icon

Posielal ma na interrupciu a teraz sa vyhráža striedavou starostlivosťou

11. máj 2023

Zdravím..
Myslím, že sa tu nájde pár slobodných mamičiek, ktoré nepostúpili interupciu aj keď ich tam chlap posielal...
Mám taký problém, že ma "priateľ" posiela na interupciu normálne ma až do toho núti povedal, že keď nepôjdem, tak to malé budeme mať v striedavej starostlivosti...ale ja s ním nechcem mať už nič spoločné pre mňa to je len obyčajný ubožiak...obstojí pred súdom naša konverzácia (hovory, sms, hlasové správy) ako dôkazy, že to dieťa nechcel aby sme ho nemali v striedavej? Sú tam používané aj vulgarizmy z jeho strany, maminy poraďte ďakujem 🙏🏻

Strana
z3
katkami123
12. máj 2023

Striedavka nie je na lusknutie prstov ako si otec tvojho dieťaťa myslí. Zároveň by ho to viac stálo, lebo je to pre rodiča, ktorý ma ozajstný záujem o to dieťa, kedže si bude musieť nájsť takú prácu, aby mu to vyhovovalo vyberať a zanášať dieťa do škôlky/školy, platiť za neho celu 1/2 výdavkov ako aj matka, živiť ho, šantiť ho, takze viac pri takom lajdákovi vidím význam platiť výživné. Btw., ak čakáš dievčatko, napíš, mám kopu oblečenia tak od veľkosti 80, a viac, pošlem.

autor
12. máj 2023

@top_manazerka Nemáš to v hlave v poriadku to aké somariny potíš je choré, však ty ani nevieš čo píšeš:D áno? Otec ma rovnaké právo na dieťa ako ja? Čo to je za "skvelého otca" keď ma posiela na potrat? Zamysli sa nad tým čo píšeš škoda reči...

katkami123
12. máj 2023

Tu máš info od advokátky.

katkine_terapie
12. máj 2023

@top_manazerka "Ja som napisala, že ak neuvedie otca a súd nude žiadať testy otcovstva tak to na nu nebude vrhať dobré svetlo." Nie, nebude to na ňu vrhať zlé svetlo. Súd k nej nemá žiadnu citovú väzbu a je mu to v podstate jedno. Ona má právo neuviesť otca, on má právo sa domáhať práv k dieťaťu resp. k DNA testom. Ak sa potvrdí fakt, že je otcom, súd vydá rozhodnutie o tom, že je otcom. Jej nijako nepomôže ani neublíži, ak ho v RL dieťaťa neuvedie.

autor
12. máj 2023

@katkami123 pre mňa by najlepšie bolo keby to dieťa nikdy v živote nevidel po tom ako sa zachoval maximálne mi je z neho zle 🙂 ale myslím, že toto súdom neprejde ...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
katkine_terapie
12. máj 2023

@elizabet173 stála v rade na empatiu, ale práve mali obedovú prestávku, tak nestihla ani jedno ani druhe.

autor
12. máj 2023

@katkine_terapie Asi tak nejako 😂👌🏻

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
cacianka
12. máj 2023

@kittykat22 ľahké devy ...

autor
12. máj 2023

@top_manazerka Ešte naposledy sa ku tebe herečka vrátim) ak ma chlap posiela na potrat, ale keď na potrat nepôjdem chce malé vydávať je podľa teba ok.. chorá hlava naozaj

