icon

Priateľ je zbavený otcovstva. Môžu mu zobrať vodičák?

jarushka_12
10. feb 2014

Ahojtee mam otazocku , priateľ má dieťa s predchadzajúce vzťahu je zbavený otcovstva , chcel by si robiť vodičák môžu mu ho zobrať ?? jeho ex priatelka si dala do rodneho listu ako otca dietata terajsieho manzela .

anatalia77
10. feb 2014

Nie nemozu.Neviem na akom zaklade by mu ten vodicak mali zobrat 😕

nice202
10. feb 2014

nemozu

veroniqe1
Autor odpoveď zmazal
rebellefleur
10. feb 2014

čo má vodičák spoločné so zbavením otcovstva? 😀 😀 😀

sissy27
10. feb 2014

ak má dlh na výživnom, kým bol oficiálne otcom dieťaťa, tak nie že môže prísť o vodičák, ale môže ísť sedieť, tohto dlhu sa nezbavil... ale inak tieto dve veci spolu súvisia asi ako ryba a bicykel...

draik
10. feb 2014

Odobratie VP je možné, čo sa týka rodinných vzťahov, pre neplatenie výživného.

m_ij_ka
11. feb 2014

nemôžu, vodičák nemá nič spoločné so zbavením otcovstva

kaktusik007
11. feb 2014

no, ja si myslim, ze priatel zbaveny otcovstva nie je - ma dieta s vydatou, takze podla nasich zakonov nie ze ona si dala manzela do rodneho listu, ale ona ani nemala inu moznost... a teraz je na tahu manzel matky - musi dat navrh (alebo aj matka myslim ) na zapretie otcovstva... ked toto bude zaprete, moze sa nasledne urcit v konani, kto v skutocnosti otcom dietata je (tvoj priatel).
takze toto je beh na dlhe trate.

a k tvojej otazke --- ak bude uznany otcom, a vznikne mu dlh na vyzivnom, tak je tam ta moznost aby mu policia zobrala vodicsky preukaz, ak nebude vyzivne platit..... ale to je na dlho dopredu...

jajka71
11. feb 2014

o vodicak moze prist ak ma dlh na vyzivnom, ak sud rozhodne, ze dlh na vyzivnom nezaplatil a nie je ochotny zaplatit, mozu mu zobrat vodicak, ale to je len jedna z alternativ riesenia dlhu na vyzivnom