Psychický teror od exmanžela: Ako kontaktovať kurátorku?
Ahojte mozno mi tu budete vediet poradit, rozviedli sme sa pred rokom, mame vsetko urcene sudom ale mam neustale psychicky teror od exmanzela kvoli dietatu. Nemam chut, cas ani prostriedky sa opat sudne roky natahovat. Chcela by som kontaktovat socialnu kuratorku, mozno len aby mi poradila mozno ju poziadat o dohovor. Problem je ze neviem koho mam kontaktovat, tu pani ktora nas mala na starosti pri sude? Problem je ze nieje najmilsia, ale ozaj som zufala a neviem ako dalej
Normálne choď na kuratelu (upsvar v mieste bydliska).
@s1s4 zakaz priblizenia/kontaktovania nieje mozne kedze mame spolu dieta, uz som bola aj na policii a som bezradna
tak potom úrad a k sociálnym pracovníkom, ale Vám určite odporúčam aj tú pomoc po psychickej stránke ak Vám to naozaj tak ubližuje
@s1s4 niako mi to neublizuje lebo je mi ukradnuty, mna to unavuje a zatazuje skor ked mam milion dalsich veci, skor sa obavam o dieta.
@mateson2004 nevies ako to tam chodi? Poslu ma za pani pod ktoru patrim alebo akurat kto bude mat cas?
tak teda dieťa k psychológovi....ale určite komunikácia je dôležitá, len toľko k tomu môžem napísať keďže viac osobných skúseností nemám
Len z toho čo si napisala , sme sa veľa toho nedozvedeli. Porušuje nariadenie súdu ? Nevracia ti dieťa v pevne stanovenom termíne ? Alebo ? Čo vlastne chceš riešiť ? Každá druhá ex si myslí že ju ex psychicky týra , že je to narcis , psychopat ( lebo veď to čítala na instagrame ) , každý druhý ex si myslí že jeho ex je bláznivá hysterka. V prípade že niečo " neklape " máte podľa trvalého bydliska priradenú sociálnu pracovníčku ( zvačša tú čo bola aj na súde ). Ale ona neslúži ako mediátor medzi dvoma ľuďmi čo sa osočujú , ona je tu nato aby zastupovala záujem dieťaťa. A o záujme dieťaťa rozhodol súd ( ak ste sa nedohodli vy ) a to sa musí dodržiavať. Omáčky okolo - jedného aj druhého , nuž tak vyrobili ste si dieťa pravdepodobne dobrovoľne , tak taký je výsledok.
Ak mas dokazy,smsky tak mozes podat trestne oznamenie.
@cacianka nebudem to tu rozoberat, rozoberala som to cez 2 hodiny na policajnej stanici, nieje to nic fyzicke, su to vyhrazky (plus ine zavazne ciny ktore som predkladala ako dokaz na policii) ale keby som na neho podala trestne oznamenie tak ho uz posadia kvoli minulosti a to neurobim, potrebujem vsak niekoho kto pred nim zdvihne varovny prst aby s tym prestal lebo moze sediet + ublizi dietatu takymto spravanim.
Moja rada:vybaviť sa dá vsetko !najat dobrého právnika a Ano stojí to majland ale stojí to za to
A čo vlastne chceš ? To fakt niekto dospelý verí tomu že Milan si sadne s Ferkom , ten mu dohovorí a mávnutím čarovného prútika sa Ferko zmení ? Wooow , klobúk dole. Ak to skutočne je také príšerné , ako je možné že to nevidela sociálna pracovníčka , sudca ? Ako je možné že polícia nekonala ( ty podať TO nemusíš , polícia ak vyhodnotí môže konať sama ak sa jedná o maloleté dieťa ).

možno by bolo vhodné zájsť na sociálku, tam by Vám mali vedieť poradiť, síce sme neriešili rovnaký problém ale s inými moja matka išla tam, prípadne ak je možné vydokladovať tak požiadať o zákaz kontaktovania/priblíženia, netuším ako to funguje ale môže pomôcť (+určite aspoň terapeut alebo psychológ)...pekný večer