Prečo testovanie otcovstva vyvoláva negatívne reakcie?
Ahojte, mam trochu kontroverznu temu.
Nedavno sa mi kamaratka postazovala, ze priatel s ktorym je 2 roky a je s nim tehotna, ziada testy dna. Ze je to pre nu no-go, je to hajzel a dieta mu v zivote neukaze.
Ja sama som mala v okoli pripad, kedy sa manzelka po 16 rokoch preriekla ze syn nieje jeho, on zacal pit a nasledne opity v 100vke nabural do stlpu.
Skuste sa nad tym zamysliet z pohladu chlapa... Dozvediet sa po takej dobe ze ste boli celu dobu zavadzany, zili ste v tom ze vychovavate, starate sa a zivite vlastne dieta..
A nie len z pohladu otca, ale aj z pohladu dietata.. Cely zivot klamat dietatu? Povedat mu to po 15/20 rokoch? Si myslite ze to bude cele bez nasledkov? Ako ma taky clovek.. ci uz otec/dieta pokracovat dalej vo svojom zivote? Mna osobne ako dieta by to zlomilo..
Preco je take hrozne tazke pochopit ze chlap toto zazit nechce?
Ludia su svine a pripad, ktory som uviedla je toho riadny dokaz, tu neplati ze staci dovera, ale doveruj ale preveruj a keby po mne chcel moj priatel testy, tak by som to len a len uvitala..
neviem ale na mna ak by po x rokoch vztahu, kedy nema najmensi dovod na podozrenie, ze dieta by mohlo nebyt jeho, ze chce testy DNA, tiez by ma to zaskocilo, ved tym akoby mi povedal, ze si mysli, ze som mohla byt neverna, co by ma rozhodne nepotesilo ak mame normalny fungujuci vztah
nechapem co akoze by si na tom uvitala? ked by sa ma manzel spytal dostane rovno panvicou 🤷♀️ a rozhodne by som to neuvitala
Ty by si to len uvítala? tak až budeš tehotná, navrhni budúcemu oteckovi testy DNA a to budeš kukať, ako sa zatvári 🤦🏻♀️
z tej situacie ked otec po rokoch zisti ze nieje otcom nieje navrat.. znici ho to.. cize ano chapem to.. defakto si neviem predstavit horsiu zivotnu situaciu ako toto
Potom ten vztah ani vznikut nemal. Kde je vernost? Dovera?
AK niekto klame celý zivot, je to z casti chyba aj oklamaneho. Potom dostatocne nepozna svojho partnera...
@petamich to su 2 odlisne pripady 🙂 jednomu sa po 16 rokoch preriekla manzelka a mojej kamaratky, ktorej sa dieta este ani nenarodilo 🙂
V podstate tým jasne povedal: neverim ti, bohvie s kým chápeš keď ja nie sim doma. Neverim ti
Pre jeden prípad by si nemala hádzať všetky ženy do jedného vreca. Áno, niektorí sú neverní, ale prečo ponižovať tých druhych?
Neverim, že s tebou samotnou by to nezamavalo keby ti chlap ktorého miluješ, čakáš s ním dieťa, chceš s ním tvoriť rodinu a on: ok, chcem testy
a v com su to odlisne pripady? ked je partner je to okej, ked je manzel nie je, v com je to podla teba odlisne? lebo pre mna v nicom - ak v normalnom, fungujucom partnerskom/manzelskom vztahu pride partner, ze chce testy DNA - tak to v poriadku nie je, lebo co tym tej partnerke naznacuje? ze jej neveri? ze si mysli, ze ho mohla podviest? tak nejako neverim, ze ktorakolvek zena by to uvitala
ja som tiez otehotnela a este sme neboli manzelia - ak by vtedy za mnou prisiel, ze chce testy DNA (hoc nema najmensi dovod ma z cohokolvek podozrievat, kedze sme mali normalny, zdravy vztah), tak by som teda tiez silne zvazovala co robit dalej
Zakladnym pilierom vztahu/manzelstva je pre mna dovera. Keby za mnou manzel prisiel, ze chce testy DNA, tak mu spolu s vysledkami podam do ruk aj jeho pobalene veci.
To ze ty poznas pripad, kedy zena mala dieta s niekym inym a muza oklamala, neznamena ze teraz kazda druha to tak robi 🤷🏼♀️
Ty by si naozaj uvitala, kebyze ti partner neveri a chce od teba testy DNA? 🙈 cize si ok, ak by si tvoj partner myslel ze chrapes s kadekym?
@petamich ze jeden to chce este predtym ako sa dieta narodilo, lebo nechce skoncit ako ten druhy chlap, ktory sa to dozvedel omylom?
Akože áno je blbé keď údajnému otcovi matka klame ale neviem si predstaviť situáciu pri ktorej by som bola rada, že ma má chlap za radodajku. S testami by som súhlasila a rovno s výsledkom by som ho poslala do riti.
Tak ja teda neviem. Je iné ak žena otehotnie s niekym s kým bola iba na jednu noc, vtedy pochopím, ale v dlhoročnom vzťahu? Keby muža miluješ, si mu úplne verná a on za tebou príde že ti neverí, že je otec tak si šťastná že ťa má za kukuricu? Ono je to ako pekná teória, že veď predídeme tomu, aby chlap netušil, ale to ako to maximalne podkope dôveru tej ženy, naruší vzťahy a spôsobí že dieťa nebude vyrastať v komplentej rodine je druhá vec…
Ideme viac chrániť pár chudákov chlapov alebo vzťahy a tým pádom rodinu?
