Problémy s bývalým partnerom a striedavá starostlivosť
Ahojte. Som skoro 2 roky po rozchode mame 6 ročné dieta. Mam nového priateľa, bývalému to vadí, ze sa stretáva s malou. Ze raz za cas ok.. často si neželá ze potrebuje cas. Strávili sme spolu vikend a znova začali správy.
Kolko casu potrebuje? Uz by som sa chcela pohnúť z miesta. Vyhráža sa striedavou starostlivosťou.
Dieta by si zvyklo, ak ma s otcom dobry vztah. A starostlivost by uz nebola len na tebe. Zasa netreba robit z muzov neschopne jedince, ktorym ked človek da ich vlastne dieta do starostlivosti, tak pomru obaja do tyzdna hladom. Ja mam silny pocit, ze muz sa ta len skrz dieta snazi kontrolovat. Ked to uz nemoze z titulu partnera, tak skusa dosiahnut, aby si skakala, ako si piska a vyuziva na to spolocne dieta. To, ze je otec, neznamena, ze ty ako matka musis robit vsetko tak, ako sa jemu paci. To iste, samozrejme, plati aj ovratene, a teda ani on sa pri vychove spolocneho dietata nemusi riadit tym, co budes chciet, ale to uz je bez ohladu na to, aka starostlivost o dieta bude.
Dieta by si zvyklo, ak ma s otcom dobry vztah. A starostlivost by uz nebola len na tebe. Zasa netreba robit z muzov neschopne jedince, ktorym ked človek da ich vlastne dieta do starostlivosti, tak pomru obaja do tyzdna hladom. Ja mam silny pocit, ze muz sa ta len skrz dieta snazi kontrolovat. Ked to uz nemoze z titulu partnera, tak skusa dosiahnut, aby si skakala, ako si piska a vyuziva na to spolocne dieta. To, ze je otec, neznamena, ze ty ako matka musis robit vsetko tak, ako sa jemu paci. To iste, samozrejme, plati aj ovratene, a teda ani on sa pri vychove spolocneho dietata nemusi riadit tym, co budes chciet, ale to uz je bez ohladu na to, aka starostlivost o dieta bude.
@maxalla ako od začiatku skolka chystanie, príprava len bola na mne. A to sme chodili spolu z domu.. ze keby mu plakala nenechal by ju tam. On sa postará ale moc neverím ze by toto chcel robiť kazdy den.
Ja sa pozerám na dieta. Ked vychádzala s jeho frajerkou bola som s tym v poriadku.. venovala sa jej. Ak by jej ublizovala riešim to. Ved toto ze kontroluje a chce aby som posluchala doteraz.
@maxalla ako od začiatku skolka chystanie, príprava len bola na mne. A to sme chodili spolu z domu.. ze keby mu plakala nenechal by ju tam. On sa postará ale moc neverím ze by toto chcel robiť kazdy den.
Ja sa pozerám na dieta. Ked vychádzala s jeho frajerkou bola som s tym v poriadku.. venovala sa jej. Ak by jej ublizovala riešim to. Ved toto ze kontroluje a chce aby som posluchala doteraz.
@anonym_autor no a teda co s tym urobis?
nedaj sa 🙂
@anonym_autor no a teda co s tym urobis?
@tenerifka ak budem s nim osobne poviem mu nechc to skúsime. Čítam si práve o tom. Len by si uškodil
Teraz som dočítala, že výživné nemáte súdom..jaaaj žena, neblázni, nechápem prečo ho šetriš ?! Veď len svoje dieťa ochudobňujes, aj seba , lebo neskutočne stracas napr. cez očr, aj všetky poplatky. Veľmi slušne ale veľmi rázne ries, nedaj si srať na hlavu. Výživné má prednosť pred všetkými pôžičkami, platbami, splátkami. Halooooo, zobuď sa prosím ťa. On sa len naučí a zacyklí, že tancuješ ako on píska, že sa nemusí starať o dieťa a ani platiť normálnu sumu. A keď pýtaš a chces dorovnať, tak ešte ta zhučí, ide ti rozkazovat s kým sa môžeš a s kým nie stretnúť.
