icon

Práva matky, keď nebýva s dieťaťom

13. dec 2022

Ak nebudem byvat s dieťaťom, nepridem tým o práva a povinnosti matky? Ide o to že maly chce byvat s ocom u jeho rodicov. Ak odidem nepridem tým o práva? Mozem si ho kedykoľvek brat atd? Nebude to sociálka brat ako zarieknutie alebo podobne?

Strana
z2
mimka2019
13. dec 2022

Toto sa pekne môže obrátiť proti tebe. Dávaj na to pozor! Muž povie na súde, že si sa malého zriekla a odišla. Nerob nič pokiaľ to nemáš na papieri!!! A pekne súdnou cestou - malého si vezmi so sebou s tým, že môže byť u otca kedykoľvek bude chcieť. Ale daj na súd o zverenie do tvojej opateri ináč to nevidím veľmi pozitívne 🤔

morgane1975
13. dec 2022

To mi pride ze vas chcu pripravit o dieta. Myslim ze by ste to mala prebrat s pravnikom. Aby nakoniec nebolo tak ze ho ani neuvidite.

simca06022011
13. dec 2022

A inak neviem ktory sudny clovek berie ohlad na nazor 5r dietata, ze chce byt pri babke... ako... no... neviem ci s tym ma nejaka zena realne skusenost. Ja co si pamatam, tak ani to ze deita chce byt vylucne s mamou nik nebral do uvahy a dieta muselop chodit napr. k otcovi atd...

autor
13. dec 2022

Dakujem ženy, povzbudili ste ma! Mam v rodine jednu tetu, ktorá ma velky byt, skusim sa jej spytat či ma na cas neprichyli. Ale syn ju vobec nepozná. Nebude to problem na sude? že ho beriem ku cudziemu človeku?

kaktusik007
13. dec 2022

urcite to nebude problem!!!! nenechaj to zajst daleko, ak musis odist od ex, tak jednoznacne iba s malym. vela stastia a drz sa!

terezka1947
14. dec 2022

Ako k cudziemu človeku. Veď pôjdeš k nej s ním.

mariet24
14. dec 2022

Švagor má po rozvode súdom zvereneho syna, stretávanie s matkou podľa dohody, avšak v rozhodnutiach o malom musia rozhodovať spolu (napr prihlášku do ZŠ musia podpísať obaja, obaja súhlasiť a pod) ona má zas zverenu dcéru a tam je to tak isto, on musí súhlasiť.

mamutka
14. dec 2022

K akému cudziemu človeku? Veď pojde s tebou, svojou matkou! Proste do podnájmu. Zena, ty sa už bojíš slobodne uvažovať, teba už takmer spracovali, naozaj ta chcú vymazať zo života syna. Nedaj sa

autor
14. dec 2022

@mamutka Ano cele roky som sa ich bala a mam už dosť toho manipulovania so mnou

bluka2
14. dec 2022

Ty si tá, čo chcela ísť pracovať na 3 mesiace do zahraničia a takto ste pokročili?
Ale k veci, no čo už, bývala si dlho u svokrovcov, pre syna sa to stal domov a veľmi blízke osoby, keďže s nimi býval.
Ak sa chces odsťahovať a o syna si sa normálne starala, brala by som ho so sebou s tým, že môže ísť za starými rodičmi často... Fakt škoda, že si to neriešila, keď mal 2, 3 roky alebo aj 4 by boli lepšie. Už nestracaj čas a synovi citlivo vysvetli, že tak to pre vás bude lepšie a že to robíš lebo ho velmi ľúbiš. A právne poradenstvo v tomto prípade určite vyuzi. A aj s psychológom by som sa poradila, ako najlepšie o tomto hovoriť so synom. Len hlavne už konaj, čas ide v tomto prípade skôr proti tebe.

amiaja
14. dec 2022

Ak odides od muza tak jedine s dietatom. Nenechaj ho tam lebo ver tomu ze to pouziju proti tebe. Trvaj na striedavke od zaciatku, nie az ked pojde do skoly.. dieta si od teba odvykne, este viac ho zmanipuluju a potom si uz nepomozes.

horty99
14. dec 2022

@pink_lady Ale prihliada ! Súd nie - súd Vás pošle k súdnemu znalcovi a ten prihliada len na názor dieťaťa. A ver že proti vôli dieťaťa sa ti nik nepostaví ( u mňa to bola SS ) aj napriek tomu že zarábam velmi dobre , mam vlastnú nehnutelnosť , a od malička som sa o dieťa starala - ak si raz dieťa buchne že chce bývať tam alebo inam - bohužial. U nás to tak bolo dieťa dookola tvrdilo že chce bývať aj u otca aj u matky - týžden u jedného týždeň u druhého a úplne všetci si ju vypočuli a povedali - tak bude tak.

horty99
14. dec 2022

@simca06022011 Takmer každý súdny znalec berie v úvahu - NAZOR DIEŤATA - prirodzene ak je rozumný a logický. Logické a rozumné nie je aby dieťa nevidelo druhého rodiča vôbec , ale to že sa rozhodlo bývať u otca znalci berú , ak sa rozhodne že u matky - to isté , ak chce dieťa aj aj - to isté........

