icon

Riešenie problému s vynútenou striedavou starostlivosťou o dieťa

29. sep 2025

Otec 8,5 mesacneho dietata si vynucuje striedavu starostlivost. Doslova sme od neho usli s dcerou a hned pisal ze si ju chce brat aj na tyzden, co teda aj urobil - ked mu ju nedam advokat tvrdi, ze mu ju mozu neodkladne zverit. Neplanovala som mu ju uz dat a podala som neodkladne na sud a prislo mi zamietnutie - teraz na mna tlaci ze chce opat a okamzite dieta. Dovod zamietnutia: ze na obvinenia nemam dokaz a ze to ze si ju berie napriek mojej ziadosti na tyzden ukazuje ze to do rozhodnutia sudu funguje - boli prilozene smsky a spravy z kurately ale vsetko bolo odignorovane. Ja som uplne zufala. Byvali je narcis ako vysity. Je nieco co by ste mi poradili do rozhodnutia sudu?

Strana
z3
anonym_d523e9
30. sep 2025
@danusskaaa

@matkahelka áno na Slovensku. V Žiline. Obaja rodičia súhlasili. Dieťa má teraz 13 a stále to tak funguje. Týždeň- Týždeň. Jedine prazdniny si dohaduju inak- podla dovolenky

@danusskaaa keď s tým rodičia súhlasili nerozhodol o tom sud ale oni sami, on im iba schválil ich dohodu 🤣🤦‍♀️

simca06022011
30. sep 2025
@leo2019

@simca06022011 my sme rozvedený. A ano siel by som ale nie na tyzden a tyzden su aj iné modeli 4+4 alebo 5 a 9 dní a ako len chceš. A neviem o com tu chceš točiť 99% matiek nechce deti do striedavej. A je jedno ci dieta ma 8,5 mesiaca alebo 8,5 roka. Naše bolo od niekoľkých mesiacoch na mliecku.cize vsetko co vedela mamina vedel som aj ja. Takze aky problém by bol? Žiaden, druha stránka veci je zariadiť si zvyšok tak aby dieta nebolo obmedzovane.

@leo2019 presne to je problem, ze nevidis problem a rozdiel v tom, kto je matka a kto otec. A na co ich treba a kedy.

A budem si tocit, mam v okoli deturence v striedacke, zaujimave, ze prave otcovia su ti, co nakoniec z toho chcu vycuvat (najma, ak si zrazu najdu konicky, alebo nove partnerky) dost casto teda... lebo tie tyzdne s detmi ich proste obmedzuju. Stacil by im zrazu vikend :DD Dalsi supnu deti babke na vikend... tie co poznam, ani jedna nemala prostesty (tie najblizsie co mam, kde sa aj s detmi poznam a viem detaily: jedna ma teraz 6 a 9r dieta, druha dve deti 5-7rocne), prave s usmevom to prijali, ze ked hrdina chce nech berie :DDD ved vedia ist sportovat, pracu si spravit atd, ked deti doma nie su... ano su zeny, ktore su proti, lebo tam su casto otcovia co sa o deti nikdy nestarali a chcu striedavku z inych dovodov a casto su realne tie deti zanedbane. Lekarov, povinosti a vsetko aj tak riesi matka, otec je nemozny pocas svojej "sluzby". Ja osobne len jednu poznam co bola proti a este myslim sa to riesi = ale ona realne aj ked chalp zly nie je, sa vylucne starala o deti sama. A tie deti tiez nebudu chciet podla mna k otcovi chodit. 8r a 12r.

leo2019
30. sep 2025
@simca06022011

@leo2019 presne to je problem, ze nevidis problem a rozdiel v tom, kto je matka a kto otec. A na co ich treba a kedy.

A budem si tocit, mam v okoli deturence v striedacke, zaujimave, ze prave otcovia su ti, co nakoniec z toho chcu vycuvat (najma, ak si zrazu najdu konicky, alebo nove partnerky) dost casto teda... lebo tie tyzdne s detmi ich proste obmedzuju. Stacil by im zrazu vikend :DD Dalsi supnu deti babke na vikend... tie co poznam, ani jedna nemala prostesty (tie najblizsie co mam, kde sa aj s detmi poznam a viem detaily: jedna ma teraz 6 a 9r dieta, druha dve deti 5-7rocne), prave s usmevom to prijali, ze ked hrdina chce nech berie :DDD ved vedia ist sportovat, pracu si spravit atd, ked deti doma nie su... ano su zeny, ktore su proti, lebo tam su casto otcovia co sa o deti nikdy nestarali a chcu striedavku z inych dovodov a casto su realne tie deti zanedbane. Lekarov, povinosti a vsetko aj tak riesi matka, otec je nemozny pocas svojej "sluzby". Ja osobne len jednu poznam co bola proti a este myslim sa to riesi = ale ona realne aj ked chalp zly nie je, sa vylucne starala o deti sama. A tie deti tiez nebudu chciet podla mna k otcovi chodit. 8r a 12r.

