Rozvod a starostlivosť o dieťa
Dobrý deň.
S manželom sa budeme rozvádzať. Mali sme spísanú dohodu o výživnom a starostlivosti o ročnú dcéru. Tú som sa však rozhodla nepodpísať, nakoľko tam on so svojím právnikom doplnili veci, že celá dohoda je len o tom aké ja mám povinnosti, on len poslať výživné a hotovo. Žije v trojizbovom byte s ďalšími tromi ľuďmi, zmena bývania do rozvodu určite nehrozí. Myslite, že existuje šanca, že na súde rozhodnú, že si dcéru bude brať? Podeľte sa, prosím, o vaše skúsenosti. Ďakujem.
Nerozumiem otazke - ty chces, aby si dcerku braval, pomahal, alebo vlastne nechces?
@anjelicek26 Nechcem, keďže nie je schopný sa o ňu postarať a ani sa nevie a podla jeho správania ani nechce
@anjelicek26 Nechcem, keďže nie je schopný sa o ňu postarať a ani sa nevie a podla jeho správania ani nechce
@21barborka21 na jednej strane pises ze si dohodu nepodpisala lebo je to len o tom ze posle vyzivne a koniec a na druhej strane pises ze nechces aby si ju braval. Tak ako teda? Nejako to nema logiku
A vies ty vobec, co chces? To co pises sa uplne odporuje
@21barborka21
to nie je dôvod, že žije v byte s ďalšími ľuďmi. veď nežije pod mostom. tiež nechápem čo chceš.
Tak preco nepodpises dohodu, ktora by ho limitovala len na to vyzivne? Ved lepsie pre teba. Neda sa povyberat s kolaca len hrozienka...
Tiež nerozumiem, ako si to myslela. Na jednej strane sa ti nepáči, že sú všetky povinnosti na tebe a na strane druhej chceš dieťa úplne odstrihnúť od otca...
A čo ty vlastne chces? Keďže dohoda kde stojí že zaplatí výživné a hasla ti nevyhovuje ale na druhej strane nechceš aby ju brával?
@21barborka21 sud riesi iba vyzivne a styk s dietatom....zalezitosti okolo ho nezaujimaju. Ak ma dieta 1.rok mas sancu na styk s otcom iba za pritomnosti matky. Chapem tvoju uzkost dat rocne dieta otcovi ktory sa nevie postarat.
@21barborka21 este ti poradim obetuj 100 eur a chod za pravnikom s tou rodicovskou dohodou sa poradit
@21barborka21 este ti poradim obetuj 100 eur a chod za pravnikom s tou rodicovskou dohodou sa poradit
@zabka79 ďakujem, celú situáciu riešim od začiatku s právnikom
@21barborka21 Deti 4r a 2r. Stretávanie nechal sudca na dohode rodičov, kôli veku. Ale keď je otec pracujúci , bývanie má zabezpečené (aj keď nie sám) a nelieta v niečom vážnom ,má právo sa s dieťaťom stretávať a podieľať sa na výchove. Žiaden sudca pokiaľ otec prejaví záujem o stretávanie s dieťaťom a spĺňa základné podmienky nepôjde proti otcovi. Veď je to vlastne aj proti dieťaťu
@21barborka21 samozrejme si bude môcť dieťa brávať....nikde nie je napísané že o mesiac nemôže mať iný prenájom a na styk s dieťaťom má právo....kludne ho môže brať alebo dávať v tom čase k svojim rodičom...dokonca aj keby mal priateľku tak ho môže brať k nej....ak už dieťa nekojíš, nie je dôvod na tretávanie len v tvojej prítomnosti, ibaže preukážeš že sa o dieťa nevie postarať , v tom prípade mu ale neskôr môže povoliť stretávanie aj bez teba....

Nerozumiem otazke - ty chces, aby si dcerku braval, pomahal, alebo vlastne nechces?