Prosím o radu pri výživnom

llia
22. dec 2018

Dievčatá Prosím o radu, bývali muž platí 150 euro na dieťa a 50 euro mu posiela na šetrenie. Už je dlhší čas bez práce, ale iba jeho pričinením je zdravý nemá žiadne problémy,aby nemohol pracovať. Požiadal preto o zníženie výživného. Čakám na súd, Minule mi povedal a že bude žiadať o spätné vrátenie výživného,má na niečo takéto nárok? Veď ja sa starám o všetko platím byt a auto všetky veci čo sa týkajú dieťaťa oblečenie stravu u neho býva dvakrát do mesiaca ,keď sú prázdniny tak tie delíme .
Prosím ak má niekto nejakú skúsenosť dajte mi vedieť a budem vďačná za každú radu.

maminuska
22. dec 2018

@llia nemá právo, výživné na maloleté dieťa je spotrebované .

viera
22. dec 2018

Hehe pobavilo ma ze bude ziadat o vratenie vyzivneho🙂))...Boze to je aky ........???Akoze ty sa staras o jeho deti, dnom aj nocou a ten ......dokaze z huby vypustit, ze poziada o spatne vratenie vyzivneho...???Akoby to ani jeho deti neboli...No na tvojom mieste si najdem pravnika a poriadne sa poradim ako s nim zatocit...Neznasam takychto muzov....

whatever1
22. dec 2018

@llia Nie nemá 😅

evalin88
22. dec 2018

Urcite nema pravo. Nemusis mu nic vracat. Ak si najde v buducnosti pracu.. kludne ho daj zasa dvihnut.

janulka2811
22. dec 2018

Akoze ako prisiel o pracu atd je jedno jeho vec,zmenili sa financne podmienky.
No co sa tyka spatneho vratenia vyzivneho,to je kus trotla 😂😂😂

maciatkolulu
22. dec 2018

@llia spotrebované výživné na maloleté dieťa sa nevracia.

dzjanetta
22. dec 2018

..no moj tiez ziadal vrarit vyzivne za 4 mes.co si myslel ze mi platil aj ked deti boli unho....ubohe..trepol to na sude..nemal nic podlozene..hned po ked som sa nato pozrela to boli .nakoniec len 2 mes.aj ja som tvrdila ze spotrebovane vyzivne sa nevracia..ale?! Ja som mu tiez platila vyz.aj ked dcera bola umna..a to sudkyna ,, z brucha,, povedala sumu.. Nechcelo sa mi cakat na dalsie pojednavanie + platit pravnika..nakoniec sudkyna odklepla ze Ja musim vlozit mojej dcere ktora je v mojej starostlivosti € ako nejaky rozdiel niecoho o co navrhovatel ziadal..aj ked nic nepredlozil...vlozila som € na jej ucet a ked dosiahne 18r budu jej..no budis..ostane to jej ale keby som mala vracat jemu urcite by som sa sudila....ale ide o princip..

llia
autor
23. dec 2018

@dzjanetta takze je mozne,ze by som mala jemu platit nieco späť?pride mi neseriozne z jeho strany,ze on nie je v nejaked nudzi,ze nema pracu je jeho problem,je vysokoskolsky vzdelany clovek s praxou,nema ziadne zdravotne problemy.Moze pracovat,ale nechce.15O e mi nepride vela,co mi dava na syna,ktory chodi do skoly a podobne.Mame aj hypoteku,idem od vyplaty do vyplaty.Akoze co mu mam dat?myslíš,ze je opravne a ze by sud mohol nieco take odomba ziadat???Deti neboli v tvojej starostlivosti?alebo som to nespravne pochopila,ze si aj ty jemu platila?

llia
autor
23. dec 2018

@evalin88 si si ista,lebo nieco som nasla,ze ma pravo aj ziadat spat vyzivne,ale on je zdravy,nemal by problen najst si pracu,ale on nechce pracovat,alebo sa tvari,ze nic nie je podla jeho predstav.

llia
autor
23. dec 2018

@llia a preco ziadal vyzivne???

dzjanetta
29. dec 2018

@llia najskor deti ss...neskor poziadal o zmenu styku a to do jeho starostlivosti..chvilu boli unho..a stale musel posielat..neskor na chvilu sa to zmenilo..a to ze sa deti zveruju jemu tak ja musela platit..nakoniec mladsia sa s placom vratila a starsia ostala..a ja zasa jemu platila kym sa to nedoriesilo..take zlozitejsie😉...
..no myslim ze zalezi od sudcu...nasa sla na matersku a zastupujuci sudca sa o tom vobec nechcel bavit..prenho to bolo spotrebovane vyzivne a koniec...no ale ked sa nasa vratila tak sa to takto doriesilo..chceli to este odrocit...ale ja som uz nemala chut sa vlacit po sudoch..

llia
autor
31. dec 2018

@dzjanetta ďakujem za odpoveď.Ja myslim,ze v mojom pripade je to ako spotrebované vyzivne,ktore sa nevracia si myslím.Lebo maly je neplnolety a stale v mojej starostlivosti.Uvidime.pekne sviatky

dzjanetta
2. jan 2019

@llia drzim palce..Vsetko dobre v Novom Roku..🍀🥂

llia
autor
3. jan 2019

@dzjanetta podobne aj vam a dakujem