Ja poznám chlapa ktorému sa po 6 rokoch od posledného dieťaťa narodila dcéra. Neveril manželke ze je jeho, dal urobiť testy DNA a ani tým neveril keď potvrdili otcovstvo. Stále si šiel svoje a nakoniec ich aj opustil a rozviedli sa.
Ak nemáš doveru vo vzťahu, môžeš sa aj na hlavu postaviť.
Inak len tak pre zaujímavosť, koľko máš rokov?
v zdravom fungujucom vztahu, kde nemas najmensi dovod mysliet si, ze ta partnerka mohla podviest, dozadovat sa testov DNA lebo znamemu sa stalo, ze po 16 rokoch sa dozvedel, ze nie je otec mne skratka nepride v poriadku
ak by bolo tehotenstvo vysledkom one night stand alebo vztahu friends with benefits, kde netusis s kym ta druha strana spi, tak tam by som to pochopit vedela a ani by som sa necudovala
znamy mal syfilis, tak mam teraz muza poslat na testy? hoc nemam najmensi dovod mysliet si, ze okrem mna ma aktualne sexualny styk s niekym inym ale co ak?
hmm, a Ty by si to ako brala? Prečo má žena znášať všetko čo si chlapi zmyslia. Áno stáva sa aj to, že vychovávajú kukučku, ale to neznamená, že teraz budú s úsmevom ženy znášať, keď si chlap zmyslí, že chce testy na každé dieťa. Hovorím o dlhodobejších vzťahoch, nie o jednorazovkách samozrejme, tam je to pochopiteľné.
mne to tiez vždy prišlo divne, že čo sa na to. toľko urážajú ženy… veď keď viem že to mám s mužom, nech si to zaplati on :D ja viem aky výsledok príde… možno by som ho podusila že za čo ma ma, ale na nejaké vacsie rodeo by som sa vykaslala
ono najidealnejsie by bolo keby test otcovstva bol pozadovany pri zapisani otca do rodneho listu.. su staty kde to tak maju a vyhnu sa tymto vsetkym tymto pripadom.. preco to je take tazke prijat aj bez toho aby to bolo nariadene statom?
To manzelstvo asi nebolo v poriadku ked doslo k nevere a teraz kvoli tomu si budu vsetci buduci oteckovia robit testy?
Vlastne ked sa deti narodia, tak by ich bez toho testu ani nemali pustit domov a to by sa dost oteckov cudovalo kde vsade maju nahodne deti a ich manzelky tiez.
Mna by to urazilo keby mi partner neveril a je jedno ci je to manzel, alebo priatel.
O aké štáty presne ide prosím ťa?
Podľa mňa záleží od situácie. Ak by som otehotnela po mesačnej známosti, tam by som to ešte vedela pochopiť. Ale otehotnieť plánované v šťastnom manželstve, alebo teda aj neplánovane a aby mi toto chlap povedal, tak ma to urazí do konca zivota
@paulina291 tiez ma zaujima, ktore staty to maju povinne.
Plus ma zaujima, kto to bude platit a kde sa budu robit tie testy na SK, kedze ich treba 50tis. najmenej, rocne.
@majka99999 vyslovene testy otcovstva som našla že v žiadnom štáte😄 ale nenašla som moc k tomu, tak sa môžem mýliť. Verím, že ma autorka neodignoruje ale odpovie.
Preto je to take tazke prijat, pretoze touto poziadavkou ma buduci otec oznaci za radodajku, co pre mna osobne je urazka.
Trepeš ako typický jesitný chlap s malým vtákom. Nie, neexistuje štát, ktorý by pred zapísaní do rodného listu považoval dna testy. Možno v tvojich vlhkých snoch.
Ako mi ten pán úžasný dokáže ešte pred narodením dieťaťa, že z neho bude dobrý otec a bude tu naozaj pre dieťa? Jaj, nijako, lebo fakt, že vytriasol spermiu mu dáva za vrece práv ale žiadne povinnosti. Na tie ostane žena, veď chcela rovnoprávnosť alebo použije nejakú inú ale rovnako stupidnu výhovorku. Takže keby sa môj partner opovazil vysloviť podobnú požiadavku, boli by to jeho posledné slová smerom ku mne. A asi by som si tlkla hlavu, ako som sa mohla zapliest s takým úbohým zmrdom.
@vroni https://en.wikipedia.org/wiki/DNA_paternity_tes... If testing is refused by the mother, the father may not be required to sign the birth certificate or the voluntary acknowledgement of parentage form for the child.
My sa pýtame v akých krajinách je to takto povinné. Čítať wikipediu čo je test otcovstva vieme.
@paulina291 Kuwait napriklad 🙂
autor-a na tú blbosť o Kuwaite si prišiel kde? Ľutujem tvoju partnerku. Dúfam, že ťa pobalí a pošle kade ľahšie.

Keby od teba chcel priatel testy ty by si len privitala, ze ta ma za stetku, ktora chrape aj s inym, nielen s nim...