Prevzatie dieťaťa
Dobrý deň, som v rozvodovom konaní a muž dal do návrhu, že dieťa 2 ročne bude zverené mne, čo sa tyka stretávania, dieťa si prevezme u mňa a ja si mam prísť po neho, jedná sa o vzdialenosť 60km. Chcem sa spýtať, odobrí mu to podľa Vás súd, ja s tým nesúhlasím nakoľko mám ešte jedno dieťa 4rocne, ja si musím nájsť prácu a nebude sa mi dať takto chodiť hore dole.. jeho jediná starosť bude chodiť do práce, v byte ostáva sám. Ďakujem
@luccija áno, on mi to argumentuje tým, že dobre, ustúpi mi a bude mi nosiť malého on ale že na oplátku ja mu dám malého aj iné dni keď sa mu nebude dať prísť pre neho.
@bibianatomas a prečo mu ho nechceš dať, keď sa o dieťa zaujima?
@bibianatomas a je problém s tým dať mu dieťa aj v iné dni? Veď je to otec, aký majú vzťah?
@luciannka83 ja mu ho dám ako nám napíše súd, každý druhý víkend od piatku do nedele a som mu vravela že nech si určí dní cez týždeň a to mi nevedel povedať, lebo ma takú pracovnú dobu akú má, no žiaľ, do návrhu si dal že si pracovnú dobu dokáže prispôsobiť a ja nemôžem pozerať do kalendára že aha, teraz mu vychádza denná tak asi nepríde a potom zrazu na druhý deň zavolá že sa mu dá a príde, no bohužiaľ ja sa nemôžem prispôsobovať donekonečna jemu, ja mám dve deti , on iba jedno, ostáva sám takže si to musí nejako zariadiť. Chápeme sa ? Ide o to, že raz mu to povolim a potom to bude chcieť stále a proste ja nebudem sedieť pri kalendári ako on robí a či sa mu bude dať, dosť budem mať starosti sama so sebou a s dvoma malými deťmi.
@bibianatomas vsetko je vec dohody a zaujmu dietata. Ale. Dvojrocne dieta by malo mat rezim,nenosit ho hore dole hocikedy,kedy si zmysli otec. Nebranila by som mu,ale skor sa snazit najst kompromis. Trvat na tom,aby si zariadil cas stretavania tak ako bude v dohode a len vynimocne ho porusoval. Az cas ukaze ako sa dieta prisposobi a hlavne,ci sa budete vediet rozumne dohodnut.
@bibianatomas ak majú so synom pekný vzťah, syn ho má rád, ja si myslím, že pri troche snahy by sa to vyriešiť dalo, veď nemusí ho vliecť k sebe domov, môže s ním stráviť popoludnie tam, kde bývate vy. A on určite vie možno aj týždeň popredu, ako bude robiť, ak ti to dá vedieť popredu, aby si sa aj ty mohla zariadiť, nevidím problém.
@elizabet173 jasné , chápem, ale on ho chce vláčiť k sebe.
Ale stále sa držme mojej otázky 😀
@bibianatomas neviem, či je to dobrý nápad, ak ty budeš pracovať, dieťa bude zrejme v jasliach, vyzdvihnúť ho okolo 15,00, potom sa s ním trepať v špičke 60km, byť s ním dve hodiny a trepať sa s ním späť...je rozumnejšie využiť ten čas niekde na ihrisku, v parku, na prechádzke a pod. Ty s tým jednoducho nemusíš súhlasiť, aby si po dieťa chodila, ani nepozná, vo svojom okolí taký prípad.
ex dal návrh na súd ako si to predstavuje on resp. ako to vyhovuje jemu... ty daj návrh tiež ako to vyhovuje tebe. najlepšie keby si oslovila dobrého právnika...
@bibianatomas môj partner mal syna z predchádzajúceho vzťahu od dvoch rokov...mal ho každý nepárny týždeň cez víkend od 15tej v piatok až do nedele do 18tej a v stredu od 15 tej do 18 tej...on si braval a aj vozil chlapca mame...ona nemá auto...a tiež to bolo asi tak hodinu autom...je lepšie si stanoviť čas ktorého sa budete obaja držať ak sa neviete dohodnúť....my máme teraz chlapca na striedavu ale stále ho vozí tam a späť

@bibianatomas veď to je jeho návrh ty nesúhlasis daj argumenty a súd rozhodne...ešte som nepočula, že to niekto tak ma, ale ľudia sa rôzne dohodnu