Rozvod s narcistickým partnerom
Ahojte,
Mám za sebou niekoľkoročné manželstvo s narcistom, už to nezvládam. Prosím vás, ktorí máte skúsenosti, ako prebieha súd?
Muž mnou manipuluje, všetko otočí proti mne, ak poviem, že chodím k psychologické, tak som psychicky labilna. Najprv sluboval, že sa rozideme v pokoji, ale to nebude možné, natoľko ho poznám.
Mame dve deti. 9a 4. S nimi má naoko dobrý vzťah, vie sa postarať , navariť, chodia na plaváreň... Ale starší mi hovorí, a vidím to aj sama, že len na mňa kyda, aká som neschopná, že na mňa nadáva vulgárne v ich pritomnosti. Ja tie urážky prekysnem ale vidím ze začína manipulovať aj ich, chlapci sú mu dobrí iba tak na imidz, aký on je skvelý otec, využíva ich.
Kto si takým vzťahom prešiel, vie o čom píšem.
Jasne ze mam chyby a nie som dokonalý rodič, ale myslím si, že striedavka by im teraz len ublížila. Nechcem znieť na súde ako zlomená žena, lebo by z toho vyťažil, že som psychicky labilna.
Uviedla som do návrhu na rozvod , že bude mať deti každý druhý víkend od štvrtka do nedele. Myslíte, že to sudca bude považovať za dostatočné?
Prosím ozaj tie, ktoré majú skúsenosť s takýmto vzťahom, čo môžem čakať?
@anonym_824784 je mi to ľúto, že nemáš kam ísť. Ja mám našťastie pomoc od rodiny a mám kam ísť.
@anonym_autor Dakujem, tak úprimne my mame aj normálne dni,zasmejeme sa..ale ja som mu nikdy neodpustila to,že som odisla od neho a ta cela situácia okolo toho.Takze aj moje správanie voči jeho pocitom a všetkému je neutrálne!! Ja už sa na to inak pozerám ako pred 10 rokmi..ja som zmenila cely postoj k nemu.Predtym som sa ospravedlňovala,ustupovala aby bolo dobre..nie nebolo.Teraz je mi lepšie,neustupujem,nedam sa manipulovať…a on to už snáď cíti,že už nie som to ustráchane žieňa,ktoré ho počúva. A keďže nechce stratiť rodinu, tak sa kontroluje.Ale nemám kde ísť,takze to mám iné.Rodina stojí pri mne,ale byvaju 200km od nás a teda menit školy atd,keď zatial nemusím .a teda vidia,že to neni medzi nami take zle,že sa zmenil...držím ti palce,ale bude to boj..
Mam to za sebou.
Na rozvod s narcisom potrebuješ právnika.
Nech ta to stoji čokoľvek.
Nenechaj sa vyprovokovať.
Ja som mala pravnika taktika bola taka vyprovokovať ex. Po rokoch už vieš co ho dokáže najviac nastarovať.
Pred pojednavanim som mu utrusila poznámku o niečom na co je alergicky co viem ze jo zneisti.
A potom som si na pojednávaní len sadla a uprene s miernym úsmevom na neho hľadela.
Tak isto po rokoch vieš predvídať jeho kroky argumenty co povie co nepovie a musíš byť pripravená na kazdy jeho krok.
Právnikovi povedz všetko co ta napadne ze na teba ex vytiahne presne v znení v akom to povie.
Napríklad: ja som s malým šla pomôcť kamarátovi lebo mal nehodu o 22.30 vecer vedela som ze moj ex to vytiahne štýlom "vlaci decko po nociach kade tade" pravnikovi som povedala ako to bolo aj to co bude hovoriť moj ex.presne tak aj bolo moj pravnik ho zniesol pod čiernu zem.
Vedel ako na neho.
Tým provokacnym gestom na začiatku som ho vyprovokovala a znervoznila natoľko ze sa správal ako chuj resp predviedol priamo pred sudkynou svoje bežné správanie.