@simca06022011 kto je matka kto je otec? Koho kedy treba???? No len skus to tu zadefinovať :D

Co sa týka tvojho okolia tak neviem ale modry konik tu prekypuje mamičkami ako ani za boha nie striedava...a co sa týka tvojich tvrdeni o tom ze ani v striedavej sa otcovia nestarajú atď atď...tak sa len nad tym pousmejem. Keby som mal dostať za kazdy príspevok kde matka sa súdi o deti alebo sa rieši nejaká starostlivost a povie že otec sa vie postarať a neurobí z neho totálneho somraka aspoň 1 cent tak dnes mam presne 0 centov a neviem ci by som nemusel este aj doplácať na MK.

mogaa
30. sep 2025

Pokia tam bola súdom určená striedavá starostlivosť tak ano dávať mu dieťa musíš...treba dať na súd návrh na zmenu starostlivosti....

leo2019
1. okt 2025
@mogaa

Pokia tam bola súdom určená striedavá starostlivosť tak ano dávať mu dieťa musíš...treba dať na súd návrh na zmenu starostlivosti....

@mogaa podľa doterajších informácií bola aj jemu zamietnutá striedava starostlivost. Súdy urobia osobnú v NO iba vtedy ak je ohrozený zdravý vývin dieťaťa. Zákon hovorí jasne ze pokiaľ sud nerozhodne ináč tak dieťa aj rodicia maju pravo na rovnocenný styk = striedava alebo spoločná. Takze pokial nieje dôvod musia podľa zákona toto dodržiavať. Mojej ex na prvom pojednavani to oste povedal sudca. Všetko co urobí matka aby to tak nebolo je bránenie v styku. Preto jej pravnicka/pravnik odporučil dieta dať.

anonym_24ae01
3. okt 2025

@anonym_autor má nejaký iný dôvod, že nechce, aby bolo dieťa s tebou?Más priateľa, alkohol, drogy, dlhý, si labilna, žiješ v zlých podmienkach?Ak nie, neverím tomu.3 r dieťa v striedavke áno, ale 8 m?

anonym_0a79dc
4. okt 2025

Moj ex mal podobne zamery, vyhrazky a nepochodil, dobry pravnik a normalny sudca to vyriesil. Ja som este aj dojcila, ex to ani netusil, tak sa velmi zaujimal o dieta. Chcel sa mi len pomstit alebo o co mu slo, lebo som ho kopla do riti.
sud mu navrh na striedavku zamietol a dostal syna len na par hodin cez vikend a v mojej pritomnosti. Ked to “prehral” zaujem akosi stratil. Chodi len raz za cas a nerobi uz problemy. Drzim prsty.

marca12
4. okt 2025
@matkahelka

@anonym_autor bavime sa o slovensku? tu sudy taketo male dieta do SS nedaju. v takom veku potrebuje pre svoj zdravy vyvin jednu primarnu osobu, co je zvacsa matka. a urcite pri 8 a pol mesacnom dietati nie je v jeho prispech, aby bolo tyzden vez matky. mimochodom, tvoj byvaly nepracuje? neplanuje pracovat? ci dieta bude odteraz v jasliach, lebo otecko dupe nozickou. mimochodom, otcovi narcisovi v takom pripade vobec nejde o dieta, jemu ide o pomstu tebe, aby cez dieta ublizil tebe.

@matkahelka Ale daju. Poznam take pripady. Pol rocne dieta si rodicia handrkuju po tyzdni,sud to odklepol aj napriek matkinmu nesuhlasu.

alenka58
4. okt 2025

tá striedavá starostlivosť by mala platiť len na rodičov, dieťa by malo byť na jednom mieste a oni nech sa striedajú aspoň do určitého veku, lebo tieto pochôdzky dieťaťa nie sú preňho dobré, blbé je vždycky to že rodičia si vybavujú účty na úkor dieťaťa teda prevažne

Strana
z3