Rozvod a striedavá starostlivosť
Pred pár mesiacmi som tu prispel s témou nevera manželky na pracovisku.
Tak nejak nám čas pokročil , a manželka sa skalopevne rozhodla pre rozvod.
Preto sa chcem opýtať. Či má niekto s týmto osobnú skúsenosť.
Naše pomery sú nasledovné : Manželka príjem cca 1000 eur v čistom , býva u mamy , ktorá býva u svojej mamy , toho času je tam aj manželka a dcéra. Čiže 4 generácie v 3 izbovom byte.
Zamestnaná manželka - pracovná doba 9 00 až 21 00 ( obchodné centrum ) vzťah s dcérou na dobrej úrovni.
Ja ( manžel ) príjem cca 1400 eur v čistom , vlastný byt ( nadobodunutý pred sobášom ) dcéra ma u mňa vlastnú izbu , pracovná doba 8 00 až 14 00 + podľa potreby nadriadeného nemám.
Dcéra 3 a pol roka. Chodí do škôlky cca 30 m od môjho bytu , lekárka cca 100 metrov ( bývam v centre mesta ) , vzťah k nám obom viac menej ako každé dieťa. Ocko je na iné , mamka na iné. Toho času tzv. striedavá starostlivosť prisposobená manželkinej práci ( do nekonečna to ale nepôjde ).
Je niekto sveta skúsený kto mi vie poradiť či je reálna striedavá starostlivosť ?
Ono totižto manželka na základe toho že 3,4 dni v týždni pracuje do 21 00 a jej mama do 17 00 v inom meste ( cca 10 km od trvalého bydliska dcéry ) netuším ako by chodila po dcéru do školky. Predsa len všetká česť voči starým ľudom ale slepú 87 ročnú prababku poslať do škôlky , ktorá je schopná stratiť sa aj na zastávke asi najideálnejšie riešenie nebude.
Ja sa viem o dcéru postarať každý boží deň , na základe toho že mám pracovnú dobu akú mám. Ale nemyslím si že výhradná starostlivosť jedného rodiča , by malo konkrétne pre moju dcéru , ktorá je od malička naviazaná na nás oboch by prinieslo očakávané výsledky v jej budúcom vývoji.
Právnika čo mám , ten trvá na striedavej starostlivosti manželka bohužial s tým až tak zmierená nie je. Preto mi právnik radí alternatívu číslo 2 a to je žiadať o zverenie dcéry do mojej starostlivosti , a jej tzv.neobmedzený styk s ňou.
@lala123 priznam sa, pri tych nociach mi prebehol mraz po chrbte. Totiž poznam takeho človeka, z ktorého sa napokon vykľulo to, ze obťažoval vlastnú 3 ročnú dceru. Kym bola zena na nočnej. Tiez sa bil o zverenie a o to mat dieta pri sebe v noci... este teraz mi je na grc ked si na to pomyslím. Tym ale nechcem nic naznačiť samozrejme len znie to nanajvýš cudne.
Mne ešte príde divné že si spočítal ako môže znížiť alimenty keby chce ale je si istý že vyhrá . Asi zabudol že proti takýmto špekulantom si sudcovia dávajú ročné zúčtovanie príjmu nie koľko zarobil posledný mesiac
Najlepší právnik v okolí byt...manželka s holou ritou tu sa ide na istotu .
Žiadne ďakujem tej žene ...žiadna ucta nic
@kristina2015 dost trapne vyjadrenie pokial viem obaja rodicia maju rovnake prava a nie dieta neptri len matke
@sense Pokiaľ viem stále sú manželia takže ak mu prekáža že dieťa spí na rozkladacom gauči nech sa činní . Len tak vyhodiť niekoho z bytu nemoze
@sense Ale asi mamička iné východisko nemala keď odišla
@kristina2015 a nenapadlo ti, že dotyčná odišla sama?
Tu sa stále pozerá na celofan ,cukrík obalený v peknom obale ale aký ten cukrík je to už nie.Mna zaujíma aké kroky spravil ,ci boli v manželskej poradni ,co spravil konkrétne aby dieťa nespalo na gauči ,čo spravil na obnovu vzťahu ,ja tu vidím iba ultimáta nájdi si inú prácu .
@kristina2015 dotycna mohla odist aj sama kedze bokovku si nasla ona.... ci ty by si tolerovala chlapa kt s tebou zije a odskoci si k bokovke a potom sa vrati akoby sa nic nestalo?
@sashabb Asi mala dôvod ty vieš ake mali doma dusno a tak radšej odišla . Čo doma vystrájal . Ukáž mi ženu ktorá radšej odíde na rozkladacku do viacgeneračnej rodiny.