Nenechaj sa oblafnut rozvod s takým nikdy neprebehne v kľude máj pripravenú každú špinu na neho a neboj sa ju použiť totiž nebojuješ len o seba ale aj dieta(deti) hlavne ty musíš na súde ostať kľudná ŽIADNE prejavy emócií absolútne nula.
A najlepšie na koniec žiadna informovanosť z tvojej strany nic mu nehovor ci mas pravnika ci nemáš ci koho co si dala do návrhu co budes žiadať prečo žiadaš to a to.
Skratka nic.
Moj sa ma furt vypytoval mas pravnika odpoveď mam po týždni sa opýtal zas vravím nemam on ze naposledy si povedala ze mas odpoveď možno mam možno nemam neviem nepamätám si.
Narcisti pracujú s informáciami a emóciami.
Čím viac ho nakŕmiš tym je pre neho ľahšie
Mam to za sebou.
Na rozvod s narcisom potrebuješ právnika.
Nech ta to stoji čokoľvek.
Nenechaj sa vyprovokovať.
Ja som mala pravnika taktika bola taka vyprovokovať ex. Po rokoch už vieš co ho dokáže najviac nastarovať.
Pred pojednavanim som mu utrusila poznámku o niečom na co je alergicky co viem ze jo zneisti.
A potom som si na pojednávaní len sadla a uprene s miernym úsmevom na neho hľadela.
Tak isto po rokoch vieš predvídať jeho kroky argumenty co povie co nepovie a musíš byť pripravená na kazdy jeho krok.
Právnikovi povedz všetko co ta napadne ze na teba ex vytiahne presne v znení v akom to povie.
Napríklad: ja som s malým šla pomôcť kamarátovi lebo mal nehodu o 22.30 vecer vedela som ze moj ex to vytiahne štýlom "vlaci decko po nociach kade tade" pravnikovi som povedala ako to bolo aj to co bude hovoriť moj ex.presne tak aj bolo moj pravnik ho zniesol pod čiernu zem.
Vedel ako na neho.
Tým provokacnym gestom na začiatku som ho vyprovokovala a znervoznila natoľko ze sa správal ako chuj resp predviedol priamo pred sudkynou svoje bežné správanie.
Nenechaj sa oblafnut rozvod s takým nikdy neprebehne v kľude máj pripravenú každú špinu na neho a neboj sa ju použiť totiž nebojuješ len o seba ale aj dieta(deti) hlavne ty musíš na súde ostať kľudná ŽIADNE prejavy emócií absolútne nula.
A najlepšie na koniec žiadna informovanosť z tvojej strany nic mu nehovor ci mas pravnika ci nemáš ci koho co si dala do návrhu co budes žiadať prečo žiadaš to a to.
Skratka nic.
Moj sa ma furt vypytoval mas pravnika odpoveď mam po týždni sa opýtal zas vravím nemam on ze naposledy si povedala ze mas odpoveď možno mam možno nemam neviem nepamätám si.
Narcisti pracujú s informáciami a emóciami.
Čím viac ho nakŕmiš tym je pre neho ľahšie
@anonym_dfc2da budú sa veľmi vypytovať na manželstvo? Nemôžem uviesť stručne par vetami, ako prebiehalo, a potom dodať, že už s ním nefungujem, že mám iné bývanie, že máme oddelené účty, nefunguje komunikácia, úcta, rešpekt, že trvám na rozvode? To by nestačilo povedať a byť potom ticho?
@anonym_dfc2da budú sa veľmi vypytovať na manželstvo? Nemôžem uviesť stručne par vetami, ako prebiehalo, a potom dodať, že už s ním nefungujem, že mám iné bývanie, že máme oddelené účty, nefunguje komunikácia, úcta, rešpekt, že trvám na rozvode? To by nestačilo povedať a byť potom ticho?
@anonym_autor ja som to tak zhrnula.
