Môžem požiadať súd, že chcem inú sociálnu kurátorku?

ssnezienka
12. feb 2010

Ahojte...má tu niekto skúsenosť s protivnou sociálnou pracovníčkov? Rozvádzam sa... Máme 1,5r syna. Cca pred 5timi mesiacmi som bola sama v poradni na sociálke, môj manžel odmietol. Dôvodov na rozvod je veľa, to nebudem rozvádzať do detailov... finančne sa absolútne nestará, žiaden vzťah so synom, násilie psychické aj fyzické. Po sviatkoch som tam bola zas, kedže on ma vyhodil, chcela som poradiť so zverením malého, výživným, rozvodom. Tá kurátorka to so mnou spísala, v podstate sa na nič nepýtala, iba som stručne uviedla dôvody rozpadu manželstva. Povedala, že do 7 dní vybaví súd. Ale, predvolala si manžela. ten sa tam vraj rozplakal, táral 2 hodiny a ona sa podľa mňa zachovala úplne neprofesionálne, volala mi kedy dám malého manželovi atď. Totálne ju spracoval. povedala mi, že nevidí dôvod na rozvod, že môj návrh nepodporí, že som si to asi vymyslela a mám sa vrátiť k manželovi, veď až tak ma nebije a nie je alkoholik. Podotýkam, že je veľmi hrubý a agresívny, občas facka, pred synom ma hodil o stenu...ale nemala som viditeľné modriny...že rozbíjam rodinu a ničím život dieťaťu aj "úžasnému" mužovi. Ale že manžel je taký aký je, že malému nedal za čas čo ma vyhodil ani korunu, to nevidí. Čo mám robiť, ovplyvní jej výpoveď na súde či nás rozvedú alebo nie? A malého, bojím sa, že povie aby dali manželovi. kt.býva urodičov v hnusnom byte, je ich tam 6. Mám z toho hrôzu, že by tam mal žiť môj drobček Poraďte mi prosím. Môžem požiadať súd, že chcem inú, nezaujatú kurátorku?

bets
12. feb 2010

ja sa v rozvodoch nevyznam... ani nemam z okolia nejaku skusenost... ale preco ta musi niekto zastupovat, preco socialna pracovnicka? sama podaj ziadost o rozvod, na nete urcite najdes vzor. niekde som citala, ze najcastejsim dovodm v ziadostiach o rozvod su nazorove rozdiely, tak ked das dovodov viac a k tomu tyranie ci uz psychicke alebo fyzicke, nevidim dovod aby ta nerozviedli.
keby som nieco take riesila, tak si najdem skor pravnika, ale iba v tom pripade, ze by sme sa nevedeli rozumne dohodnut na majetkovom vysporiadani.

ssnezienka
autor
12. feb 2010

Ahoj... 6iadosť na rozvod už mám podanú. Sociálna kurátorka vraj musí byť, zastupuje maloletého. Idú aj na kontrolu k tebe domov...choré. Ved to, právnika si nemôžem dovoliť, a majetok aj tak nemáme žiaden. Ani byt, auto, vôbec nič, iba manželove dlhy. Mne ide o to, aby tamtá konkrétna babizňa sa do nás nemontovala

tin007
12. feb 2010

ssnezienka ako si napisala, socialna kuratorka zastupuje maloleteho, takze ak ma otec o dieta zaujem a jej dojem je taky, ze manzel ma na maleho dobry vplyv a maly ho potrebuje pre svoj vyvoj, tak jej odporucanie moze byt, aby vas sud nerozvadzal. je dost pravdepodobne (kedze to tu nepises), ze vas sud na prvom pojednavani nerozvedie a nariadi, aby ste navstivili psychologa, ktory posudi, ci moze vase manzelstvo este fungovat alebo nie. co sa tyka toho tyrania, tak by si mala predlozit dokazy (pises vsak, ze si nemala modriny, takze si asi nevolala policiu a nemas spravu z nemocnice), nestaci iba povedat, ze ta tyra (sud na to nemusi prihliadat). co sa tyka zverenia maleho do starostlivosti manzela, tak velku sancu nema, pokial ty nie si zavisla (napr. na alkohole, drogach, automatoch) tak dieta ostane s tebou. mimochodom, riesis v rozvode aj otazku styku otca s dietatom?

