Prečo testovanie otcovstva vyvoláva negatívne reakcie?
Ahojte, mam trochu kontroverznu temu.
Nedavno sa mi kamaratka postazovala, ze priatel s ktorym je 2 roky a je s nim tehotna, ziada testy dna. Ze je to pre nu no-go, je to hajzel a dieta mu v zivote neukaze.
Ja sama som mala v okoli pripad, kedy sa manzelka po 16 rokoch preriekla ze syn nieje jeho, on zacal pit a nasledne opity v 100vke nabural do stlpu.
Skuste sa nad tym zamysliet z pohladu chlapa... Dozvediet sa po takej dobe ze ste boli celu dobu zavadzany, zili ste v tom ze vychovavate, starate sa a zivite vlastne dieta..
A nie len z pohladu otca, ale aj z pohladu dietata.. Cely zivot klamat dietatu? Povedat mu to po 15/20 rokoch? Si myslite ze to bude cele bez nasledkov? Ako ma taky clovek.. ci uz otec/dieta pokracovat dalej vo svojom zivote? Mna osobne ako dieta by to zlomilo..
Preco je take hrozne tazke pochopit ze chlap toto zazit nechce?
Ludia su svine a pripad, ktory som uviedla je toho riadny dokaz, tu neplati ze staci dovera, ale doveruj ale preveruj a keby po mne chcel moj priatel testy, tak by som to len a len uvitala..
@viestta a to manzelku presne ako ovplyvni? kolko casu a financii musela do tych deti vrazit?
Muž na tie nemanželské deti neplatí? To neberie peniaze z rodinného rozpočtu? Pripadne ešte občas prinesie to nemanželské dieťa domov v rámci styku s dieťaťom.
@autor, tak sa spýtaj tých všetkých chlapov, ktorý neplatia alimenty, majú zrazu všetci minimálky s mínusové daňové priznania, ako sa z toho vyvlecu. Ako sa na dieťa úplne beztrestne vykašlu do nevidenia a ako sa matka postará, to je jej problém. Alebo zaplatia stovecku mesačne a všade vykrikujú, ako oni živia ešte aj marnotratnu ex a nie len dieťa. A nie, nie sú takí rozhodne všetci. Ale je ich viac než dosť a nestane sa im vôbec nič. Ale budú rozhodovať, čo oni dovolia a nedovolia a čo podpisu a čo nie, lebo oni majú práva. Povinnosti majú matky.
Okay autor/ka. Keď je také nelogické veriť partnerovi tak buď navždy sám/sama do konca života a nikdy s nikým nespi. Ale podaktorí tú svojim partnerom proste veríme.
Džízis autor(ka), NIE, nestane sa nám to, lebo ho nepodvadzam a dieťa som vyrábala len s ním, a ani nemá dôvod si to myslieť a keby si to začal namyslať po X rokoch, tak ja na tie testy pristanem ale zároveň s ním aj končím, aj keby neviem čo bolo. Lebo mňa by to urazilo a najmä by moja dôvera bola veľmi veľmi naštrbená voči nemu. Na druhej strane, on to zistiť môže... A JA ako zistím, či niekde vo svete nepobehuju jeho potomkovia? On má právo na pochybnosti, ja nie? Čiže mi odpovedz, ja by som kde dostala záruku, že niekde vo svete nepobehuju jeho deti, na ktoré možno platí zo spoločných peňazí výživné, či na to serie a raz nás prekvapí žaloba v schránke a podobne, či sa nechajú naše deti prekvapiť na dedicskom? Môžem ja ani nie že na základe dôvodného podozrenia, ale z titulu oprávnenej možnej teoretickej pochybnosti a LA mohla som byť ojebabarana žiadať od každej ženy v jeho okolí, aby si dali urobiť deťom DNA testy lebo čo AK môj muž má deti s nimi? Ako ja zistím, že nemá s inou dieťa? Však si nastavme teda pravidlá a naroky, hoc len morálne, ALE potom rovnocenné.
@oblecenie99 zaruku ze mu nebeha po svete dieta, ktoremu plati vyzivne zo spolocnych penazi? vsak to hadam uvidis ci ti chyba v rozpocte 200 euro, nie? teba absolutne nijako neopvplyvnuje to ze on ma niekde dieta. nevrazis do toho dietata ani minutu, ani cent, nevybudujes si k nemu vztah na zaklade jeho klamstva.. absolutne neporovnavatelne..