Sudkyňu v podstate nezaujímali omáčky okolo len moj ex mal potrebu vyťahovať hefty.
Presne sa pýtala ci spolu žijeme co financie kedy sme boli naposledy spolu intímne a ci trvám na rozvode.
Oveľa dlhší čas sme strávili s pridelením statostlivosti
@anonym_autor ja som to tak zhrnula.
Sudkyňu v podstate nezaujímali omáčky okolo len moj ex mal potrebu vyťahovať hefty.
Presne sa pýtala ci spolu žijeme co financie kedy sme boli naposledy spolu intímne a ci trvám na rozvode.
Oveľa dlhší čas sme strávili s pridelením statostlivosti
@marlent ďakujem 🙂
@anonym_autor presne taketo veci som zazivala aj ja. Inak kolizna aj sudkyna ho prekukli hned, takze nemal sancu. Isiel na mna kydat, ja som do toho nijak nezasahovala a odpovedala som len velmi vecne na otazky, ktore sa ma pytala sudkyna, alebo kolizna na stretnutiach. Ziadne citove vylevy, to ich nezaujima a neplati na nich. Ale priprav sa na strasne veci naozaj. Na mna napr.poslal policajtov, ze som nechala deti same doma (strazil ich moj partner), ale urobil cirkus a nahlasil ma na policii, samozrejme to okamzite prisli presetrit, vypytovali sa deti a pod.
@lindusss2016 ako potom zareagovali policajti, keď zistili, že deti nie sú samé doma?
@lindusss2016 ako potom zareagovali policajti, keď zistili, že deti nie sú samé doma?
@anonym_autor tak vypoculi deti, videli, ze su v pohode, takze reagovali dobre, spytali sa ma, preco k tomu ohlaseniu doslo, vysvetlila som im, o co sa jedna a policajt zhodnotil, ze ten byvaly je asi velmi byvaly a ze takych uz bolo.
Dobry den. Stretol sa niekto aj s narcistickou a manipulatorskou manzelkou? Moj priatel sa rozvadza po tom, co nedokazal zachranit manzelstvo po manzelkinej nevere. Pocas “zachrany” manzelstva ho ona psychicky tyrala aj fyzicky napadala. Ked podal ziadost o rozvod, pokusila sa o samovrazdu. Teraz sa mu vyhraza, ze rozvod nedopusti a radsej sa zabije, ako by mala mat status rozvedenej. Toto robi pred detmi. Je mozne, ze sa jej podari dosiahnut, ze bude rozvod natahovat? Ze jej sud zveri deti aj ked robi v zahranici a pokusila sa o samovrazdu? Dakujem
autor ci autorka tohoto prispevku sa dost pokusa manipulovat svojim prednesom a opisom co je dost divne, hlavne v teme "akoze o exmanzelovi" co je z casti vtipne a z casti trapne.
@anonym_autor jedno aj druhe pise tento isty autor . https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/ako-zvladnut-odchod-od-psychopata/?page=2&scrollto=last
autor ci autorka tohoto prispevku sa dost pokusa manipulovat svojim prednesom a opisom co je dost divne, hlavne v teme "akoze o exmanzelovi" co je z casti vtipne a z casti trapne.
@samo789 to druhe nie som ja. Ako sa pokúšam manipulovať?
Aši som nepochopila tvoj príspevok. Takých žien, čo žijú s narcistom, je celkom dosť.

@telefon00 striedavka je dobra, ale len vtedy, keď aj vzťahy sú dobré... Tu asi veľmi dobre nebudu
@domiklik striedavka je dobrá možno jedine vtedy keď sa striedajú rodičia nie deti, veď si len sami predstavte čo to je každý týždeň byť v inom byte, v inej posteli, prevláčať si osobné veci… ideálne je keby rodičia sú obaja zodpovední a normálne sa vedia dohodnúť, ale striedavá starostlivosť musí byť pre deti aj tak náročná.