icon

Rozvod a striedavá starostlivosť

dvorcidlo0
7. apr 2021

Pred pár mesiacmi som tu prispel s témou nevera manželky na pracovisku.
Tak nejak nám čas pokročil , a manželka sa skalopevne rozhodla pre rozvod.
Preto sa chcem opýtať. Či má niekto s týmto osobnú skúsenosť.
Naše pomery sú nasledovné : Manželka príjem cca 1000 eur v čistom , býva u mamy , ktorá býva u svojej mamy , toho času je tam aj manželka a dcéra. Čiže 4 generácie v 3 izbovom byte.
Zamestnaná manželka - pracovná doba 9 00 až 21 00 ( obchodné centrum ) vzťah s dcérou na dobrej úrovni.
Ja ( manžel ) príjem cca 1400 eur v čistom , vlastný byt ( nadobodunutý pred sobášom ) dcéra ma u mňa vlastnú izbu , pracovná doba 8 00 až 14 00 + podľa potreby nadriadeného nemám.
Dcéra 3 a pol roka. Chodí do škôlky cca 30 m od môjho bytu , lekárka cca 100 metrov ( bývam v centre mesta ) , vzťah k nám obom viac menej ako každé dieťa. Ocko je na iné , mamka na iné. Toho času tzv. striedavá starostlivosť prisposobená manželkinej práci ( do nekonečna to ale nepôjde ).
Je niekto sveta skúsený kto mi vie poradiť či je reálna striedavá starostlivosť ?
Ono totižto manželka na základe toho že 3,4 dni v týždni pracuje do 21 00 a jej mama do 17 00 v inom meste ( cca 10 km od trvalého bydliska dcéry ) netuším ako by chodila po dcéru do školky. Predsa len všetká česť voči starým ľudom ale slepú 87 ročnú prababku poslať do škôlky , ktorá je schopná stratiť sa aj na zastávke asi najideálnejšie riešenie nebude.
Ja sa viem o dcéru postarať každý boží deň , na základe toho že mám pracovnú dobu akú mám. Ale nemyslím si že výhradná starostlivosť jedného rodiča , by malo konkrétne pre moju dcéru , ktorá je od malička naviazaná na nás oboch by prinieslo očakávané výsledky v jej budúcom vývoji.
Právnika čo mám , ten trvá na striedavej starostlivosti manželka bohužial s tým až tak zmierená nie je. Preto mi právnik radí alternatívu číslo 2 a to je žiadať o zverenie dcéry do mojej starostlivosti , a jej tzv.neobmedzený styk s ňou.

matkahelka
7. apr 2021

@magnetko uplne si trafila! az choro sa tej zeny zastava, pricom ju absolutne nepozna. a rovnako choro broji proti chlapovi, ktoreho tiez nepozna. ani vpravo, ani vlavo, len chlap je ten najhorsi. a previnil sa tym, ze ho ona prestala milovat 🤦‍♀️

jolikaa
7. apr 2021

"Toho času tzv. striedavá starostlivosť prisposobená manželkinej práci ( do nekonečna to ale nepôjde )" z akeho dovodu to takto nepojde, ked pisete,ze ste panom svojho casu? Ja by som na vasom mieste nerypala do niecoho co funguje a tesila sa zo spolocnosti svojej dcerky. Podla mna je to este male dievcatko a mala by byt viac s mamou a ked uz bude trochu rozumnejsia mozete tuto temu opat otvorit,aby sa aj ona vyjadrila. Ja si myslim,ze kazdodenny kontakt s otcom po skolke + obcasne prespatie a obcas vikend je v poriadku, preco za kazdu cenu chcete 50:50 alebo pridelenie dietata?

number19
7. apr 2021

Je velmi zle zobrat dietatu matku. Take puto nemoze nikto a nic nahradit...akokolvek sympatizujem s podvedenymi chlapmi...

kristina2015
7. apr 2021

@matkahelka U mňa je chlap ten čo netrha deti od matky čomu ako nerozumies . Silou mocou . Ok má milenca ok nie je s ním ok ale matka je len jedna a ako matka dobrá sám to uvádza . Len ho nemiluje to je cele . Ale ako vidím strašne majetnici ľudia su v tejto spoločnosti a manželstvo je klietka väzenie . Nevera niečo neodpustiteľné a dokonca hrozne niečo . Tak teda si v tých klietkach ostante a nezneprijemnujte životy ľuďom kde pochopili že vzťah im nevyšiel ale sú tu ešte nejaké záväzky . A že kôli deťom sa v manželstve neostáva a chcú byť ešte ako tak šťastní .

