Rozvedú nás aj bez vážneho dôvodu?

25. máj 2023

Ide o to, že už sme spolu asi len kvôli deťom. Nikto iný v tom nie je.
Žijem kvôli nemu v zahraničí. Som tu sama, opustená, bez pomoci, rodiny a priateľov. On má 12-tky od pondelka do soboty. Máme 2 deti. Kvôli mojej frustrácii sa nonstop hádame. Nevplýva to dobre na deti. Už tu viac nechcem žiť. Nemám však momentálne kam odísť. Opustila som skvelé zamestnanie na Slovensku. Tu som žienka domáca, starám sa o jeho dom. Jeho. Nemáme ho spoločne. Máme zrušené BSM, kedže chcel hypotéku na seba. Nemám šancu si tu nájsť dobrú prácu. Ničí ma prostredie, kde žijem a upadám do depresie :( Je toto dostatočný dôvod na rozvod? Rozvedie nás súd? On nemá v záujme niečo meniť. Jemu vyhovuje, že som zatvorená medzi 4 stenami a starám sa mu o domácnosť, deti a trenky.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
a_alexandra_a
25. máj 2023

Je Slovák? Ak nie a žijete v "jeho" krajine, tak si pohľadaj dobrého právnika, ktorý ti pomôže a zistí čo a ako, lebo ak si len ty prisťahovaná, v práve bude tvoj muž. A hlavne si premysli, kde a z čoho budeš žiť.
A prečo nepracuješ aj teraz? Deti sú ešte malé? Nie sú v zariadeniach? Že by si sa aj ty pracovne realizovala

jaskolka
25. máj 2023

Súhlasím s vyššie písaným. Co ti bráni si nájsť prácu aj tam v zahraničí? Jazyk? Kultúra? Maličké deti, ktoré nemôžeš dat trebárs do jaslí, škôlky? Pretože to ze ste v zahraničí, neznamená, že ty máš byť zavretá 24/7v dome a nikam neísť, nepracovat, nemať priateľov. Kde ich chceš nájsť keď nikde nechodíš?
Okrem toho, keď ste rušili Bsm kvôli jeho hypotéke, prečo si s tým súhlasila?
Keď sa aj rozvediete, aký budeš mat životný štandard s deťmi? Surovo povedané, aby to nebolo tak, že ich súd "priklepne" otcovi, keďže ty nemáš bývanie a nemáš prácu.

autor
25. máj 2023

@elizabet173 mam stale miesto v starej praci. Dokonca mi bola ponuknuta lepsia pozicia. Musela by som si vsak urcite zaobstarat aj opatrovatelku. Pracu mam flexibilnu. Chcela by som s manzelom striedavku. Je to skvely otec,no nie partner. Ponuky prace su tu hrozne. Zle financne ohodnotene a nechcem podkopavat ine zamestnania, ale na Slovensku som mala dost vysoku pozíciu, na ktoru som roky drela. Nepojdem robit za pas.

kvetinka75
25. máj 2023

rozviesť vás pravdepodobne rozvedú, ale vieš čo ďalej? Prečo nepracuješ?

jaskolka
25. máj 2023

Striedavku, ak on žije v zahraničí? Toto reálne myslíš?
Kde v zahraničí žijete, keď také hrozne je to s pracou?

autor
25. máj 2023

@jaskolka ano, realne. Zahraničie je aj Rakusko, Nemecko, Maďarsko atď. Par hodin cesty autom. Nemyslim hned Uzbekistan.

jaskolka
25. máj 2023

Preto sa pýtam, kde žijete. Neuviedla si to predtým. A v Rakúsku, Nemecku je to také hrozné s pracou? Neviem, ale xy ľudí práve kvôli tomu tam od nás chodí.
Okrem toho, mne to pripada skôr, že ty si vyhoreta zo stereotypu doma a ako jediné "riešenie" vidíš rozvod
A pritom toto je ozaj dosť krajne riešenie. Ja súhlasím s rozvodmi, ak je problém typu agresia, alkohol, nevera... Ale vy podľa toho nič také nemáte. Na tvojom mieste by som skúsila opačne, zvyknúť si tam, kde ste, nájsť si trebárs prácu hoci na pol úväzku , tým pádom aj spoznáš nových ludi, zmeníš prostredie. A môžeš už sa začať pozerat úplne inak na situáciu.

