icon

Rozvod kvôli deťom

marienka767
14. okt 2023

Ahojte, už som sem raz pisala o tejto myšlienke. Skusim v skratke niečo povedať o našom manželstve… Sme spolu skoro 10r, prva ozajstna laska, aj moja aj jeho, mali sme vzdy spolocne ciele vizie a predstavy o zivote, naše nazory sa zhodovali. Až do bodu, kedy sa narodil nas prvy syn. Prvy rok jeho zivota ubehol ako voda a on bol viac menej iba somnou a najviac zavisly na mame, no velmi som vycitala partnerovi, ze je s nim malo , ze ja nemam cas na seba ( prvy rok som asi ani nebola niekde s kamoškami bez dietata) no Ako mu zacal prvy vzdor , tak som si začala uvedomovať fakt, že sa s mužom viac a viac hádame. a vacsinou to bolo kvoli málemu a nasim rozdielnym nazorom na vychovu.. Nechapal a nechape ten detsky mozog, co sa v ich tele deje, nie je napojeny na dieta tak ako ja, jeho matka, nerozumie tomu. Ja ani nechcem, aby bol dokonaly a robil vsetko tak ako ja, lebo samozrejme aj ja robim chyby( a nepokladam moju rolu matky za bezchybnú) ale už sa na niektore veci nedokazem dalej pozerať a znášať to…. Ja som mama , ktora sa snazi vcitit do dietata, no on ma zastarale nazory na vychovu, niekddy mam pocit ze robi z nasho 3 rocneho syna dospelaka, mysli si ze to co sa povie sa hned rozumie a bude robit tak ako povie on🙈.. Dobre chapem, ze nie vsetci mame rovnaky pohlad na vec ale rodicovstvo mi pride dost zasadne a hlavne v tych situaciach kedy dieta place a jeden rodic nanho navrieska a druhy mu ponukne objatie a situaciu vysvetli.. Viem, ze nema nervy a je vybusny, ale mne to trha srdce a neustale vysvetlovanie nepomaha, pomohla by mu len cesta k sebe samemu, terapia, aby si vyriesil svoje traumy z detstva . No o tom ani počuť.. Tych situacii je vela na dennodennej baze , no hovorim si , ako to moze fungovať dalej.. Teraz mame druhe dieťa a je to čim dalej tym horšie . Niekedy mam chut zbaliť sa a odist a už mat klud, nehadat sa.. Nevie to, nedokaze, nadava aj pred detmi nevie sa krotit … Ja som z toho uplne hotova. takym nebol pred tolkymi rokmi, co sme sa spoznali, viem, ze dieta je najvacsia skuska vztahu no čo myslite ma to vobec zmysel??? naco my tu debatujeme, ked to potom nevieme dat do praxe, on nevie sponiť zakladne veci o ktore ho prosim.. a nebudem hovorit animo tom ze mi nepomaha v domacnosti. typu upratovanie všetkeho, pranie , skladanie varenie je len na mne…. bezomna by sa tu ani listok nepohol no samozrejme pri 2 detoch to tu stale nevyzera ukazkovo a on ma pocit ze ja cely den nic nerobim… prepacte ale nemam sa ani komu vyrozpravat, znamym toto vesat na nos nemozem a ani nechcem… Citim sa bezradne, ze zijem v nejakej klietke menom manzelstvo , v ktorom mame zavazky a to je celé. žiadne potešenie a láska . a ked sa aj ta laska obcas vrati tak potom zase odide na mile daleko a ja sa citim zas rovnako

Strana
z2
kristinka92
15. okt 2023

@marienka767 tak v tejto situácii ste spravili chybu obaja- muž by ozaj nemal hrubo nadávať pred dietatom, toto by som sa s ním porozprávala. ale ty nemozes do každej situácie ktorú rieši on zasahovať a vstupovať. naozaj nie! lebo aj to dieta to začne zneužívať. u nás je to tak že keď muž nieco povie, ja ho podporím, aby dieta videlo že obidvaja ťaháme za jeden povraz a nebude s nami točiť a chodiť za tým druhým, lebo druhý povolí. akonáhle si prišla do izby, začala dieta mojkat a zaliečať sa mu- tak si v podstate podkopla nohy mužovi. v ociach dieťaťa si z muža spravila toho zlého, a zo seba spasiteľku. ja sa nečudujem že keď situácie riešite takýmto stylom, že to muža nebaví a nepomáha. ani ja by som, keby mám byt furt za tu zlu.

