvala reálny prípad z Nemecka ako prisúdili dieťa otcovi z nejakej rodine , ktorá sa matke vyhrážala smrťou a nakoniec ju aj zabili. Počas tých 6 mesiacov medzi vyhrážkami a smrťou súd stihol rozhodnúť, že starostlivosť o dieťa má otec. Áno, mala by som počúvať menej krimi 🙈 ale deň čo deň ma utvrdzuje v tom, že spoliehať sa v takej dôležitej otázke na dobré rozhodnutie nejakej koliznej a sudkyne sa ani tak nechcem. Každopádne každý sa rozhoduje za seba
@bluka2 veď ak autorka popracuje na divadle pred gerojom, ani k súdu prísť nemusí, zdrhne ako gafor len z tých rečí.
A je mizivé % takých mrazivých súdnych rozhodnutí aké spomínaš, okrem toho žijú na Sk, nie v Nemecku, kde je o kus iný právny systém ohľadom detí. Možno išlo o prisťahovalcov z 3.sveta a nemecké úrady nepochopili ich "tradície "
Viď také severské krajiny, zakričiš na dieťa aby neutekalo pod auto, alebo má nedajbože ekzém /zapareninu v oblasti nohavičiek, tak ti decko sociálka vezme a nikdy ho neuvidiš, či ho rovno dajú na adopciu inej ,bohatej rodine.....
Takže ťažko porovnávať systém iných krajín.
PS, ukradnuté ukrajinské deti do ruska...
@mirro teraz sme hrdinky ale aj my sme boli mladé a kustik sprosté tzn.neznale, neskúsené, naivné, neodzili sme si
10 kamosiek na intraku- 10 rôznych individui, že by som neverila, ako rozdielne povahy, názory prístup aj naivita , ba až sprostosť, alebo vysoké morálne zásady, vo veku 18- 20rokov.
A to máš aj medzi VŠ babami, obrovské rozdiely v ponímani reality a sveta
Hm.. a kebyze zmenis retoriku a povies,ze si si to rozmyslela aj ti tak napr rodicia poradili..ze by bola ta striedavka dobry napad. Ze kym je dieta u neho,ty si oddychnes,na vydavkoch sa teda budete podielat spolu a tak.. ale aby ti uveril. Lebo sak ti je hadam jasne,ze on chce akoze striedavku lebo nechce platit vyzivne a chce ta zastrasit,ze ti dieta vezme.
Takze taky napad.zmenit akoze tvoj nazor,suhlasit s nim. A pockat na reakciu (dostavi sa neskor isto).
No a realne : striedavku sud nepovoli za ziadnych okolnosti ak dietatko je kojene.. a mnoho dalsich podmienok striedavky,ktore on asi nesplni..
@cacianka tak to máš pravdu, v severských krajinách by som už fakt možno bola bezdetná . Minule dcéra za syna vypísala nejaký detský pamiatkový album pre kamaráta: čo nemáš rád? (Všetci ostatní tam mali, že zeleninu, a pod. a za môjho píše, že nemá rád, keď je bity "mag nicht geschlagen werden 😨) " asi by som niekde v Nórsku ťažko vysvetľovala, že ho vlastne nebijem. Myslela nejaké ich potýčky v škôlke o ktorých nás sem tam povie.... Tak máš asi pravdu
@cacianka presne tak, v 18rokoch by mi ani nenapadlo, čo sa všetko stáva. S vekom a životnými skúsenosťami už viem, a aj preto by som už tych 18rokov nechcela nazad. Práve kvoli tej naivite...Neodsudzujem nikoho, a veľmi sa mi páči tvoja rada, ako má autorka komunikovať s budúcim tatom. Tam mu porozpráva, čo všetko musí zabezpečiť a toho odvala chuť na striedavku prejde.
@cacianka písala som ti 😊
.. no zalezi v akom si mesiaci ... mozes mu povedat , ze si bola a odstrihnut ho uplne ...popripade sa niekam prestahovat ...nemusi vediet, ze si tehotna ..