autor
25. máj 2023

@jaskolka mam na MK zname. Preto pisem anonymne. Nechcem, aby niekto zistil, ze zvazujeme rozvod. Navonok posobime ako "idylická rodinka" 😑

letfenixa
25. máj 2023

A tu striedačku v 2 rôznych štátoch si ako predstavuješ pokiaľ ide o vzdelavacie inštitúcie?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
25. máj 2023

@letfenixa deti su na
HE. S tym by nebol problem.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
babulkomale
25. máj 2023

"mam na MK zname. Preto pisem anonymne. Nechcem, aby niekto zistil, ze zvazujeme rozvod. Navonok posobime ako "idylická rodinka" 😑"

Klasika.

letfenixa
25. máj 2023

Nebol by s tým problém, aj keď muž robí dvanástky 6 dní v týždni?

andreja13
25. máj 2023

Na rozvod nepotrebujes udat nejaky specialny dovod, to je jasne. Ale asi by som to neriesila takto radikalne. Podla mna sa stale lubite, vsetko sa da vyriesit, ked sa chce. Mate spolu predsa dve deti, to nie je len tak, ako ked si bez zavazkov a nemate ziadne deti.

autor
25. máj 2023

@elizabet173 nepracujem, pretoze su tu obmedzene moznosti. Lepsia( nie dobra,len lepsia) sanca na pracu je v meste vzdialenom cca 3 hodiny autom. Manzel podnika. S HE suhlasi, kedze takto deti funguju uz par rokov. On nema zaujem ist kvoli svojej praci na SVK. Ja sa chcem do svojej vratit. Financne sme na tom dobre, ale potrebujem pracovat kvoli psychike. No tu nie je sanca robit nieco ine ako za pasom, alebo predavat v obchode. Nevravím, ze su to zle povolania, ale moja pozicia bola naozaj vydretá a vysnívaná. Manzel ma presviedcal, ze aj tu si najdem dobru pracu, no okrem jedneho home office v oblasti marketingu, nemam nic. A to teda nie je praca, ktoru by som chcela robit dlhodobo. A preco nemam kamosky? Deti na HE, doma klasika,zienka domaca,potom trening,ja, aj deti, vecer kupel a spat. Mam par znamych vo fitku,v obchode, ale kamaratky nie sme. Chybaju mi kolegyne, kamosky na SVK.

autor
25. máj 2023

@letfenixa tak on tu ma svoju milovanu maminku. Ta caka len na chvilu, kedy sa ma konecne zbavi. Bude cela stastna, ze bude moct vychovavat moje deti bez mojej osoby

luccija
25. máj 2023

Si stále s deťmi, keď majú domácu školu to Ti musí ísť na psychiku.Kto s nimi bude, keď on musí pracovať a budete ich mať v striedavke?
Rozviesť vás rozvedu mozno nie na prvý x, ale rozvedu.Ale ako ďalej?máš tu svoj byt či podnájom ako to chces riešiť?nie je žiadna šanca, že túto krízu prekonáte?Asi je on unavený, ty unavená...a potom sú nezhody.Hladala by som si tam prácu píšeš, ze Ti držia miesto tak deti bytu ešte malé.Ani pre ne to nebude dobre.Nevies podnikať pomôcť mužovi v práci?neverím, že najbližšia normálna práca je od vás 3 hodiny.
Asi si vyhorela a jedinú spásu vidíš v tom, že utecies, ale nemusí to byť najlepšie riešenie.

