icon

Priezvisko bábätka, keď je otec neuvedený a ja som rozvedená

nookie1
12. okt 2016

Ahojte maminky,

prosím Vás, mám takú zvláštnu otázku, pričom mi dotraz nikto neporadil. Som tehotná, už jedno dieťatko mám z prvého manželstvá, no od rozvodu prešli už 3 roky. Priezvisko mám po exmanželovi, i prvý drobček má jeho priezvisko. Otec môjho druhého bábätka síce známy je, no nechcem ho z osobných dôvodov uviesť a tým ani jeho priezvisko dať drobčekovi. Aké bude teda mať bábätko priezvisko po narodení? Bude to to po exmanželovi, ktoré aktuálne používam, alebo bude moje za slobodna? Neviem, či by potom nenastal problém s ex, že pre neho cudzie dieťa má jeho priezvisko.

Veľmi pekne Vám ďakujem za rady a odpovede.

Strana
z2
janickacrazy
13. okt 2016

@nookie1 No tak potom nemáš nejak veľa možností na výber, ak chceš aby sa tvoje deti volali rovnakým priezviskom, hádam sa každé nebude volať inak, to by bolo tiež trochu od veci, aj ked poznám aj také prípady, ked matka sa volá inak, prvé dieťa inak a druhé zase inak, ale to už je fakt psycho.

snaugula
13. okt 2016

moja sesternica žije v čechách. má meno po prvom manželovi. deti má s druhým s ktorým nieje vydatá a deti sa volajú po ňom, tak neviem ako je to možné...opýtam sa jej?

janickacrazy
13. okt 2016

@snaugula Tak je to možné normálne, len toto je úplne iná situácia, autorka dieťaťu meno po bio otcovi dať nechce, lebo ho nechce uviesť do rodného listu.

snaugula
13. okt 2016

@janickacrazy no ale tak nič iné jej neostáva.tak nech sa rýchlo vydá za iného.

janickacrazy
13. okt 2016

@snaugula Asi si nepochopila situáciu, prečo by sa mala vydávať za iného preboha? Len kvoli menu? Ved to by jej situáciu len skomplikovalo a nevyriešilo.

snaugula
14. okt 2016

@janickacrazy vydávať za iného preto, že nechápem prečo nechce neviem z akých dôvodov udať do RL dieťaťa meno otca, tak je tam neaký problém asi ani spolu niesú alebo čo ja viem? tak preto som napísala, že nech sa vydá za iného 🙂 bože veď nech si to vyrieši na matrike sama nevypisuje to tu, tu jej povieme 1000vecí okolo toho ale tam najskôr pravdu pravdúcu, no nie?

esther03
14. okt 2016

@snaugula bez ohladu na to co pises, prosim ta ako by vyriesilo sitiuaciu "aby mali vsetci rovnake priezviska" ked by sa vydala za ineho? Jasne napisala, ze otca dietata uviestb nechce, ma na to svoje dovody a je uplne jedno ake, ale chce aby mali deti aj ona rovnake priezvisko.

snaugula
14. okt 2016

@esther03 však ide o to aby dieťa ktoré teraz čaká nemalo priezvisko po prvom manželovi, nie? to je najhlavnejšie, to že má už ona to je fuk to sa môže vyriešiť aj neskôr...či?

esther03
14. okt 2016

@snaugula citaj, dolezite je, aby mali vsetci rovnake priezviska. To ci sa tak vola exmanzel, janko mrkvicka z vedlajsej ulice aj co ja viem znamy herec je suma fuk. Preco by sa dieta nemalo volat po ex ked sa tak vola aj ona?

Strana
z2