@sense Za rozpad môže aj on . Za neverou nie je i a jeden toto je môj názor . Málokedy žena zahne a ak už áno musí byť ozaj frustrovaná z toho vzťahu . Poväčšinou majú milenky chlapi ženy sú tie ktoré stále dúfajú takže áno . Stále mu neverím .
@elizabet173 Žiaľ nie
@kristina2015 vždy majú obaja svoj podiel viny.... Ale dieťa nie je výhradným majetkom ani jedného z rodičov a vždy záleží na oboch rodičoch ako bude rozpad rodiny diwta znášať....
@sense Aby to ešte tak nebolo že hypotéka byt niečo stojí a príjem už nebude 2400 ale 1400 a z toho alimenty . Aby ten reálny záujem nebol iba čisto finančný .Odpočítaj si z 1400 hypo byt strava alimenty ...ja vás ženy absolútne nechápem tá žena sa ničim neprevinila iba ak tým že im dvom to nevyšlo a nemala gule sa rozviesť práve možno pre tie spomínané dôvody lebo vedela kde skončí na ulici. Ani jeden dôvod odobrať jej dieťa nefetuje pracuje stará sa príkladne. Ani jeden . Iba ak to že nemala odvahu to ukončiť skôr lebo asi počítať vedela tiež a vedela čo ju to bude stáť. Nechápem vás zeny
Necitala som vsetky komentare. Len co ja viem z mojho okolia.
Znamy. Mal byt v najlepsej casti isteho hlavneho mesta v Europe (pred manzelstvom). Zobral si zenu (inac cudzinku, ale to je o inom), mali spolu 2 deti. Dohoda bola, ze on zaraba ona sa stara o deti. Vyskytlo sa ze zena sa zaplietla s inym. Nastali terapie, pokusy o udrzanie manzelstva (moj znamy aj pripustil kus chyby na jeho strane...nejdem do detailov, proste to nevyslo, kto schybil???).
Nakoniec rozvod. A dohoda a to nasledovna.
Znamy prenechal svoj byt 2 detom a exmanzelke, tvrdiac doslova, ze tie deti sa v tom byte narodili a vyrastali a ze im nebude brat domov. S detmi sa stretava neustale, na zakl. ich dohody. Manzelke daval zopar rokov okrem prispevkov na deti este aj financnu podporu.
Znamy si nasiel novu znamost uz je znovu zenaty. Zili v podnajme, pred rokom si zaopatrili svoje byvanie. Jedine co ho skrie je situacia okolo ex...aj ked dostala vsetko co mohla je sfrustrovana a doslova vsetkym otravuje zivot (lebo ziadna z jej afer neprezila, ale to uz zase on riesit nebude). S detmi ma vynikajuci vztah.
Zaver
Znamy doslova tvrdi ze nema vycitky, urobil vsetko pre zachranu ex vztahu, dobry zivot ich deti (aj napriek krachu jeho vztahu s ich matkou).
Ma ciste svedomie.
Poznam vela pripadov kedy skratka muz odisiel a nechal byt detom a matke...lebo to bol domov ich deti...
A to sú tu poväčšinou matky
@number19 Ja to tu stále tvrdím nepoznám ani jedného chlapa ktorý by vytrhol deti od matky . Iba ak zlyhala časom nastúpil otec . Ani jeden jediný pripad
2 pripad.
Nikdy im nejak vztah nefungoval (skratka ziadna chemia) ale nejak mali 2 deti. Dohoda bola ze matka doma s detmi a on zaraba.
V tomto pripade si nasiel milenku on. (Lebo ani sexualne im to nefungovalo).
Nikdy sa nerozviedli.
On nechal ex a 2 detom byt. Nechcel vyhodit deti z ich domova tvrdil, a prispieva na domacnost dohodnute financie. Uz cez 20 rokovto cele financuje (jeho ex mala aj iste psychicke problemy, totalne ju podporoval).
So sucasnou partnerkou maju spolocny dom a s detmi ma vynikajuci vztah.
