icon

Rozvod po dlhoročnom spolužití

15. sep 2023

Ako sa s tým vyrovnácate? Odpustili ste? Mne sa to nedarí... Každá rada povzbudí.

michaela16
15. sep 2023

Odpusť, nie kvôli nemu ale kvôli sebe, svojmu vnútornému kľudu....

janinah
15. sep 2023

Nemam skusenosť,ale myslím,že to chce čas.A začni sa mať rada.

dadis
15. sep 2023

Jasne, ze odpust. Naco nosit v sebe krivdy? Je to klise, ale novou situaciou ti pridu do zivota nove vyzvy, novi ludia a vela skusenosti. Nebude vzdy vsetko dobre a jednoduche, ale pride aj vela dobreho, za co budes vdacna a v manzelstve by si to uz nezazila. Ja som rozvedena po 19 rokoch manzelstva (ale realne sme boli spolu 5 r pred manzelstvom, 16r v manzelstve a 3roky v rozvodovom konani)

luccija
15. sep 2023

@dadis 3 r sa ťahal rozvod?to musí byť na nervy.
Autorka ja som robila seminarku na tému rozvod a dopad na deti múdre štúdie hovoria, že cca 2 r trvá, kým z človeka opadnu emócie a ako tak sa pozviecha.Ale záleží určite od osobnosti človeka
Máte deti?

dadis
15. sep 2023

@luccija Bohuzial ano

autor
15. sep 2023

@dadis Rozvod je nič, ale súd kvôli BSM , to je katastrofa 😓... to mu neviem odpustiť

luccija
15. sep 2023

Mne povedala kamarátka, keď sa rozvadzala po 17 r, že až vtedy spoznala s kým žila, že by nikdy neverila čoho je chlap schopný.

dadis
15. sep 2023

@autorka mna sud o BSM este len caka, pretoze rozumnej dohody ten clovek nie je schopny 😅, kolko u vas trval?
@luccija rovnako mam pocit, ze to je niekto uplne iny, nez s kym som zila

la_dolce_vita
15. sep 2023

Moj rozvod bol po 13 rokoch, to nie je az tak vela, ale moji rodicia po 32 r. To muselo byt velmi narocne pre moju mamcu, najma ked otec mal iny vztah. Ale vychadzali spolu dobre az do jej smrti, pozyvali sa na rod.oslavy atd. My s ex detto a je to tak lepsie ako drzat v sebe nenavist a zast. O detoch ani nehovorim, pre tych je to najviac tazke :(

la_dolce_vita
15. sep 2023

A moja rada... chce to cas.

deti95060810
15. sep 2023

@la_dolce_vita tak to klobúk dolu... pozývať sa na oslavy ...
my s ex sa ani nepozdravíme a to máme spolu syna... nenávisť na život a na smrť...ale myslím že po tých 15 -20 rokoch od rozvodu to začína byť už pomaly OK. - teda rozv. sme omnoho viac, len po 20 rokoch to bolo už jedno. ...

panda21
15. sep 2023

@deti95060810 moji rodičia sa rozviedli, keď som mala 4r. Najprv to bolo náročnejšie, ale potom normálne ostali kamaráti. Keď zomrela otcovi mama, tak sme chodili aj s mamou na Vianoce k otcovi a starkemu na večeru. Keď zomrel aj starky, chodili sme k otcovi aj s mamou, alebo otec k nám (kde vecerali aj maminy rodičia). Pomáhajú si, mama mu chodí robiť generálne upratovanie. Odkedy mám deti a ideme na výlet, tak idú obaja. Majú fakt dobrý vzťah, lepší ako za manželstva. A ja s byvalim (nemám s ním deti) mám tiež kamarátsky vzťah, miluje moje deti, s manželom chodí na pivo..

tosomja
15. sep 2023

My sme sa rozviedli po 14 rokoch. Kvôli mne. Ale v dobrom sme sa rozišli. Máme dcéru, má nás rada oboch a nedáva nikomu za vinu, že spolu nežijeme.
Ani netrpí, aspoň na nej nič nie je vidno.
Aj sme sa majetkovo vyrovnali bez súdu.
Môj terajší manžel sa rozišiel po 13r a doteraz mu robí problémy, už spolu nie sú 7 rokov. Povedala, že budeme plakať, že nás zničí. 🤔 a zničila tak akurát svoje deti. A seba, lebo ju nikto nechce, taká je zatrpknutá.

luccija
15. sep 2023

@tosomja rozviedli sa kvôli tebe?že to niekoho baví toľké roky vkladať energiu do zloby a nenávisti.Iba deti tým trpia najviac.Ak by si našla chlapa má hlavu a záujmy inde

tosomja
15. sep 2023

@luccija tak áno, kvôli mne, dá sa to tak povedať. Bola som dôvodom, prečo od nej odišiel.

autor
15. sep 2023

@dadis Ťahá sa to 3 roky... a bude to stáť tisíce € .Ako píšete, nevedela som s kým žijem....a čoho je schopný.

dadis
15. sep 2023

Ved to, ale ked sa inak neda 🤷‍♀️..

deti95060810
15. sep 2023

@panda21 to je ozaj super...tak u nás sa stala asi niekde ozaj chyba že takto sme aj po toĺkých rokoch...

deti95060810
15. sep 2023

@tosomja myslíš že kvôli zarpknutosti? skôr je škaredá...

tosomja
15. sep 2023

@deti95060810 nie je škaredá 😃 len ako môj hovorí. Ukričaná veverička (lebo ryšavá) 🤣