Rozdelenie BSM a následná kúpa bytu
Dobrý deň,vie mi prosím vás niekto napísať,ako sa dá zrealizovať kúpa bytu po rozvode, keď máme byt na hypotéku? Čiže po rozdelení BSM sa bude musieť predať, potom si banka stiahne zvyšok hypotéky a nám pošle na účet každému 1/2 zo zostatku. Ale ja si potrebujem kúpiť nové bývanie,tak ako to mám urobiť, keď starý byt sa už bude predávať,ale ja tam budem mať ešte všetky veci a nábytok? A tie si budem môcť odviezť až keď si kúpim iný byt z tých vysporiadaných peňazí. Neviem,ako to funguje. Ďakujem.
Predaj bytu môže trvat aj dlhšie, obzvlášť teraz keď už nie sú 100% hypotéky. Väčšina sa stahuje do prenajmu, tam ma veci, a potom keď sa byt predá, hľadajú byt pre seba a sťahujú sa doň z nájmu.
Predaj bytu môže trvat aj dlhšie, obzvlášť teraz keď už nie sú 100% hypotéky. Väčšina sa stahuje do prenajmu, tam ma veci, a potom keď sa byt predá, hľadajú byt pre seba a sťahujú sa doň z nájmu.
@kristinka92 Áno,to by bola možnosť,ale kto mi prenajme byt len na cca 3 mesiace? U nás v meste je celkovo obrovský problém vôbec nejaký podnájom zohnať,nič sa tu nepostavilo už od r. 1986
Das si do zmluvi od kedy je mozne uzivat byt.

Veru, budes sa musiet zariadit podla toho, ako sa s novym kupcom dohodnete. Ak mu to nebude surit, moze pockat, ale zvacsa sa kazdy chce hned nastahovat. Veci si das k niekomu, pripadne si prenajmes nejaku uskladnovaciu bunku. U nas v meste take su.