kubkovamama
12. máj 2023

Si tehotná ,máš necelý rok času, chlap vychladne ako škareda pahreba.Hlavne sa nenechaj stresovať a vyprovokovať.Ja som bojovala kvôli dvom deťom a kde sú silné reči chlapa?Že nikdy neuvidím svoje dieťa,že zariadi aby som si nikdy nenašla prácu, výživné budem platiť ja jemu,dokonca svokra si dala návrh o zverenie🤦 a zo silných reči bol rok neplatenia výživného,dlh na výživnom platila frajerka,lebo sa bála,že požiadam o exekúciu.Ziadny záujem na narodky,Vianoce,len klamstvá,sluby atd.Tak skončil záujem chlapa čo bude mať na 100% dieťa u seba.Za mňa žiadny RL s jeho menom.Niekolkorocne problémy,naťahovačky a ovplyvňovanie dieťaťa ti za to nestojí.Kde je písané,že reálne ti bude to výživné platiť?Len kvôli tomu by som to nikdy nespravila.A on nebude mať gule po pôrode makať na systéme ako splniť svoje blbé reči.Smsky si pekne odkladaj,vytlač hneď,keby sa ti náhodou o pol roka zosypal tel.Ja som na súd dokladala komplet vypis.A právnicka mi radila na sms nijako nereagovať.Iba odkladať a tlačiť.Aj keď máš neodolateľné nutkanie odpísať nerob to.Nakoniec,veľmi to pomôže tvojej psychike.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
12. máj 2023

@kubkovamama Lenže keď mu nebudem odpisovať momentálne keď som tehu, dvíhať telefón nebude z toho nakoniec na súde ešte zle? Teda ak by sa nejaký konal samozrejme..môže povedať, že sa chcel zapájať do tehotenských kontrol napr a pod.

katkami123
12. máj 2023

Joooj, však nech sa súdi, tam mu take cifry za jednotlive úkony nabehnú, že keď si to preráta z ľava do prava a z prava do ľava, oci sa mu zakrútia a aj sa dosúdil. Keď má problém blbe výživné platiť a ešte sa ti striedavkou vyhrážať. Panko si myslí, ze súdy rozhodujú asi ako on zavelí. Aspoň spadne z tých ružových obláčikov na tvrdú zem. Tam na súde sa budú take veci preberať, keď máš aj ty dôkazy ako sa chová, že ho rovno po súde do Lopušneho Pažitia odvetu na 3 mesiace, až sa dá dokopy.

horty99
12. máj 2023

@katkami123 Nechcem ti protirečiť ale tie rady od advokátky sú len teória. Okrem toho že obaja sme sa o dieťa vedeli a chceli postarať a naša dcéra si to tak želala - nespĺňali sme v čase rozvodu ani jednu jedinú podmienku tejto advokátky a aj tak striedavka nariadená bola. Vlastne nie - mala som na výber - osobná otca alebo striedavka ( nie nepijem , zarobím dosť , o dieťa sa starám , bola som na materskej , kojila a i ) Ok teraz som s tým v pohode - vlastne v tom vidím veľa pozitív - ale v dobe rozvodu cca 2 roky sme nespľnali nič. Ani dieťa nemalo 3 roky , ani sme nespolupracovali ani dobre nekomunikovali a už vôbec sme sa nevyjadrovali jeden o druhom že ten druhý je dobrý rodič. Ale vtedy - naša dcéra 3 ročná si to vydobila ( áno 3 ročná dookola tvrdila psychológom - sociálnej pracovníčke a i ) že ona to tak chce. A na počudovanie to aj tak funguje, už takmer 3 roky.

katkami123
12. máj 2023

@horty99
Chápem, ale myslím, ze aj táto advokátka tam spomína, že sud zohľadňuje, čo je najlepšie pre dieťa a nie, čo rodicia chcú. Ak si to mala vydobila, síce Vam sa to nepáčilo, asi je to pre ňu najlepšie.

samanta44
12. máj 2023

Ty určite niesi povinná mu dvíhať ani byť v kontakte to ti nik nenariadi ani zle z toho mať nebudeš.si tehotná potrebovala so kľud počas tehotenstva a on ťa psychicky deptal preto si odmietla kontakt.povedala by som že tu o dieťa vôbec nejde teda z jeho strany najprv potrat potom striedavka ,dieťa ho nezaujíma chce len teba manipulovať a bude to robiť dokým to dovolíš

cacianka
14. máj 2023

@samanta44 presne, veď je to cudzí človek, stresuje, cez telefón útočí, vyčíta, vyhráža sa, tak blokovať, súd to nezaujíma

vanilkovazmrzka
30. máj 2023

Zaujmava strategia vydierania 😃 uplne by ti to natrel, keby sa musel starat o dieta. Ten musi mat iq tak 25.

Ved mu povedz, ze si sla na potrat, a uz sa s nim viac nekontaktuj, odid prec a mas pokoj.

Strana
z3