21oktober
7. apr 2021

@matkahelka mnohé ženy robia zo seba slúžky a mnohé ostávajú v nefunkčných vzťahoch a mnohé odpustia a idú ďalej . Dôvod ? Iný charakter nevery. Muž je často neverný vtedy keď má príležitosť a určitú istotu že sa žena o to nedozvie , milenka v drvivej väčšine pre neho nič neznamená a nechystá sa opustiť rodinu . Žena môže byť aj fajn aj dobrá , ale tak mal príležitosť prečo ju nevyužiť . Žena v snahe nechať deťom otca a aj živiteľa ak sú deti príliš malé odpustí a častokrát opakovane. Preto mužská nevera nie je pre manželstvo taká devastačná . Ženy naopak ak sú neverné tak často z tvrdej frustrácie , nešťastia a často padajú do siete ukončenia manželstva, pália za sebou mosty a rozvádzajú sa. Občas muž by aj odpustil ale nie je už komu a čomu , tam je v drvivej väčšine rozhodnuté . 90% mužov často nemá ani čo odpúšťať , lebo nie je komu .

simona92101
7. apr 2021

@matkahelka tiez mam ten pocit ze bud je to jeho zena alebo jej znama

jolikaa
7. apr 2021

Ta zena sa tu vykresluje ako rozvracacka vztahu, z rozvedenej rodiny a podobne...nikto z nas s nimi v tom vztahu nezil a nikto z nas nema pravo ju odsudzovat za to co urobila. Tema tejto diskusie je ako vychovavat 3,5rocne dieta.

kristiii
7. apr 2021

Mňa by zaujímalo, čo bolo v tej odpovedi, ktorú autor zmazal.

sashabb
7. apr 2021

@kristina2015 je veľmi zaujímavé s akou istotou tu píšeš ako to u nich je.

kristina2015
7. apr 2021

@sashabb Nie som blbá ktorá žena by dobrovoľne odišla od milujúceho chlapa čo ako tak dobre zarobi a miluje spoločné dieťa,podieľa sa na výchove a starostlivosti . Takú v okoli nepoznám . Iba ak nestastnica.

kristina2015
7. apr 2021

@sashabb Teraz by som si rada vypočula názor ženy ako sa v manželstve cítila ona a prečo skôr neodišla. Normálne sa mi nechce veriť čo tu ženy popísali ,matky. Občas sa hanbím že som ženou . Práve pre tieto prípady .Ešte keby odišla sama dieťa nechala na pospas osudu poviem si fakt sila presne ako ju opísal . Ale tá žena odišla na rozkladacku,vzala aj dieťa ,nesúhlasí ani so striedavou a asi ma na to aj dôvody. My ich nevieme ale na súde ich povie .

dvorcidlo0
autor
Autor odpoveď zmazal
kristina2015
7. apr 2021

@dvorcidlo0 Takto ste sa správal aj k svojej žene sa nečudujem že odišla .

dvorcidlo0
autor
Autor odpoveď zmazal
kristina2015
7. apr 2021

@dvorcidlo0 Keď budem žiadať o radu založím tému presne ako vy. Ozaj kde máte dieťa keď ste celý deň na MK. Asi u tej zlej matky ktorá si nezaslúži ani len pokus o starostlivosť o vaše spoločné dieťa

matkahelka
7. apr 2021

@kristiii nic dolezite. pan odpisoval mne na prvy moj koment, preco manzelstvo nakoniec neudrzali, kedze v minulych diskusiach on rozvod odmietal a neveru manzelke chcel odpustit

dvorcidlo0
autor
Autor odpoveď zmazal
kristina2015
7. apr 2021

@dvorcidlo0 Doma pri mne ak ste o tom nepočul je taká aplikácia a keď vás niekto označí pípne to. Určite celá vo vytržení čakám a komentujem každú diskusiu podľa vašich predstáv

dvorcidlo0
autor
Autor odpoveď zmazal
matkahelka
7. apr 2021

@kristina2015 co stale rypes preboha.napisala si si x svojich nazorov, ktore su total mimo pre kazdeho sudneho cloveka. nicim k veci si neprispela. chod sa ventilovat do inej diskusie a najdi si temu, kde prispejes niecim plodnym a nie dookonala sa opakujucimi recami o nicom

kristina2015
7. apr 2021

@dvorcidlo0 Ja som odpovedala k téme svoj názor vecne. Tak ho prijmite alebo nechajte tak. Aj tak si spravíte konečne rozhodnutie po svojom tak? Či váš nejako nutim prijať ten môj nazor? Tak z akého dôvodu nutite ten váš mne?

