Riešenie rozvodu a hypotéky: Kto platí polovicu?
Ahojte, vedel by mi niekto poradiť...manželský pár...teda už len chvíľu. Žena je majiteľka domu, muž nie, ale na hypotéke je pripísaný ako spoludlznik a je potrebné splatiť ešte asi polovicu. On nedal za ten čas ani cent na splátky. Po rozvode to bude ako? Musí dať on jej polovicu alebo ona jemu? Lebo tvrdí,že jeho právnik mu povedal, že žena bude musieť dať polovicu zo zostatkovej sumu jemu.
Ona jemu 1/2 splátok zaplatených počas manželstva
ako tu uz zaznelo, z titulu BSM ak nemali zuzene, ma narok on na 1/2 splatok zaplatenych pocas manzelstva
zostatkovu sumu hypoteky nik riesit nebude - budu to musiet samozrejme vysporiadat a zrejme ona zostane dlznikom (ak teda nemaju na vyplatenie)
nielen polovice hypo-ale ak sa do domu pocas manzelstva daco kupovalo ci sa prerabalo zvlast z penazi a su na to dokazy ma pravo aj na poloviu toho ...

"On nedal za ten cas ani cent na splatky." - v manzelstve su peniaze spolocne, cize ak to neplatila z nejakych zdrojov nadobudnutych pred manzelstvom alebo darom/dedenim, tak splatky boli platene zo SPOLOCNYCH penazi a teda ma narok, aby ho zena z polovice sumy zaplatenych splatok v manzelstve vyplatila, pokial viem.