icon

Rozvod v 50-ke

30. dec 2022

Ahojte, prosím, ako ste prekonali rozvod v 50-tke? Boli sme spolu 20 rokov a áno aj sme sa hádali. A prišlo to ako blesk z jasného neba, na Vianoce mi oznámil, že sa chce rozviesť. Som zúfalá, neviem čo bude a ako bude. Ako ste to zvládli vy?

Strana
z3
charlotte911
31. dec 2022

určite v takom veku pracuješ, nečítala som všetko, vykašli sa na neho, najdi si prenájom, o výživné si požiadaj a dohodni sa co si vezmeš zo spoločného, na dom nárok nemáš, neboj, prejde čas a budete mu chýbať, vtedy by som mu ukázala chrbát, mužom v 2.puberte prepína, obzerajú mladšie ženy , nerozmýšľajú hlavou, že si rozbijú rodiny a ked sa vyspia z toho opojenia, bijú si hlavu o múr, ak je v tom iná žena, čo sa dozvieš ak ti to nepovedal tak po rozvode určite, no ver, že bude ľutovať, daj sa dokopy, chlapom sa vždy páčia tie, ktoré doma nemajú a ty budeš pre neho už jednou z nich, a dokonca viac, lebo s tebou poznal aj pekné chvile a určite bol s tebou aj preto lebo si sa mu páčila, stačí ťa nemať dlhšie vedľa seba a pochopí, ak je v tom iná, neboj dennodenne byť spolu to nebude len tutu mutu, ešte si trepne päsťou do múru, môj sa chcel vrátiť, poslala som ho do kelu odkiaľ prišiel, 50 ročná žena je ešte plná života a niekedy vyzerajú ženy v 50 tke lepšie ako mladšie, držím palce, život ide ďalej, máš deti, hlavu hore, ešte nieje dôvod na plač, možno to malo byť tak, aby ťa stretlo niečo lepšie 🍀

amiaja
31. dec 2022

@gerrwie_girl blbost. Zeny sa rozvadzaju z roznych dovodov, ked uz maju toho dost. Radsej budu same. Chlap neodide, nevzda sa full servisu kym nema isty druhy.

gerrwie_girl
31. dec 2022

@amiaja nie je to blbosť. Samozrejme nehovorím o manželstvach keď ženu chlap bije alebo co. Ale o takýchto kde je naoko všetko fajn a zrazu sa zena rozhodne ze odíde. Väčšinou je za tým chlap 🙂. Vôbec by som v tomto smere nenadavala na chlapov, sú takí istí ako my. Akurát mi 23.12. písal kamoš. Žena mu na vianoce oznámila ze sa chce rozviesť. Vravel ze ona sedávala na telefóne a stále s kymsi vypisovala. Je to nad slnko jasne o co tu ide.

janamoto78
31. dec 2022

Ak ťa nechce, nech si ide. Môj sa zbláznil do našej spoločnej kamošky čo mi bola ao sestra. Rozvod po 19 rokoch. Najprv šok pre mňa. Potom vytriezvenie pre neho. Ja som sa medzičasom cez jednu kamošku na Fcb zoznámila s terajším priateľom. Žijeme spolu v novom dome, bez škandálov a hádok. Deti on nemá, ja už mám vnúča. Môj ex má už asi desiaty vzťah od nášho rozvodu a dookola rieši rovnaké blbosti okolo nevysporiadaného dedičstva po jeho nepodarenej rodine. Som spokojná a nemenila by som. Nikdy nie sú veci také zlé ako sa nazačiatku javia.