Aha. Takže keď postavis pre každé dieťa dom (máš dve povedzme) a po nečakanej smrti otca tam nabehne 17 ďalších dedičov, tak ta to neovplyvni, čistá pohodička. Ok. Potom ťa neovplyvní ani to, že muž vrážal mesačne pár stovák do kukučky. Problém solved.
Máš pravdu, ak raz zistím, že môj muž má mimomanželské dieťa, tak ma to nijak neovplyvní, ani nerozhádže.. No ale dám aj merateľný príklad: nároky dediča. Neviem ako ty, ale mňa by aj dostalo, kedy zistím, že by sa majetok po smrti muža sa nedelil len medzi našimi deťmi, ale surprise zdvihnú ruku ešte dvaja traja.. mrzelo by to. Aj by som bola sklamaná.
V skratke ešte raz: ak by za mnou za našich okolností prišiel môj muž s tvojou nacrtnutou poziadavkou, tak by mi zároveň tymto povedal do očí, čo si o mne mysli a mne by sa to nepáčilo. Rovnako Ako keby ma za cundru označila kamoška, sestra, či manžel, to je jedno, mňa by to velmi urazilo, a bol by to koniec nášho manželstva.
Pri najmenšom pan manžel platí na ľavobocka vyzivne, zo spoločných peňazí.
Ty si vedľa ako ta jedla. V manželstve sú peniaze spoločne, na výživné sa prispieva zo spoločného rozpočtu, peniaze, ktoré mohli byť použité pre deti z manželstva sa dávajú na ľavobocka.
@autor a ako si vysvetlis, ze niekto sa dobrovolne stara o cudzie dieta? Poznam msnzelov, ktori sa pocas randenie rozisli a ona pocas rozchodu otehotnela. Dali sa opat dokopy, on sa o dieta prikladne stara, aj o dalsie 2 deti. A tiez je xy muzocv, co sa staraju o deti partneriek ako o svoje, ci adoptovane deti. Laska je rozhodnutie. Co na tom meni fakt, ze dieta nie je biologicke? Citala som aj pribeh toho pana v plus7. Ma ine deti? Nema. Staral sa o syna ako svojho, istym sposobom mu naplnil zivot, ak by chalan nebol problemovy, tak by tak neriesil. No chalan evidetne kviiiitko
Akože z akého dôvodu by si uvítala, keby od Teba partner chcel testy otcovstva?😆To ma pobavilo. Ja idem do vzťahu naplno, úprimne, vážne a keby mi po pár rokoch a mojom oznámení tehotenstva niekto zadrel, že chce testy otcovstva, tak by sa mi komplet zrútil svet a náš vzťah. Pretože ja doňho fakt nejdem so záujmom klamať, podvádzať a týmto by mi dal najavo, že on ma vlastne ťahal za nos. Vieš, akí ľudia žiarlia najviac?Práve tí, ktorí svoju partnerku pravidelne podvádzajú a preto si myslia, že keď to robí on/ona bez problémov, robí to aj ich partner. Asi by ma sklamalo, že roky budujeme vzťah a som úprimná a on mi zadrie toto, úplne by tým zdehonestoval mňa ako ženu, osobnosť a náš vzťah. Ale tie testy by som podstúpila a potom si vychutnala jeho pohľad. A už by som s ním nikdy nič okrem potrieb dieťaťa neriešila.
@svetlonos Na draga netreba reagovať. Už dlhšie čítam jeho príspevky a je to grc. Tento človek je úplne chorý sociopat a kompletne zakomplexovaný. Tu žiadne vysvetľovanie ani komunikácia nepomôže-nie je toho schopný. Ja iba ľutujem ženy v jeho okolí, ktoré si myslia, že toto je štandard správania sa psychicky zdravého chlapa. On psychicky ok nie je.
Ak chlap spáva so ženou, ktorej verí na toľko, že po nej chce testy otcovstva, tak je blb aj on sám, že s takou spáva.