kristina2015
7. apr 2021

@dvorcidlo0 Je to diskusia to znamená že sa nájdu aj ľudia ktorí nesúhlasia a áno ja nesúhlasím rozhodnutie budete mať súdnou cestou .

kristiii
7. apr 2021

@matkahelka aha, ok, ďakujem, ja len reku čo mi ušlo, keď už som sa preluskala na šiestu stranu..🙂
@dvorcidlo0 napíšem ti môj názor..ak ti ide naozaj len dobro vašej dcérky, nechala by som ju zveriť do starostlivosti matke (aspoň zatiaľ, je ešte maličká), určiť si napríklad každý druhý víkend+nejaký deň pravidelne každý týždeň + teda ak malá nechce byť naozaj s babkou, tráviť s ňou každé popoludnie, kedy je bývalá v práci. Aj keď aj pekný vzťah s babkou by bolo fajn budovať. Tým pádom by si s ňou trávil možno nakoniec viac času než ona (aj keď ona by to v skutočnosti tak nevnímala, keďže oficiálne by mala viac dní). Tomu boju o tie noci celkom nerozumiem, ak je to hlavne z jej strany, tak jej ju proste večer doved a nech spí s ňou. Tak nejak som si aj tak istá, že čím budete dlhšie od seba a s jasnými pravidlami, tým sa o tie noci budete bit menej, hlavne ak si každý nájdete stáleho partnera a budete si chcieť práve užívať aj svoje súkromie.

kristina2015
7. apr 2021

@dvorcidlo0 Nie som jediná ktorá nesúhlasí aby ste podával návrh na zverenie iba do svojej starostlivosti tak ? Je to diskusia ako nerozumiem? Chcel ste rady napísali sa aj iné pohľady na mne si to nevybijajte .

jolikaa
7. apr 2021

@dvorcidlo0 ja uplne suhlasim s @kristiii a myslim si,ze dieta ma vacsi zazitok z toho ako stravi den a tym nociam tiez nerozumiem.

kristina2015
7. apr 2021

@dvorcidlo0 Či ste ako čo čakal? Iba komentáre že je fajn aby dieťa nebolo pri matke iba pre to že nebola s vami statna ?

kristina2015
7. apr 2021

@matkahelka No vidíš tebe som ešte neodpísala nie každý má rovnaký názor aby jedna matka prišla o dieťa len preto že bola vo vzťahu nešťastná . Ľudia sa bežne rozchádzajú blik. O dieťa sa stará ako vie najlepšie aj pán manžel si chváli a je spokojny

sense
7. apr 2021

@kristina2015 napriek tomu nie je dieta vyhradnym majetkom zeny....a otec ma rovnake prava...nielen povinnost platit....
A nechapem co nechapes na zenach kt nepouzivaju dieta proti otcovi.... 2ja rozumni dospeli ludia sa dokazu rozist aj bez toho aby sa mstili jeden druhemu cez dieta a myslia len na seba a nie na to dieta

dvorcidlo0
autor
Autor odpoveď zmazal
kristina2015
7. apr 2021

@sense Pozri ja ti poviem príbeh z našej blízkej rodiny ona podvádzala on nie rozviedli sa ale napriek tomu nič také na súde nevytiahol. Jednoducho sa dohodli neklaplo to a hotovo. Myslel na to dieťa .Vzťahy sú nadramec výborne dieťa vidí otec aj mimosúdne kedy len chce. Píšem nadramec. Nech pán manžel robí ako vie. X prípadov poznám kde tomu takto bolo. Žiadneho otca nepoznám ktorý by ťahal preč dieťa od matky. Iba vo výnimočných prípadoch keď to ona sama nezvládala . Ale ja sa tu už opakujem ako papagáj .