Prečo testovanie otcovstva vyvoláva negatívne reakcie?
Ahojte, mam trochu kontroverznu temu.
Nedavno sa mi kamaratka postazovala, ze priatel s ktorym je 2 roky a je s nim tehotna, ziada testy dna. Ze je to pre nu no-go, je to hajzel a dieta mu v zivote neukaze.
Ja sama som mala v okoli pripad, kedy sa manzelka po 16 rokoch preriekla ze syn nieje jeho, on zacal pit a nasledne opity v 100vke nabural do stlpu.
Skuste sa nad tym zamysliet z pohladu chlapa... Dozvediet sa po takej dobe ze ste boli celu dobu zavadzany, zili ste v tom ze vychovavate, starate sa a zivite vlastne dieta..
A nie len z pohladu otca, ale aj z pohladu dietata.. Cely zivot klamat dietatu? Povedat mu to po 15/20 rokoch? Si myslite ze to bude cele bez nasledkov? Ako ma taky clovek.. ci uz otec/dieta pokracovat dalej vo svojom zivote? Mna osobne ako dieta by to zlomilo..
Preco je take hrozne tazke pochopit ze chlap toto zazit nechce?
Ludia su svine a pripad, ktory som uviedla je toho riadny dokaz, tu neplati ze staci dovera, ale doveruj ale preveruj a keby po mne chcel moj priatel testy, tak by som to len a len uvitala..
@mamamasama este balit ho bude. Maj rozum. Staci ak jeho paksamenty defenestruje.
@mamamasama google mas/nemas?
Na základe tohto jedného príkladu by mal byť teraz každý muž podozrievavý? To že dieťa je jeho, stále nie je dôkazom, že žena ho nepodvádza a on jej vernosť nevie nikdy tiež úplne dokázať, ani že mu niekde po svete nebehá dieťa, o ktorom neviem... vzťah má byť založený na dôvere, keby som tehotná a zistím, že partner mi neverí, tiež by sa ma to dotklo, či by som spravila až takú scénu, že dieťa nikdy neuvidí? asi nie, ale rozhodne by ma to donútilo sa zamyslieť nad pokračovaním vzťahu medzi nami... neviem sa na to pozrieť z pohľadu môjho chlapa, že čo by sa stalo, keby niečo také zistil, lebo viem, že nič také nezistí
@vroni no povinny dna test pri narodeni dietata :D to uplne meni vyznam ze? :D podme sa natahovat prosim
Údajný otec dieťaťa? A ty by si privítala, že priateľ chce testy DNA?! Ty zrejme dieťa nemáš. A ani normálny dospelý vzťah. Lebo v takom vzťahu by existovala dôvera, úcta a vernosť. A tvoje úvahy by prišli minimálne zvláštne tebe samej.
Nepomylil si si ty sezonu s fazonou?
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/kuvajt-z...
@ autor
Citame s porozumenim:
Od roku 2011 sú vo väčšine štátov nezosobaseni rodičia upovedomeni o dobrovoľnom priznaní rodičovstva.
Su informovaní o možnosti a práve požiadať o test otcovstva DNA. Ak matka testovanie odmietne, od otca sa nemoze vyžadovať, aby podpísal rodný list alebo dobrovoľné potvrdenie o rodičovstve dieťaťa.
Daj link, kde je povinny test otcovstva v Kuwaite. Google vravi, ze chceli, aby vsetci odovzdali DNA a sud to zakazal, lebo to je protiusttavne.
S takymto chujom snad ziadna z nas by nechcela otehotniet..a je jasne, ze pise on.
Kuwait ma povinne DNA testy pre všetkych obyvateľov. To ale nie je to, čo píšeš o teste otcovstva.
Ale vidím že googliš na poslednú chvílu, lebo si len tak napísala že to tak majú viaceré štáty 😉
@majka99999 tak opravujem čo som napísala nižšie, čiže ani to legálne nakoniec nie je. Iba to chceli.
Jasné, motas tu demonštráciu s menštruáciou, ale ono ide v podstate o to isté, podľa tvojej logiky. Ale ano, či je mozne určiť otcovstvo pomocou dna testu a povinné určovať otcovstvo pomocou dna testu je to isté. Si ťažký logik, raz darmo 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
moaj chyba, niekde som na tuto denzinformaciu narazila 🙂 sranda ako sa toho vsetky chytate a pointa prispevku vam uteka 🙂 haha
A chlap mne ako žene akým testom dokáže svoju vernosť?
Buď som vo vzťahu s človekom, ktorého si vážim a verím mu, alebo vzťah ukončím
Ak by na manžel požiadal o testy DNA, dostal by rovno k podpisu rozvodové papiere.