Hakoooo, pozri dátum v kalendári, nemáme rok 1700
Autorka, neda mi to, ale si hlupa, vyzivne 100, bez dohody na sude a vsetko platis ty? A vsetky OCR na Tebe? Obrat sa na sud, priprav si vydavky na dieta. Rozpicitaj pomerom podla vadich platov prihod 20% a pytaj + polovicu mimoriadnych vydavkov. Ved on ta normalne vyuzil a este ta aj zastrasuje. Vydavky na dieta nie je iba oblecenie a strava, tym sa ocinkovia radi ohanaju, to je byvanie, hygiena, pranie, obuv, oblecenie, kruzky, lekari, lieky, poplatky skolka, skola, tabory, atd, do nemoty. Priprav sa na to a pamataj, kazde euro co dostanes je pre dieta.
Kludne daj na sud navrh, ze dieta ide do skoly, tak zvysenie na 150 eur alebo striedavka. Preco by si mala riesit 9 tyzdnov prazdnin len ty, kazdy tabor je aspon 200 eur (aspon v BA), tak nech sa paci, polka prazdnin moze byt jeho. Plus lekari a ocr, nech je rovnocenny rodic. Kiahne ste si odbili, tak to je vyhoda. A k tym deviatim tyzdnom treba priratat par dni jesennych, 2+ tyzdne zimne, tyzden jarnych plus polrocne 1 den a 2 dni okolo Velkej noci, to su prakticky 3 mesiace
Autorka, neda mi to, ale si hlupa, vyzivne 100, bez dohody na sude a vsetko platis ty? A vsetky OCR na Tebe? Obrat sa na sud, priprav si vydavky na dieta. Rozpicitaj pomerom podla vadich platov prihod 20% a pytaj + polovicu mimoriadnych vydavkov. Ved on ta normalne vyuzil a este ta aj zastrasuje. Vydavky na dieta nie je iba oblecenie a strava, tym sa ocinkovia radi ohanaju, to je byvanie, hygiena, pranie, obuv, oblecenie, kruzky, lekari, lieky, poplatky skolka, skola, tabory, atd, do nemoty. Priprav sa na to a pamataj, kazde euro co dostanes je pre dieta.
@som_realistka doplním ťa - bývanie = náklady na dieťa sa počíta aj platby za bývanie, voda, elektrina, plyn, smeti, cestovné, internet. Matka musí riešiť všetku logistiku okolo dieťaťa, teda aj tie nákupy, odprevádzanie, po nástupe do školy aj učenie a príprava, aby sa naučilo pravidlá a režim prípravy....

ja by som mu tu striedavku kludne dopriala. ak nie je dieta malinke a vyslovene proti tomu, tak preco nie. budes mat viac casu na svoj zivot, ocinko si uvedomi, ze to nie je len tak a dieta bude mat moznost vytvorit si vztah k obom rodicom. ledaze by bolo problem vyzivne, o ktore nechces prist (a ak plati len 100 €, tak pochybujem), alebo to, ze sa o dieta nedokaze postarat.. ale ked je raky skvely tato.. mam pocit, ze on skor ziarli na teba a nevie prezit, ze si sa posunula. svoju poziciu ako manzela neustal, tak sa drzi ako kliest svojho statusu otca a drzi dieta v bubline...
@maxalla my nemáme tu 100ku súdom. Len dohodou. No plati ju.. ostatne výdavky platím len ja. Takže myslím, ze na súde by mu dali omnoho viac. Dieta k nemu chodi rado. Nema problém. No co by bolo po týždni neviem. Ved od malička sme spolu.. takmer všetky starostlivosť bola na mne.