A píšeš, že je nelogické veriť partnerovi, lebo ľudia sa podvádzajú. A ako teda máme žiť? Tak sa nikto neberme, lebo niektoré manželstvá končia rozvodom.
Vzťahy nie sú ideálne, ale je určite menšia šanca že žena podvedie a dieťa bude iného v dlhoročnom manželstve ako keby ľudia žijú navoľno. Keď je nelogické veriť partnerovi tak čo navrhuješ? V akom “zväzku” žiť?
Vieš, počula som už takéto názory, že povinné testy otcovstva, prevažne od chlapov čo stredajú ženy ako ponožky. To je tá stabilita? Tam je istá vernosť?
“ona do jeho deti nemusela investovat ani Ň.”
A tiez nehovorim o nevere, ale o tom psychickom rozpolozeni, ktore opisujes u chudaka chlapa. Zena ho preziva po zisteni existenice utajenych potomkov tiez. Je to rovnako rana.
Co sa tyka, ze do tych druhych deti neivenstovala….
Hm, a nasledne pri dedicskom im odovzda cast majetku, ktory vybudovala, narobila sa, obetovala sa aj ona. Len tak im ho da, lebo jej chlap (dovtedy hrdo najrovnejsi medzi rovnymi a na jeho stastie uz pod drnom) zapustil inde a este aj zbabelo mlcal.
Ak su kukucky navyse nahodou bez emocii voci “tej druhej” rodine, bude im srdecne fuk, ci ta zena musi predat byt/dom a ist pomaly do garzonky na stare kolena, ci si vziat pozicku od banky, budu riesit len svoje peniaze teraz, tu a hned.
Co je dalsia rana, ked prides o byvanie, o vybudovanu buducnost (vacsinou uz v druhej polovici zivota). Proste ta o nu tvoj falosny chlap zo zahrobia obere a necha ti len problemy a trapenie, ktore musis riesit za neho.
Obaja su na tom tak isto.
Chlap dostane emocionalnu ranu, ked zisti, ze investoval do kukucky (a dokonca ma vyhodu, ze ma emocionalnu vazbu na tu kukucku, co mu moze pomoct ten sok zmiernit a prekonat - ako rodic sa proste zo dna na den neodmilujes od “svojho” dietata).
Zena ju zase dostane, ked zisti, ze cely zivot doverovala falosnemu zbabelcovi a hrabacovi vyhod len pre seba.
Chlap sa citi podrazeny, zena sa citi podrazena.
Chlap v podstate prisiel o majetok, co investoval do kukucky, zena pride o majetok, ktory si pridu pytat kukucky.
Obaja su na tom rovnako. Takze kym chlapi vedia dat zaruku len v podobe “musis mi verit”, zeny maju pravo na poskytnutie zaruky takej istej kvality.
To, ze existuju testy, sa nemoze zneuzivat na znevyhodnovanie a nepriame nenapadne posuvanie jedneho pohlavia do role apriori vopred urceneho hriesnika, ktory je preto povinny svoju nevinu obhajovat a dokazovat.
Cim by sa zeny pri automatickom testovani otcovstva stali.
Bola by tam nerovnovaha prav. Zena musi, chlap nemusi nic.
A nikto mu nic nemoze prikazat, lebo (zatial) neexistuje prostriedok, ktory by sa dal pouzit na neho tiez ako vynucovadlo zaruk (cim by boli testy na zenu).
V podstate by tam vznikla jemna implikacia, ze muz je tym padom viac ako zena.
A to uz mame i bez toho. Historicky to stale vlecieme ako bremeno a stale existuje mnozstvo hlupych zien, co sa pred tymto uctivo sklanaju a prikyvuju (kym sa to neotoci proti nim a zrazu kricia a pisu v slzach na konika).
Takze kym muzi nepridu s napadom, ako zarucia zene, ze nedostane od nich skarede prekvapenie, nemaju pravo ziadat ziadnu automatiku v testovani a davani zaruk.
@moonlight1210 Dokonca tu taká téma bola, kedy žena riešila po mŕtvom mužovi presne takýto problém.

Autor, a co s nemazelskymi deťmi nevernikov splodenych počas vzťahu, o ktorých sa manželka dozvie náhodou a po rokoch? Máš aj na toto systémové riešenie?