Riešenie problému s vynútenou striedavou starostlivosťou o dieťa
Otec 8,5 mesacneho dietata si vynucuje striedavu starostlivost. Doslova sme od neho usli s dcerou a hned pisal ze si ju chce brat aj na tyzden, co teda aj urobil - ked mu ju nedam advokat tvrdi, ze mu ju mozu neodkladne zverit. Neplanovala som mu ju uz dat a podala som neodkladne na sud a prislo mi zamietnutie - teraz na mna tlaci ze chce opat a okamzite dieta. Dovod zamietnutia: ze na obvinenia nemam dokaz a ze to ze si ju berie napriek mojej ziadosti na tyzden ukazuje ze to do rozhodnutia sudu funguje - boli prilozene smsky a spravy z kurately ale vsetko bolo odignorovane. Ja som uplne zufala. Byvali je narcis ako vysity. Je nieco co by ste mi poradili do rozhodnutia sudu?
@anonym_autor tak malemu dietatu schvalil sud striedavu starostlivost? riadne urcil, odkedy dokedy tam ma byt dieta?
@anonym_autor 8.5 mesacne dieta na tyzden???😲to nemyslite vazne
@anonym_autor opatovne prilozit specificke dokazy o tom, ze jeho pritomnost v zivote dietata bude skor skodliva. SMSky, nahrate rozhovory s nim, nahravky ako krici, co hovori.
Fotografie modrin, ak udrel babatko alebo matku.
Jeho listy, e-maily.
Treba preukazat, ze striedavka je privela, ze cas straveny s nim treba dietatu obmedzit, lebo pre vyvin dietata bude 50% casu s otcom skodlivy.
Poradit sa vo viacerych pravnych poradniach, aj na internete aj zadarmo, ako primat sud aby neignoroval dokazy.
Takisto sa poradit o tom na socialke, kuratela, pripadne s detskymi psychologmi, ktori uz take pripady riesili.
@simca06022011 tiež mi to je divné, ako sa chce o tak malé dieťa starať....
@anonym_24addb do práce nechodí? Či sa bude babka starať?
@anonym_autor bavime sa o slovensku? tu sudy taketo male dieta do SS nedaju. v takom veku potrebuje pre svoj zdravy vyvin jednu primarnu osobu, co je zvacsa matka. a urcite pri 8 a pol mesacnom dietati nie je v jeho prispech, aby bolo tyzden vez matky. mimochodom, tvoj byvaly nepracuje? neplanuje pracovat? ci dieta bude odteraz v jasliach, lebo otecko dupe nozickou. mimochodom, otcovi narcisovi v takom pripade vobec nejde o dieta, jemu ide o pomstu tebe, aby cez dieta ublizil tebe.
Toto sa mi teda nezdá. Prepáč.
@anonym_autor kontaktuj Upsvar- socialku.
@anonym_4fcb00 tiež si myslím, že ide o ďalšiu z vymyslených tém, ktoré sa tu v poslednom čase množia ako huby po daždi
@anonym_autor 8.5 mesacne dieta na tyzden???😲to nemyslite vazne
@simona92101 prečo sa Vám to nezdá? Kamarát dostal striedavku týždeň/týždeň keď malo dieťa 6 týždňov. Podmienka bolo len "nedojčenie ". Takže myslím si, že to nie je ani tak od veku dieťaťa, ako o zdatnosti rodičov. Nepoznáme situáciu a povedzme si pravdu, zeny dokážu byť niekedy riadne fúrie... nehovorím, že je to tento prípad.
@simona92101 prečo sa Vám to nezdá? Kamarát dostal striedavku týždeň/týždeň keď malo dieťa 6 týždňov. Podmienka bolo len "nedojčenie ". Takže myslím si, že to nie je ani tak od veku dieťaťa, ako o zdatnosti rodičov. Nepoznáme situáciu a povedzme si pravdu, zeny dokážu byť niekedy riadne fúrie... nehovorím, že je to tento prípad.
@danusskaaa tak v prvom rade by ma zaujimalo, kto sa o to babatko v tej striedavke potom staral.. to ako ani otec ani matka nepracovali ked si dieta prehadzovali po tyzdni napr.? z coho tie domacnosti zili, z coho sa riesi starostlivost a potreby dietata. Kto ako pobera potom MD, RD?
Ano ja by som bola furia, odo mna by veru chlap babatko nedostal a mohol by sa na mihalnice postavit. TO je proste charakter muza co takto male dieta chce oddrapit od matky.
Ty nemas právnika? Tak to je čistá samovražda
Nedala by som 8 mesačne dieťa od seba ani keby má rezali a solili.
@simca06022011 tiež mi to je divné, ako sa chce o tak malé dieťa starať....
@anonym_24addb do práce nechodí? Či sa bude babka starať?
@glorikarebeka chodi do prace, tiez netusim co je s malou. Hrozne daco. Sud mu neschvalil striedavku, ale mne zamietol neodkladne a dovtedy kym branim otcovi v styku mozu jemu schvalit vyhradnu starostlivost v neodkladnom...
