Rada o manželstve
Chcem sa spytat ..som vydata ale rok nezijeme spolu .. on mal aj predmanzelstvom exekutorou a mal velky dlh na vyzivnom cize ma 2 deti ..a somnou jedno.. no k pointe on ked neplati vyzivne na tie dva deti ..a zas mu nieco doslo z exekutora moze to byt namna nieco ze by to ziadali odomna kedze sme manselia ale nezijeme spolu?
nie. dlhy mate solocne tie, ktore vznikli pocas manzelstva. predpokladam ze vyzivne bolo stanovene este pred vasim manzelstvom.
@klaudi77 toto by som sa spytala pravnika.
mesiace neuhradeneho vyzivneho pred svadbou tvoj dlh urcite nie su.
Ale tie mesiace, ktore neuhradil pocas vasho manzelstva, uz by mohli byt. Lebo teoreticky to je vzdy dalsi a dalsi novy dlh. Kazdy neuhradeny mesiac vyzivneho.
On toto nesplaca ako dlh za pozicku, atd.
Toto je vyzivovacia povinnost, ktoru mu sice prikaze sud raz, ale vznika mu znova a znova za kazdy mesiac trvania. Takze su to akokeby samostatne dlhy.
Nie som si ista, ako toto vidi zakon, takze najlepsie spytat sa pravnika.
Ci je to len jeho problem a z coho moze byt taky dlh hradeny. Ci sa moze vztahovat len na prijem otca, alebo aj na vas spolocny majetok.
Co sa tyka toho, ze spolu nezijete, to nehra vobec ziadnu rolu. Ak sa raz dlh (akykolvek) vztahuje na vas spolocny majetok manzelov, tak ho budes platit aj ty.
Tu je nalepsi bud rozvod, alebo rozdelenie bsm.
@moonlight1210 Súhlasím toto čo tu píšeme sú len naše dohady, realita čo sa týka zákonov môže byť úplne niekde inde, to je najlepšie priamo právnika sa popýtať čo hrozí.
to výživné, čo neplatil počas manželstva myslím, že sa vzťahuje ako dlh, ktorý nadobudok počas trvania manželstva. Ale tak to je len môj pocit, že to tak je, takže bolo by dobré sa poradiť s niekým kto sa v týchto právnych veciach dokáže orientovať, ale teda držím ti palce aby si nemusela za neho nič takéto riešiť.

@klaudi77 nie. Ak nebude dlhodobo platiť , pôjde si posedieť. Ale vymáhať dlhy od chlapa, ktorý nič nemá je naozaj náročné.