Nie neuniká, pretože keby to bol taký fantastický nápad ako píšeš tak by to bolo zavedené 🙂
A okrem povinneho testu otcovstva, zavedieme aj databazu DNA vsetkych muzov na planete? Aby sa aj zene nahodou nestalo po 15 rokoch manzelstva, ze zisti ako jej partner ma jedno/dve nemanzelske deti? Tak rovno dame databazu DNA a vsetci muzi budu podliehat automatickemu priradeniu k novo narodenemu dietatu a ak bude ten muz v manzelstve, tak manzelka bude upozornena doporucenou postou.
Zartujem samozrejme :D Vo vztahu je normalne, ze je dovera. Mna keby sa to muz opyta, tak sa tiez urazim. Asi nie na rozpad vztahu, ale akoze nasral by ma paradne. Tak ako mu ja verim, ze mi neuhne, tak ocakavam, ze aj on veri mne.
Pointa prispevku nam vobec neunikla. Ak chlap pozaduje testy DNA, tak povazuje povazuje matku svojho dietata za stetku. To je vsetko, Nic viac, nic menej.
@autorka ...uvitala, kebyze po tebe chce partner taketo testy? 😳 to co za blbost. Po mne ich partner chcel a uz je byvaly partner. Pre mna bola totalna zbytocnost ist na take testy, ked som vedela presne ako dopadnu. A po jeho obvineni som si hovorila, kiezby bola co len 1% sanca, ze by dietatko mohlo byt niekoho ineho a hned by som sla a modlila by som sa, aby to tak bolo. Lenze taka sanca nebola. Mna ako zeny sa to teda dotklo. A ironia je ta, ze chlapcek sa na neho podoba ako cez kopir.
a aka bola pointa prispevku? ze ak sa jeden chlap po 16 rokoch dozvedel, ze nie je otcom dietata, tak ma vsetkym zenam prist normalne ba az ziadane, aby od nich partner chcel test DNA? vlastne same by ho mali chlapovi navrhnut 🙂
a chcela si nas presvedcit ake to je bezne, vo viacerych krajinach dokonca povinne a nevyslo
toto bola pointa alebo nieco mi unika
a teraz ty ked budes tehotna tak automaticky pojdes po porode na testy DNA resp uz si bola ked to tak obhajujes ? 🤔
Pointa príspevku je, že tvoj príspevok je smradľavý produkt, čo ti omylom zo zadnice prepochodoval do hlavy a snažíš sa ho prezentovať ako myšlienku. Zbytočne. Stále je to prd.
@abbey1 nevera samotna ako styk je v tomto smere uplne nepodstatna. podstatne je to ze ty ako zena nikdy nebudes vychovavat cudzie dieta bez toho aby si to vedela(samozrejme pokial ti ho nezamenia, ale to nebude zrada partnera)
Keby mi muz zahlasil,ze chce testy DNA asi by som s nim vyrazila dvere. S clovekom,ktory mi neveri a povazuje ma za nejakú rajdu,ktora chrape s cudzimi chlapmi,by som uz po tomto velmi tazko vedela obnovit vztah. Aj ked chapem muzsky pohlad na vec,no nastvalo by ma to.
Okay, ak si za toto tak chcem počuť návrh pre druhú stranu. Akým zákonom by si chcela chlapa prinútiť aby sa o ženu staral keď bude tehotná, bude v šestonedelí? Ako ho prinútime aby sa po ňom nezaprášilo, lebo on dieťa pod srdcom nenosí? Ako ho prinútime aby zodpovedne dieťa vychoval?
Jaj, chudáka donútiť nemôžeme, však?
Mila autorka, ozvi sa ak raz budes tehotna. Ozvi sa ako to dopadne ak ta partner poziada o testy DNA. Zatial si len tazko chapava teoreticka, ktora len fabuluje. V pripade, ze nie si teoreticka ale si zadubeny teoretik, tak verim, ze tvoje spermie nikoho neoplodnia, pretoze mat za otca takeho hnupa, to nie je ziadna vyhra, aj v pripade, ze by testy potvrdili otcovstvo.
Čiže nevera ako taká je vlastne OK?
Kľudne by som šla na testy a potom by som podala žiadosť o rozvod.
Toto by mohol odomňa žiadať nejaký partner v krátkodobom vzťahu a nie manžel.
2 roky su pre vas dlhodoby vztah? kratkodoby je kolko-mesiac?
Keby ho chce chlap. Po one. Night stand pochopím. Ak by mi teraz chlap zahlási ze chce test dňa, tak mu vyhovie ale to by bolo posledné.... Pretože mi neveri

@autor, a kde sa tam píše o povinnom dna teste pri vystavovaní rodného listu? Nasepkam ti. Nikde.