zuzu11166
31. dec 2022

@h2o2 jej,presne takto som bola ja,ale ja som to mala jednoduche,lebo ten majetok nebol zas az taky velky,co sme mali a nemali sme ani dieťa a bola som veelmi mlada este,tak sa mi velmi lahko islo "domov" k rodicom a nechala som mu uplne vsetko,kaslala som na neho doslova
Rodicia este pracovali,tak 1 cely rok odomna nechceli ziadne peniaze a nasetrila som si...
Je to davno,len mi ten popis pripomenul moj pribeh.teraz uz mam druheho manzela,s ktorym sme uz dlho spolu a vsetko je ok

jozef1890
8. jan 2025

@dadis Máte úplnú pravdu. Chlap keď vysloví - chcem sa vážne porozprávať už by som byť na mieste ženy SPOZORNELA, a keď povie rozvod tak to nie je len tak z ničoho nič. To ale neznamená že už má HNEĎ NÁHRADU. Po rozvode ktorý som podal JA, to sa už nedalo vydržať nadávky, urážky ponižovanie to by bolo na dlho. Po rozvode sa mi vysmiala až s červenala že " HA ! KTORÁ BY ŤA CHCELA" moja odpoveď, keď nie tak nie život ide ďalej, ale ešte týždeň pred rozvodom rozbila polovicu bytu.
Skúsil som po mnohých rokoch vzťah, ale žiaľ po 12 rokoch sa asi tiež rozlúčim, nie je zlá ale, ale už vyše 2,5 roka je odmeraná a chladná ako by som bol cudzí. Tak že ÁNO milé dámy ak to muž vysloví dôvod tam určite je, niekedy to viete skutočne prehnať, dá sa to vydržať ale dokedy. Ja viem že ani muži nie sú svätý je to asi taj 50/50. Inak neviem čo robím zle do krčmy nechodím, nepijem akurát si dám tú kávu a zapálim si aj to nie doma ale vonku a nikdy ale skutočne nikdy som nepodviedol, toto NIE moja zásada. A niekedy premýšľam že čo by som dal za normálnu chápajúcu a milujúcu ženu. Tiež som nemal šťastie.

hegemon
5. júl 2025
@dadis

@madeline1 Myslim si, ze ak chlap povie rozvod, tak to nemysli iba tak a ma na to vazny dovod. Vacsinou uz ma taky chlap nahradu. Jasne, ze ma autorka zachovat pokoj a nebalit seba, deti a robit z toho dramu, vykrikovat mu, vyhrazat sa a neviem co este. A vies, zeny co pisali, ze aj po rozvode je kvalitny zivot, chceli autorku povzbudit pozitivnymi prikladmi. Povzbudit ju, ze nejde o ziadnu tragediu, zivot ide dalej..nieco v tom zmysle..ano, vzdy si to moze ten chlap rozmysliet..ale prepac, ako si ON teda vazi ten vztah, ak vytahuje taketo vazne rozhodnutia cez Vianoce? To sa uz velmi tazko lepi..