@evelyn246246 ešte len na začiatku som 🙂
@cacianka chlapi sa “tutumutu” sami so sebou? Alebo tá žena, s ktorou súlozia je neyvojprávna? Neviem ani o jednom “super chlapovi”, ktorý sa žene obrátil chrbtom po ohlásení tehotenstva. To, že sa dáme po krátkom ošiale niekto javí ako super a potom vytriezvie je len a len jej problém. Lebo predtym ako s niekym skočím do postele aj trochu zapnem rozum. Ale viem, to sa tu nenosí. Veď potom sa to môže hodiť na toto chlapa. A, áno, zažila som na súde s mojím klientom ako sudkyňa kárala protistranu (jeho bývalú partnerku), že by mala zvážiť svoje morálne pozadie a hodnotové nastavenia. A ohladom toho odstrihnutia - ak ten chlap chce dieťa tak neexistuje spôsob ako ho odstrihnúť. Lebo už skončili časy keď bola žena pred súdom lepší rodič len kvôli tomu, že mala dieťa pár mesiacov v maternici. Dnes sú už úplne bežné rozsudky o striedavej starostlivosti alebo zverenie dieťaťa do starostlivosti otca.
@cacianka žena, ktorá nevie kto je otcom jej decka je podla teba úplne morálna bytosť? 🤣🤣🤣
@dilino nie, hociktorej z nás sa to stať nemôže. Niektoré z nás majú nastavené hodnoty, normy a pravidlá. A nevlezú do postele s každým - este k tomu bez antikoncepcie.
@top_manazerka pasuješ sa tu ako advokátka, ok máš vzdelanie na to, ale EQ si veľa nepobrala, ak by si čítala s porozumením autorka vie s kým dieťa má. ja už mám čosi odžité aj zažité, mám o chlp dôchodkový vek a veru som zažila a aj tu na koni je tu mrte svedectiev ako sa super chlapi obrátili ako veterné vrtule...
Mala som susedu, roky sa snažili o dieťa, dokonca absolvovali niekolko IVF, aj na popud muža, a iba pár týždňov po pôrode sa ten 23 rokov super chlap, vo veku okolo 48r. úplne obrátil a stal sa chrapúňom. Len toľko, s tebou škoda viac debaty
@top_manazerka nesud čo sudiš
@top_manazerka Zopakovať si čítanie s porozumením by nebolo zlé 🤔 nikde som nenapísala, že neviem kto je otcom...asi toľko k tomu
@cacianka ja som nenapisala, že autorka nevie kto je otcom. Ja som napisala, že ak neuvedie otca a súd nude žiadať testy otcovstva tak to na nu nebude vrhať dobré svetlo.
Mna ty edukovať nemusíš. Tu ide o to, že ak tvoj ex nebude uvedený ako otec a bude sa dožadovať na sude otcovskych práv tak sa budú robit testy Dna. A uź som videla aj také judikaty, že súd dal potom tie testy zaplatiť žene.
@cacianka ako sa môžu obrátiť chlapi tak sa môžu zmeniť aj ženy. A hlavne, tu nehovoríme o dlhodobej zmene. V pripade autorky, ktorá je len na zaciatku tehotenstva uplynulo kolko času? Dva mesiace? Predtym s tym chlapom spávala a zrazu je hajzel?
@autorka - ak vieš, kto je otcom a zámerne to neuvedieš tak je to este o to horšie. 🤮🤮🤮 otec má rovnaké právo na dieťa ako matka.
@top_manazerka včera 19,33 si napísala že bude vyzerať ako ľahká žena.,
už si zabudla ?
a ako vyzerá chlap ktorý núti ženu na potrat ?!
Vieš čo ? už mi nepíš, nemám záujem

@dilino áno dá, pokiaľ nevydatá matka porodí a nepredloží súhlasné vyhlásenie biootca, už v nemocnici zápisu otec neuvedený a podľa toho aj vystaví matrika RL.
A vôbec sa žiadna žena nemusí hanbiť,že je " ľahká", to kde sme.?!? Hanbiť sa má ten kto takú blbosť vypusti z huby.