Rieši sa počas rozvodu BSM?
Ahojte chcem sa opytat bude riesit sud BSM pocas rozvadzania? Dakujem.
Do BSM sa bude rátať majetok v stave, k čase rozvodu. Tj. ak ťa rozvedu 10.8. tak stav účtu k 10.8.. (11.8. už sa brať do úvahy nebude). Takže ak tvoj ex vyberie z účtu peniaze 1.8., tie už neuvidis. Resp.opacne takže pozor aj na to.
BSM sa vysporiadava az po rozvode. Mate tri roky na vysporiadanie. Ak to nestihnete, zjednodusene povedane hnutelne veci ostavaju tomu, kto ich uziva, nehnutelne prejdu do podieloveho spoluvlastnictva. Da sa to riesit aj potom, ale idealne je stihnut to do tych troch rokov a samozejme idealna je dohoda. Som mediatorka, klienti nas s tymto oslovuju. Je to omnoho rychlejsie a lacnejsie ako na sude. Nehovoriac o strese a nejakej celkovej kulture vzajomnej komunikacie.
Bsm sa da riešiť aj pred rozvodom, ak je na to vazny dôvod. Ja som dokonca v 1 den podavala 2 návrhy.
BSM
Rozvod
Bsm prebehol súd skôr, mladý pružný /pracovitý sudca.
Rozvod sa ťahal 3 roky

@pik712 nie. Bsm si bud vyriesite dohodou - najlepsia, najrychlejsia aj najlacnesia moznost. Ak k dohode nedojde, moze jeden z vas podat navrh na vysporiadanie bsm, ale az po rozvode. Rozvodove konanie riesi len rozvod manzelstva pripadne upravu prav a povinnosti k maloletym detom na cas po rozvode.