tin007
12. feb 2010

ssnezienka aby som nebola uplne negativisticka, urcite treba spomenut manzelove dlhy, to ze sa nestara (cize napr. vydokladovat kto plati najom, nakupy atd) a to, ze sa o syna nestara (ako sa nestara? neberie ho do parku? alebo ako?), ze vas vyhodil (mas svedkov, resp. riesila to aj policia?)

filipal
13. feb 2010

ssnezienka, neboj, rozvod predsa nie je postaveny na nazore kuratorky. skor ja by som napadla,to, ze si nepresetrila situaciu, nechala sa ovplyvnit divadielkom tvojho manzela a robi unahlene nazory. na pravnika mas narok, aj ked nemas na neho peniaze. prave to by ti mala poradit. napis do temy paragrafy a spytaj sa tam kociek-pravniciek ako mas postupovat, aby ti bol pravnik prideleny.
co sa tyka tyrania: ved uz dnes kazdy, co sa zaobera touto problematikou vie, ze tyrajuci manzelia su velmi rafinovani aze psychicke nasilie nie je vidno.
radia ti veci, ktore idu proti tebe! nemozes vyhladat nejaku linku pomoci zenam? vyhladaj si na internete. tam ti presne poradia ako mas postupovat.
co sa tyka rozvodu, ty sa mozes dat rozviest z akychkolvek dovodov. je to tvoje rozhodnutie. ak s tym tvoj manzel nebude suhlasit, iba sa to bude dlhsie tahat, neznamena to, ze ta nerozvedu.
o to, ze by mu zverili dieta do starostlivosti sa nemusis bat, ale na stretnutia bude mat narok.
iba ako by sa dokazalo tyranie, bolo by mu zakazane, ale musela by si za tym ist.
ta socialna pracovnicka je naozaj strasna. neviem ci sa da poziadat o vymenu. to co ti radi su nezmysly.
urcite sa nou nenechaj zmiast...tak ty mas vydrzat facky a vratit sa k manzelovi???
este by som ju udala za tie rady. nech si vyskusa takto zit ona! 🙄 🙄

libya
14. feb 2010

Tiez si myslim ze ta kuratorka sa nezachovala profesionalne..ved to je otrasne..len ona si to nevie predstavit, lebo taku situaciu nezazila..a urcite nema ani deti..Poziadaj o inu..ak je to mozne,. Drzim palce 😉

rita999
20. máj 2010

Zdravim Vás. Sice s odstupom casu, ale asi by ste mali vediet, ze pani ssnezienka si to troska popisala po svojom. O týraní to vobec nebolo. Zabudla sa pochvalit ze stracala zaujem o "manzelske radosti", pretoze si narazila ineho chlapa, zatial co jej manzel jazdil na kamione a zarabal aj ked male peniaze, ale zarabal. Takato debata vzdy dopadne ako dopadne, ked je znama len jedna strana. Ale v poho. Takych potvor este je...... Som zena a netvrdim ze chlapi su zlaticka. To iste nie. Ale aj medzi nami zenami su mrchy a ssnezienka je jedna z nich. Takze pozor s radami a urazkami cloveka, ktoreho absolutne nepoznate a som presvedcene, ze pani kuratorku bude tiez zaujimat tento text. 😉 Caute. Stara znama toho nasilnika

filipal
21. máj 2010

Rita a preco by sme mali verit tvojej verzii? pre mna facky a ine nasilie nemaju svoje miesto, ani ked si zena najde milenca...
este som nevidela zenu, ktora by bila svojho muza ked si on najde milenku....

a este, nikto v prispevkoch dotycneho muza neurazal, vsak je to pre nas len anonym. vsetky sme radili snezienke ako ma postupovat. nebolo v tych radach nic zavadzajuce, vsetko v sulade s pravnym poriadkom. skor rady kuratorky, aby vydrzala facky su napadnutelne... ved nech si to kludne precita, ak konala profesionalne, nema sa coho bat.

hodnotit, ci je niekto" mrcha" nam neprisudi. samozrejme, vsetci robime chyby, urcite ich robi aj snezienka. ale co?! ved poziadala o radu a povzbudenie, tak to dostala. co je na tom zle?