@kristina2015 zena sa nicim neprevinila? ach, ty citas len co ti vyhovuje. nasla si milenca preboha. rozbila 3.5r. dietatu rodinu! 90% chlapov by v okamihu, kedy by sa dozvedeli o nevere svoju zenu poslali do teplych krajin. on tu pol roka riesi ako jej odpustit, ako vztah dat do poriadku. od pociatku rozvod odmietal. tebe nejaky chlap musel sakra ublizit, ze mas taketo klapky na ociach. ja sa chlapov vo vseobecnosti nezastavam, lebo su svine a pri rozvode zeny tahaju za kratsi koniec, ale v tomto pripade su tvoje reakcie uplne nemiestne.komplet vsetky. preco by mal chlap nechal zene byt, ked je to jeho byt, ktory nadobudol pred manzelstvom? lebo ona si nevedela na sebe udrzat nohavicky? ona bola pociatkom rozpadu vztahu, aj pokracovanim, kedze nechcela zmenit pracu, kde k nevere doslo a on ma odist pod most a zacinat od nuly a jej na byt este zaviazat cervenu maslu, aby si nejakeho trtkaca k sebe nastahovala?
@matkahelka Nie nicoho sa nedopustila,nemiluje ho to je cele .Čomu ako nerozumies . Matka je dobrá . Ako to riešil na modrom konikovi ? Či v poradni ?
@matkahelka píšeš že 90 % chlapov by žene neodpustilo , koľko myslíš je % žien ktoré znášajú neveru svojho muža a musia ju ustáť kvôli deťom ?
@dvorcidlo0 síce na tvoju otázku neviem odpovedať,ale som veľmi milo prekvapená,že sa na koníku našiel niekto skutočne rozumne argumentujúci,ktorý sa snaží nájsť riešenie,neľutuje seba,prípadne nezhadzuje manželku.Tak len želám,nech to všetko dobre dopadne 🙂
@matkahelka A čo keď mala milenca alebo má nechápem ? Závidíš jej?Nemiluje ho bodka .Mala na to svoje dovody . Kde to riešil ? Na modrom koňovi? To je tá snaha ?
@kristina2015 ak niekoho nemilujem tak sa zdvihnem a odidem, nevytrtkavam sa v praci. odist mala kde- k mame. to, ze z bytu nic nedostane vedela tiez, kedze byt bol muzov. a tak ako sa tu zeny stazuju na muzov alkoholikov a tyranov, tak si on pytal rady, ako ma riesit to, cim prechadza on.naozaj na tom nevidim nic zle.si neskutocne zaujata.
@21oktober to neviem. ja mam vo svojom okoli 3 zeny a vsetky sa po zisteni nevery zo strany muza bez mihnutia oka rozviedli. v dvoch pripadoch ti chlapi chodili po kolenach a ziadali odpustenie, mali vsak smolu. moj svagor je rodinny pravnik a stale tvrdi, ze aj napriek tomu, ze zeny pri rozvodoch na SR tahaju jednoznacne za kratsi koniec, aj tak nebudu zakonite robit doma chlapom sluzky, ked sa chlapi chodia vytrtkat inde.
@kristina2015 cim viac citam tvoje odpovede, tym viac si myslim ze ta manzelka si ty, alebo aspon nejaka kamoska tej manzelky :D na to ze tu matku nepoznas, odpovedas prilis priamo... "nemiluje ho, je dobra matka" toto ty odkial vies?? Každopádne otec sem prisiel pre radu ako dalej a ty mu tu nakladas akoby bol najhorsi a mater adorujes....
@matkahelka Nie som zaujatá možno neodišla z tohoto tu dôvodu že dieťa malo svoju izbu blízko školu škôlku...a skončia na tej rozkladacke . Kým sa dalo tak tam bývali ako sa nedalo odišla . Mne to je v celku jedno ako to skončí držím palce žene . Možno do rozvodu už budú bývať samé aj s novým priatelom ešte ani návrh nepodal a žena sa posnaži. Inak mne by raz chlap vzal dieťa alebo iba náznakom by na súde toto robil prieky hoc by prehral do konca života mame zlé vzťahy . Nikdy by som mu toto neodpustila.
@magnetko Ja sa mu snažím otvoriť oči z pohľadu matky a že som to ešte fakt nikde nevidela . Nech robí ako vie. Mňa sa to našťastie netýka

@dvorcidlo0pani....a vek 40....staci???? Áno máte pravdu, nenaformulovala som svoju odpoved najšťastnejšie zrejme pod privalom emocii...tak ešte raz nie som na nikoho strane ale boli ste mi sympaticky v tom ako sa snažíte o svoje dieťa a o to aby jej bolo čo najmenej ublížené Vašim rozvodom ale po tom komentári na ktorý som reagovala som zmenila na Vás názor a to v tom , že Vám tu mamičky radia ako vyriešiť Vašu situáciu ale my vlastne vôbec nepoznáme názor vašej ex na celu situqciu a hlavne na Vás...nehnevajte sa ale je to môj názor ten Vás komentár o tých nociach vyznel naozaj dosť cudne...