reanda
15. okt 2023

@marienka767 asi si malo napisala, ze chore placuce dieta poslal do pici.. mala si napisat, ze ho zmlatil a potom zmlatil aj teba a robi to pravidelne.. to uz by si bola hned v ociach tych, co ti tu pisu, ako deti rozmaznavas a chudakovi manzelovi podkopavas nohy, zas hrozne nezodpovedna zena, ze uz davno nie si rozvedena, ale dovolis, aby deti zili v takom prostredi s otcom nasilnikom a nicis im tym zivot 😀 .. lebo zakomplexovany rodic, co neriesi sam seba, ale prenasa svoje blbe vzorce a traumy z detstva na vlastne deti, je stale bezny a akceptovany.. tam ti malokto uzna, ze si 'v prave', ked to nechces akceptovat ako nieco, co je v poriadku..
za mna robis dobre, ze to neakceptujes, aj ze uz nechces brat vsetku zodpovednost na seba a riesit este aj 'vychovu' manzela.. nedaj sa pomylit

pipistrel13
15. okt 2023

@kristinka92 👏👏👏lepsie by som to nenapisala,z prispevku mozno vycitat - zena prilis upnuta na deti a robia si co chcu...a muz to nezvlada,mozno mu to zazlievat?ja mam obrovske vyhrady voci dnesnej vychove u mnohych,s tym prehnanym porozumenim,vysvetlovanim,doprosovanim sa a nie som ani za bitku,da sa to aj niekde v strede

princezna_bosorka
15. okt 2023

podla mna sa tvoj muz nesprava normalne. Jasne, ze deti su na teba naviazane, ked na ne kasle a nestara sa (jacat na trojrocne chore dieta nech sa do pi... spamata? wtf). Osobne by som na to sla tak, ze by som si nasla nejakych par poradcov a mediatorov, ktori by vas boli ochotni vziat. Nech si jedneho vyberie. Bud pojde do toho s tebou a bude chciet problemy naozaj riesit a ked nie, tak rozvod. Podla mna takyto vztah nema zmysel ani kvoli tebe a ani kvoli detom (co tak asi vyrastie z dietata, na ktore otec od mala hulaka take veci ako tvoj?).

Riskujes, ze deti zacnu mat psychicke problemy a bude to cele este horsie.... a som fakt prekvapena, kolko ludi tu tvrdi, ze to este nie je na rozvod...

jarmilaj
16. okt 2023

Milá Marienka. Obdobie s malými občas chorými deťmi je v manželstve nesmierne náročné. Treba len vydržat. Boli ste s manželom spolu roky, kým sa deti narodili, tak snáď vás spája aj niečo iné ako len deti. Život po rozvode je veeeľmi náročný. A trpieť budete všetci. Peniaze sú najmenší problém. Mala som dve práce a basta. Je veľmi ťažké a smutné ľahnúť si sama večer do postele, nemôcť sa pritúliť, zveriť, potešiť. Počas dňa prehodiť slovo...Veľmi dobre si to zváž. Pokiaľ nechceš k deťom cudzieho tatina, sprosté slovo v rozrušení nie je najhoršia vec, ktorú vie chlap spraviť. Iné závažné chyby tam nevidím. Uvedom si, že tvoj chlap chodí do práce, a spí s malým chorým dieťaťom. Myslím, že nastal čas vrátiť sa do spálne. Hoci aj všetci štyria. Stačí trošičku zabojovať. Držím palce.

ailiba
16. okt 2023

@marienka767 rozumiem ti🙏. U nas je to podobné. Nie je to na rozvod, lubime sa... Ale tie rozdielne nazory.. Na predstavy o vychove🙏.
Inak je to skvely chlap. Ale tymto ma vie uplne odrovnat.

hatsepset
16. okt 2023

Normalne žasnem ze niektoré tu uplne prehliadaju tie red flags. Najlepsie zit jak dakedy. Decku je*nut po riti, ked reve poslat ho za dvere, panovi manzelovi sa ospravedlnit za vsetko a neobtazovat ho a tvarit sa stastne a vzdy byt vdacna, splnit mu co mu ma ociach vidi, lebo ON PRACUJE kriste a zenske blbe oddychujú na materskej. A ked posle decko, teba a kazdeho do pi.., tak sa mu ospravedlnit, ze ste ho nechceli nahnevat, a ze si vlastne nahovno matka a partnerka.
A este byt vďačná... Som pisala?
Potom sa čudujeme, ze muži su taki aki su.
Pani tvorstva, ktori ZARABAJU.

panda21
25. okt 2023

Ľúbi sa mi, ako by niektoré riešili násilie násilím. Keď drbnu dieťaťu po riti takú, že si to zapamätá, to určite dieťa naučí, že násilie je zlé. Som jediná, ktorá tam vidí ten paradox? Už len s akým pokojom napíšu, že by dieťaťu ublížili, až si to zapamätá mi naháňa hrozu. Potom sa môžeme diviť, že sú tu taký dospelý nestabilný ľudia, ktorý hucia po deťoch, aby šli do pi.. A vynucuju si rešpekt trestami a násilím.
Autorka, 3 ročne dieťa sa vyvíja, ešte nemá ani kortex na zvládanie emócií. Ak máte doma ešte aj orchidejku, tak duplom tie emócie sú horšie z prestimulovania. Ale to by si musela písať niekde inde, aby sa ti našla podpora.

zuzikxx
8. sep 2025

@marienka767 ahoj, ako ste toto obdobie zvladli?

marienka767
autor
1. nov 2025
@zuzikxx

@marienka767 ahoj, ako ste toto obdobie zvladli?

@zuzikxx ahooj, nastastie ok, maly vyrastol, deti sa stali samostatnejsimi, ja taktiez samostatnou, uz pracujem, mam cas na svoje konicky. aje to ooovela lepsie , nehadame sa a fungujeme .. ale prisla dalsia rana a to necakane 3tie tehotenstvo a zas stojime pred tazkou skuskou a neviem co bude :/

Strana
z2