rita999
21. máj 2010

ani ja neuznavam facky a nasielie o to viac, ze si tym presla moja sestra. Ale v tomto pripade.... facky, tyranie....... najskor ma to vytocilo .......... Ona mala milenca, to co nasledovalo po rozchode ze ona mala, on mal - na to uz maju obaja pravo, to im nik nema pravo zazlievat. Nepoburili ma ani tak Vase rady, pretoze vy vychadzate z toho co ssnezienka napisala, vytocilo ma ze ona nema pravo nic take napisat, iba ak dokaze ze je to pravda co pise. ALe dokazat to nema ako. Ja keby som bola na jej mieste..... ked idem do obchodu, alebo von s malym - nevolala by som mu aby isiel so mnou - ved preco ked je tyran. Snad prave naopak, budem sa mu vyhybat. Ci nie je to logicke? Netvrdim, aj on ma snahu a chce s nou byt. Ale nech netara ako ju bil a tyral a nestaral sa o maleho. OK. MA dlhy z predchadzajuceho zivota.... Ale kto nema? Kazdy ma snad nejaku tu minulost. Som na strane pravdy - ak ju ma zena - OK. Ak ju ma muz - tiez s tym nemam problem.
S kuratorka? Bude mat priestor sa k tomu osobne vyjadrit

filipal
21. máj 2010

Rita, ved ty poznas zrejme ten pripad osobne, tak mas vacsi prehlad. ano, my sme vychadzali z toho, co nam snezienka napisala.
ono je to skoro vzdy tak, ze kazdy si sam seba trochu prikrasli. je tazko hodnotit vlastnu situaciu objektivne, ked sme do problemu citovo zainteresovani....
nuz, hlavne nech to dopadne co najlepsie a najspravodlivejsie.

rita999
21. máj 2010

Rozvod je uz na nimi a dolezite je aby maly netrpel ale nepaci sa mi ani ta nespravedlnost. A uhadla si. Poznam ten pripad osobne a keby aj nie.... Tiez som v zivote urobila vela nespravnych veci ktore nejde zvratit a vlastne toho ani nelutujem, ale viem ze za vsetkym vo vztahu su vzdy dvaja. I ked niekto ma vacsi diel viny a niekto mensi. To je zivot. A snad raz na to pride, ze takto to vobec ale vobec nemuselo dopadnut a len o trosku viac sudrznosti a podpory aj v zlych situaciach a mohla to byt mlada kompletna rodinka. Pekny vikend. Caw 🙂

lopuch22
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simvansof
19. máj 2014

Aj ja mám také menšie problémy s kurátorkou.Presne aj môj bývali sa jej tam lutoval,chudáčik.....Ona je mladá baba,deti nemá.No ja som huba.Keď sme sa hádali o malú,tak nadržala jemu.Mala som sto chutí jej povedať,či ju po......!Ale ako ona ku mne,že to prečo mu nedávate malú a také podobné drísty,tak som na ňu vyskočila,čo si to dovoluje.Že ona nemá deti,nevie čo to je,že sa chová neprofesionálne a nadrža mu.Zostala zarazená a od vtedy sa zmenila.No aj ja chcem zmeniť inú,len to nie je také jednoduché.Teraz musím ísť zas za ňou mám veľké problémy s bývalim,tak som zvedavá,či sa zas budem musieť rozčulovať.
A na súde to nebolo o čosi lepšie.Sudca sedel ako ožran,neviem pripadal mi ako keby sa nahúlil,smial sa ako debil,samozrejme nadržal jemu.....a takýchto mi platíme!!!!

kiki68
19. máj 2014

rozvod bez dobreho pravnika je prakticky samovrazda, to hovorim zo skusenosti kamosiek,co to maju za sebou a niektore to na zaciatku podcenili a mysleli,ze to zvladnu bez toho,ked nemaju ziadne majetky spolocne a pod.
Ale nase sudnictvo je tak zle,ze by som pritomnost pravnika vobec nepodcenovala.
Napriklad v rodine sme mali jeden sud,kde predlozili dokazy z ineho pripadu a sudca by to kludne vzal,keby sa pravnik neozve,ze tie dokazy su uplne z ineho pripadu, ze to vobec nesedi. To aby si mala predstavu,ake kardinalne chyby sa mozu stat velmi lahko.

adka131313
23. nov 2015

@rita999 súhlasím vždy si treba vypočuť obe strany .... 😉