@anonym_4fcb00 Mam ti prefotit rozhodnutie sudu ktore mi dnes dorucili? :D
@anonym_autor kontaktuj Upsvar- socialku.
@domkakvet Socialka mi povedali ze z pravneho hladiska nema sposoby ako zobrat otcovi dieta. Sud mi zamietol neodkladne. Tak co mam robit?
@anonym_4fcb00 tiež si myslím, že ide o ďalšiu z vymyslených tém, ktoré sa tu v poslednom čase množia ako huby po daždi
@anonym_75894c Prajem ti aby si si presla po radu a niekto ti napise ze si vymyslas..
Ty nemas právnika? Tak to je čistá samovražda
Nedala by som 8 mesačne dieťa od seba ani keby má rezali a solili.
@pribinak Pravnicka mi radi mu dat dieta, inac na dovod mi ho zobrat v neodkladnom rozhodnuti... neviem ci to je jasne co pisem. Do rozhodnutia sudu bude dieta u toho komu sa "brani v styku"
@danusskaaa na slovensku? urcite nie.
No asi by som sa opytala este inej pravnicky…tak male dieta by malo mat styk s otcom, s ohladom na dovod vasho odchodu, skor pod dohladom matky kratsi casovy usek, teda nebranis stretavaniu, ale ani mu ho nenechas tyzden, asi by som sedela aj u psychologicky s nazorom, ci je vhodna striedavka pre takeho drobca a vsetko dokladáa sudu
@danusskaaa na slovensku? urcite nie.
@matkahelka áno na Slovensku. V Žiline. Obaja rodičia súhlasili. Dieťa má teraz 13 a stále to tak funguje. Týždeň- Týždeň. Jedine prazdniny si dohaduju inak- podla dovolenky
@anonym_autor lepšieho advokáta
Ty si na materskej a on si berie dieťa na týždeň ? Asi ťa chce pripraviť o rodičák, aby si išla do práce a on nemusel na teba platiť výživné, potom požiada o dieťa do svojej starostlivosti. Potrebuješ dobrého právnika.
@matkahelka áno na Slovensku. V Žiline. Obaja rodičia súhlasili. Dieťa má teraz 13 a stále to tak funguje. Týždeň- Týždeň. Jedine prazdniny si dohaduju inak- podla dovolenky
@danusskaaa prepac, ale neverim tomu. na SR je velkou vynimkou aj 2roc.dieta v SS, deti sa do SS davaju od 3 rokov. a chcem vidiet, tu psycho matku, co 6tyz.dieta da do SS, ved take male dieta kym si zvykne na primarnu osobu, uz je u inej primarnej osoby a vlastne vzdy sa citi ako u cudzej osoby. na tom dietati to zanecha strasne rany.
No urcite by som nedala tak male dieta na tZden prec a este nevies kto je s nim ked je v praci???
@glorikarebeka chodi do prace, tiez netusim co je s malou. Hrozne daco. Sud mu neschvalil striedavku, ale mne zamietol neodkladne a dovtedy kym branim otcovi v styku mozu jemu schvalit vyhradnu starostlivost v neodkladnom...
@anonym_autor ale ved ty mozes otcovi preukazatelne napr. navrhnut navstevy atd.. ty mu ju nemusis dat na tyzden
radsej si najdi riadneho pravnika ako sa takto nechat plasit, kludne oslov viac. Niektori pravnici su cely pokakani zo vsetkeho a neporadia riadne nic.
@pribinak Pravnicka mi radi mu dat dieta, inac na dovod mi ho zobrat v neodkladnom rozhodnuti... neviem ci to je jasne co pisem. Do rozhodnutia sudu bude dieta u toho komu sa "brani v styku"
@anonym_autor cize tebe neodkladne neschvalia ale otcovi samozrejme ano? vidis, jedine co ti ta pravnicka pomohla, je ze ked uz si raz dieta do striedavky dala, tak to otec zvlada a nie je problem ti bezodkladne schvalit. Ona by svoje dieta chlapovi na tyzden dala, nic ine ju nenapadlo?
Dala by som mu dieťa maximálne na víkend a v pondelok ráno keď bude v práci by som ho išla vyzdvihnúť. Ak ti bude brániť, zavolala by som políciu Ty si na rodičáku nie on.
Tvoja právnička stojí za hovno.
Preco ste od neho odisli a preco mu nu nechces dat? Tak male babo nie je vhodne si pohadzovat ale zaujimaju ma okolnosti.

@anonym_autor opatovne prilozit specificke dokazy o tom, ze jeho pritomnost v zivote dietata bude skor skodliva. SMSky, nahrate rozhovory s nim, nahravky ako krici, co hovori.
Fotografie modrin, ak udrel babatko alebo matku.
Jeho listy, e-maily.
Treba preukazat, ze striedavka je privela, ze cas straveny s nim treba dietatu obmedzit, lebo pre vyvin dietata bude 50% casu s otcom skodlivy.
Poradit sa vo viacerych pravnych poradniach, aj na internete aj zadarmo, ako primat sud aby neignoroval dokazy.
Takisto sa poradit o tom na socialke, kuratela, pripadne s detskymi psychologmi, ktori uz take pripady riesili.