Potrebujem podpis odporcu na žiadosť o rozvod?
Dobrý deň, tie čo ste podávali žiadosť o rozvod, treba ju mať podpísanú aj odporcom? Ak sa dohodneme na striedavej starostlivosti, je lepšie to mať od neho podpísané, či na to súd neprihliada? Alebo môžem poslať žiadosť aj bez jeho podpisu?
Ďakujem za skúsenosti
Ano zle som sa vyjadrila..samozrejme Navrh - ten uz mam napisany.
Odporca súhlasiť nemusí a samozrjeme ani podpisovať nič nemusí
Súd manželstvo rozvedie a hotovo.
Návrh musí byt kvalitne spisqny najmä ak sú v mánzelstve maloleté deti, vtedy odporúčam právnika aspoň na spísanie návrhu. Dobre spísaný navrh = polovica úspechu
Nemusi byt podpisany od odporcu.
Podas navrh. Sud informuje odporcu a vyzve ho, aby sa k navrhu vyjadril (tusim ma na odpoved 30 dni). Nasledne sa stanovi termin pojednavania.
Mozes k navrhu pripojit vasu dohodu. O rozdeleni bsm, o stretavani s detmi, o vyzivnom,… to ma byt podpisane od oboch, najlepsie u notara.
Sud na to prihliadne.
Ak nemate dohodu, tak nevadi. Nie je povinna. Podas len navrh. Zvysok rozhodne sud sam.
Dakujem pekne

Na rozvod sa ziadost nepodava. Podava sa navrh na rozvod . Jedna strana ho poda (navrhovatel) a druha strana bude odporca, a sud to potom vyriesi aby obe strany so sebou suhlasili (majetky, deti a tak)
Je toto dolezite aj si pre teba osobne uvedomit ze nikoho o nic neziadas. Navrhujes a to je rozdiel velky