Príprava dvojročného dieťaťa na styk s otcom
Dobrý deň chcela by som vedieť ci som povinná pripraviť dieťa dvoj ročne na styk s otcom aby som mu dávala oblečenie plienky a všetko to čo potrebuje. Lebo v rozsudku nieje nič také písané. Ďakujem za odpovede
@nikol246 Poviem ti to tak .. premysli si, aké mate vzťahy a ci sa otec vie postarať.. pre mňa osobne bolo prijateľnejšie dať synovi plienky, oblečenie a jedlo z domu, na ktoré bol zvyknutý. Otec môže dať iné plienky, iný prášok na pranie, nejaké "nevhodné" jedlo ... ale ak sa viete rozumne dohodnúť, tak by som to nechala na ňom, povinná mu dávať veci nie si .
@nikol246 nie, nie si, otec má svoj čas určený súdom, tak ho využije. Je rovnoprávny rodič. Je spôsobilý na právne úkony a preto má aj rodičovské práva a povinnosti a tie si uplatňuje počas svojho času. Nedávala by som mu nič, inak si zvykne a predsa ty si sa nerozvádzala s mužom, aby si mu servis ešte aj po rozchode, rozvode poskytovala.
povinná nie si...ale ani on nie je povinný kúpiť napr.rovnaké plienky, rovnako ti dieťa môže vrátiť v špinavých veciach v ktorých bude dieťa celý víkend lebo ho neprezlečie....stojí ti to za to? aby to vracal dieťa so zapareným zadočkom alebo bol vysypaný lebo ex použije ktovie aký prášok na pranie? rovnako čo sa týka stravy, ak dieťa nemá alergiu môže mu dať otec jesť hocičo....takže v rámci zdravia dieťaťa by som nerozmýšlala a nabalila mu aj plienky aj veci na prezlečenie....a s tým že mu poviem čo dieťa môže jesť a čo nie a prípadne čo má rado ak by nechcelo jesť....ono každá strana má 2 mince - tvoj vzťah s ex a samotné dieťa....takže ano, dala by som na prvé miesto dieťa a aby malo všetko čo potrebuje....ješitnosť rodičov kto má čo dieťaťu dať by som vynechala
Tak plienky a jedlo by som nedavala, ale oblečenie ano...zase si neviem predstaviť prečo by mal otec nakupit oblečenie ak ma dieta 1-2 dni za dva týždne...iné to je pri striedavke..

@nikol246 nie
Veci pre dieťa ako aj hygienicke potreby či jedlo v čase styku zabezpecuje otec