matkahelka
25. máj 2023

HE je co? home education? lebo pokial viem, na SR je mozne domace vzdelavanie len na prvom stupni ZS, na druhom uz dieta musi chodit fyzicky do skoly. a teda, ak chlap robi 12-ky 6 dni v tyzdni v zahranici,tak bude musiet riesit opatrovatelku, ty na SR budes predpokladam na nejakej manazerskej pozicii, ked tiez planujes opatrovatelku. to tie vase deti budu nonstop pocas tyzdna len s cudzimi ludmi? to ti pride v poriadku? lebo mne ani zdaleka.
a mimochodom, kedze nezijete v tom uzbekistane, neviem si predstavit, preco sa mlada ambiciozna zena nevie zamestnat v modernej krajine EU. ci je tu polsko, ci rakusko, ci madarsko. obzvlast ak tam uz zijete dlho.

chillibubble
25. máj 2023

no tak pred akymkolvek krokom by som si poriadne zistila, ci ta urady pustia s detmi na slovensko. ja si skor myslim, ze nie. neviem ci niekto odklepne striedavku v dvoch rozdielnych statoch... deti su na he(to je homeschooling?) ale to ich bude aj muz ucit ked budu unho? ci svokra? to cestovanie tiez neviem, ci sudca vyhodnoti ako v pohode pre deti...

oslo1
25. máj 2023

Ktora je domovska krajina deti? Ako dlho ste v zahranici?
Lebo aby sa nestalo to, ze sa rozvediete, ale deti nebudes moct na Slovensko priniest

chillibubble
25. máj 2023

co sa tyka rozvodu, podla mna vas rozvedu, ved preco nie. lenze ak ty budes musiet kvoli detom ostat tam v zahranici, plus do toho zhanat lepsiu pracu a vlastne byvanie, tak si na tom vo vysledku asi horsie ako teraz ci?

letfenixa
25. máj 2023

@matkahelka domáce vzdelávanie je možné už aj pre 2.stupeň ZŠ.

matkahelka
25. máj 2023

@letfenixa ano? a nie su tam ziadne speci podmienky? dakujem za upresnenie, ked to riesila svagrina pred par rokmi, bolo mozne len na 1.stupni.

letfenixa
25. máj 2023

@matkahelka niekedy počas Covidu to zmenili. Podmienky neviem, predpokladam, ze garant ostal.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
matullienka
25. máj 2023

Možno sa ťa to dotkne ale podľa mňa si sebecka, namiesto toho aby si sa pokúsila napraviť čo je pokazené a udržať rodinu radšej sa rozvedies a ešte chceš pre deti striedavu starostlivosť? To ti tých detí nebude ľúto, že sa budú musieť stále sťahovať medzi dvoma štátmi hore dole? Keď sa chceš tak veľmi realizovať v práci tak nech deti zveria do starostlivosti mužovi a tebe upravia styk na 2 víkendy v mesiaci? Podlahové toho čo píšeš ani jeden z vás nebude mať na deti čas lebo obaja budete zahltení prácou a deti budú 90% všetkého času s cudzími ľuďmi alebo cestovať medzi vami dvoma. Normálne mi je tých detí ľúto

autor
25. máj 2023

@matullienka Deti ti luto byt nemusi. Davame im maximum. Ale oddelene. Spolocne sa hadame. Myslim, ze pre deti bude lepsie nevidiet dennodenne hadky. Moja praca na Slovensku je flexibilna. Takze opatrovatelka by bola skutočne len na vypomoc. Stale by som sa detom mohla plnohodnotne venovat. Co sa tyka manzela. On sa im aj teraz venuje hlavne v nedelu a vecer po praci.

autor
25. máj 2023

@elizabet173 nebojte sa, ze deti nebudu s rodicmi. So mnou ano. S tatinom v podstate ako doteraz. Nemam v plane tu rozpisovat cele nase rodinne a pracovne zazemie, lebo to uz skutocne nebude anonymny prispevok. Chcela som len vediet, ci je moznost, ze nas rozvedu, aj ked sa nebijeme, nepodvadzame a nie sme alkoholici. Sme dobri rodicia, zli partneri. Nerozumieme si spolu, takze nevera je mozno len otazka casu. Nechcem, aby deti vyrastali v takom prostredi ako doteraz. Dennodenne vidia naše hadky.