kaktusik007
14. dec 2022

@horty99 lenze ten sudny znalec zaroven aj u takto malych deti vie rozlisit, ci to realne si to dieta praje alebo je iba pod vplyvom ineho

pipistrel13
15. dec 2022

to vazne sa takto lahko zrieka dietata,ktore este nechodi ani do skoly?a dava sa na nazor kuratorky?
len ma to dost prekvapuje ako rychlo sa niektori vieme stotoznit s takymto rozhodnutim
inak poznam jednu,ktora takto odisla,ako sa dva tyzdne neukazala partner to dal na socialku a bolo to chapane ako nezaujem o dieta a opustenie dietata,a mala co robit aby ho mohla zase vidat a aj to v pritomnosti partnera,samozrejme to ani nevydrzala,lebo raz prsalo,raz mrzlo,raz bolo prilis teplo,no a ako by sa za synom dostala?...
ak tebe nebude chybat v poriadku,ale podla mna to v poriadku nie je,aby matka opustala dieta,lebo ono chce zostat s ocom...akoze to naozaj ma za seba rozhodovat dieta,ktore celkom ani nechape co tvoj odchod znamena?!

pipistrel13
15. dec 2022

a ak ho naozaj chces,daj to na sud a nie sa dohaduj s kuratorkou a nedavaj na sluby partnera,lebo to co ti slubuje teraz,nedodrzi

vikus17489
15. dec 2022

Isto ak, tak nech to mate poriadne urcene sudom, tak isto aj tvoje prava, navstevy a podobne. Na sluby otca by som rozhodne nedavala. Moze to byt len taka hra a po case to bude uplne inak

horty99
15. dec 2022

@kaktusik007 presne tak - vie resp.mal by vedieť. Ja som len reagovala na komentár kto dá na názor 5 ročného dieťaťa . A dieťa zvačša chce oboch rodičov - len rodičia nechcú toho druhého. Za 5 ročnú rozhodujú zatiaľ rodičia a ak sa nedohodnú kombinácia sudcu / sociálnej pracovníčky / súdneho znalca. Kto ich chce vynechať - nech spíše rodičovskú dohodu - kto ju nevie spísať - čaká ich táto trojkombinácia.

lenkadenisa
15. dec 2022

@horty99 lenže ak dieťa nedá súhlas so zverejnením komunikácie, znalec nemôže nič robiť - minulé leto sme si tým prechádzali, chodili sme na sedenia a dcéra nakoniec nesúhlasila s tým, aby bola zverejnená jej komunikácia... takže sa súd riadil len posudkami upsvar

horty99
15. dec 2022

@lenkadenisa 5 ročná nedala súhlas na zverejnenie komunikácie ? Veľmi dobre znalá práva v 5 rokoch ( tu riešime 5 ročné dieťa ) Znalec nemusí obsah komunikácie prezradiť - stači že súdu odpovie na otázku s ktorým rodičom má silnejšiu citovú väzbu - bez ktorého rodiča by dieťaťu hrozila akákoľvek ujma - ktorý z rodičov sa o dieťa vie postarať....a i....čiže sudcu komunikácia dieťaťa so znalcom nemusí zaujímať - jeho odborný posudok na citové väzby však - ANO.

lenkadenisa
15. dec 2022

@horty99 naša mala tuším 6 v tom čase, je jedno koľko má rokov, oni sa jej pýtali normálne , či môžu povedať súdu a nám, o čom sa rozprávali. a keď nie, tak nie.

horty99
15. dec 2022

@lenkadenisa súd určuje súdneho znalca - a kladie mu otázky na ktoré ma znalec odpovedať. Za znalca sa platí - cca 1000 eur plus ( skladajú sa obaja rodičia ) - je úplne jedno či si dieťa praje alebo nepraje aby jeho rozhovor bol zverejnený - znalec odpovedá nie na otázky dieťaťa ale súdu. Máš to popletené.....Ak je raz súdom daný znalec - ten na otázky súdu odpovedať musí či dieťa chce alebo nie - takto sa totižto vypracuváva znalecký posudok. Znalec nesúdi len z odpovedí dieťaťa - ale zo svojej dlhoročnej praxe a z vyšetrenia rodičov - nie aby púštal na súde nahrávku s dieťaťom.....odpovedá na priamo určené otázky ktoré súd položil. Rozhodnutie 6 ročného dieťaťa je v tomto prípade nepodstatné po 1. Dieťa zastupujú v právnych veciach rodičia po 2. Na súde sa nahrávky s dieťaťom vôbec nemusia objaviť ale odpovede na otázky súdu - ANO. Za to mu zaplatili rodičia dieťaťa nemalé prostriedky.

lolita555
15. dec 2022

Je mi to tak ľúto úprimne čo prežívas🙏už len to že maly ťa odmieta musí byť pre teba strašne 😨ja viem že chces aby bol šťastny,keď zvažujes žiť bez neho ale je ešte príliš malý,ak to necháš tak stratis ho🙏🙏vieš že si v hroznej situácii,dúfam že sa to všetko časom vyvinie v tvojej spokojnosti

Strana
z2