Rozvod a určenie starostlivosti o deti
Ahojte.
Dlho sa sa zamýšľam nad touto otázkou a rada by som počula-prečítala si, váš názor.
Ide o to,že s mužom si už naozaj dlhú dobu nerozumieme.
Máme dve deti,9 a 6r.
Dlho som odolávala,predsa len,malé deti a tak som chcela žiť aj v takomto vzťahu.
No lenže takto som sa dostala do hlbokej depresie.
Nespala som a nevládala ani vstať z postele. Neznášala som svoj život. Zabiť sa,to som nemala v pláne ale zas,tešila som sa na smrť,bohužiaľ,nezniesla som ani deti pri sebe,ani nikoho(muža už vôbec nie,moju rodinu či mužovu taktiež).
Lieky mi pomohli,navštevujem odborníkov.
Prebehol viac ako rok a pola ja som si uvedomila,že nemôžem takto žiť na úkor nikoho.
Keď som sa trochu pozviechala,povedala som mužovi,že jednoducho ma ničí spolunažívanie s ním.
Nechápal to,nechcel na rozvod pristúpiť. Myslel si,že sa to nejako urovná,už len kvoli deťom s ním mám ostať.
Nepochopil,že do depresií som sa dostala práve preto,že spolu dávno fungujeme už len ako rodičia a ako tzv.brat a sestra.
Ale to je na iné..teraz už vieme,že takto sa vzťah nebuduje.
Nechcem toto rozoberať,jednoducho,obaja sme už na rozvode dohodnutí.
Jediný problém ale bude,čo s detmi.
Totižto,niekoho som si našla no je z opačného kraja,čiže východ-západ,by sme mali fungovať.
Priateľ ma do rozvodu netlačí,sama som to chcela už skor ako som jeho spoznala. Ale chceme spolu bývať.
Deti chcem samozrejme do svojej starostlivosti,manžel chce striedavku,čo ale možné nie je.
Nechcem aby sa tu rozoberalo,že ako je možné,že už niekoho mám,rada by som aby ste diskutovali k meritu veci.
Otázka teda je,ako by ste to riešili alebo ,ak ste si tým niektorá prešla,ako to dopadlo?
Koľko ste s priateľom spolu, koľko spolu žijete? Koľko času ste strávili spolu s deťmi dohromady?

mne toto príde ako mánio-depresia