@dadis prepáč.tento článok mi ukázala manželka. Prečítal som a musím odpovedať. Hovorili sme o tejto téme z manželkou. Takže Chlap po 50.čo keď má dosť všetkého čo bolo. Vy ženy prehliadate to prehliadate .Vysvetlím. Na začiatku to bolo takto.. Boli mladý , zaľúbený. Vždy keď prišlo vo vzťahu k rozhodnutiu čo bude a ako bude tak žena príde s vetou , urobme to takto lebo ma ľúbiš. A muž urobí. A vždy , najmä po svadbe, no vymaľuj to takto. Ak nie ( iný názor)Ale ty ma ľúbiš. A muž súhlasí. A keď aj má iný názor a chce niečo inak tak to aj tak nakoniec urobí ako chce žena. A keďže ju ľúbi tak bude robiť všetko ako ona chce. No a už bude veliť žena. Vždy a všade. A po 25 .alebo 30 rokoch manželstva príde veta !!!(( Ty ani nie si chlap keď si nevieš povedať svoj názor. ( Hlavne že celé tie roky robil všetko z lásky k vám tak ako ste to chceli. ). Ako vymalujeme byt ? Biela alebo šedá. Ak povie chlap šedá ,by poviete biele a mate 10 dôvodou prečo biela. Tak načo sa to pytate toho chlapa keď viete výsledok.. Kam na dovolenku . Ak povie chlap kam ,by poviete inam. A máte 10 dôvodov . Alebo veta.Ty ma ľúbiš. A chlap lubi. No a po všetkých rokoch keď robil chlap z lásky všetko čo ste chceli, príde veta !!!!Ty ani niesi chlap keď nemáš názor. Viete dámy ,ona trpezlivosť je pohár do ktorého kvapká. A okolo 50. sa naplní a pretečie. A vtedy si chlap povie dosť. ( No a nesmieme zabudnúť na sex. ). Keď vážené dámy vydelíte chlapovy tak sex1 až 2 krát počas mesiaca . Lebo bolí ma hlava. Lebo v práci ,lebo deti.Migréna atď. Tak rozvod. A tie mladšie ženy? To je zámienka . Anajľahšia cesta. Muži to ani nechcú tak veľmi ,ale dvoriť sa inteligentnej dáme v rokoch je veľmi zdĺhavé. Mladé dievčatá sú veľmi ochotne. Tak to je dámy veľmi častý dôvod rozvodou po 50. chlapcov.
@dadis

hegemon
5. júl 2025
@jozef1890

@dadis Máte úplnú pravdu. Chlap keď vysloví - chcem sa vážne porozprávať už by som byť na mieste ženy SPOZORNELA, a keď povie rozvod tak to nie je len tak z ničoho nič. To ale neznamená že už má HNEĎ NÁHRADU. Po rozvode ktorý som podal JA, to sa už nedalo vydržať nadávky, urážky ponižovanie to by bolo na dlho. Po rozvode sa mi vysmiala až s červenala že " HA ! KTORÁ BY ŤA CHCELA" moja odpoveď, keď nie tak nie život ide ďalej, ale ešte týždeň pred rozvodom rozbila polovicu bytu.
Skúsil som po mnohých rokoch vzťah, ale žiaľ po 12 rokoch sa asi tiež rozlúčim, nie je zlá ale, ale už vyše 2,5 roka je odmeraná a chladná ako by som bol cudzí. Tak že ÁNO milé dámy ak to muž vysloví dôvod tam určite je, niekedy to viete skutočne prehnať, dá sa to vydržať ale dokedy. Ja viem že ani muži nie sú svätý je to asi taj 50/50. Inak neviem čo robím zle do krčmy nechodím, nepijem akurát si dám tú kávu a zapálim si aj to nie doma ale vonku a nikdy ale skutočne nikdy som nepodviedol, toto NIE moja zásada. A niekedy premýšľam že čo by som dal za normálnu chápajúcu a milujúcu ženu. Tiež som nemal šťastie.

@jozef1890 určite si aj ty robil všetko čo chcela lebo si ju ľúbil. Až bol z to zvyk. A po rokoch si nebol chlap lebo si nemal svoj názor.

huxy
5. júl 2025
@hegemon

@dadis prepáč.tento článok mi ukázala manželka. Prečítal som a musím odpovedať. Hovorili sme o tejto téme z manželkou. Takže Chlap po 50.čo keď má dosť všetkého čo bolo. Vy ženy prehliadate to prehliadate .Vysvetlím. Na začiatku to bolo takto.. Boli mladý , zaľúbený. Vždy keď prišlo vo vzťahu k rozhodnutiu čo bude a ako bude tak žena príde s vetou , urobme to takto lebo ma ľúbiš. A muž urobí. A vždy , najmä po svadbe, no vymaľuj to takto. Ak nie ( iný názor)Ale ty ma ľúbiš. A muž súhlasí. A keď aj má iný názor a chce niečo inak tak to aj tak nakoniec urobí ako chce žena. A keďže ju ľúbi tak bude robiť všetko ako ona chce. No a už bude veliť žena. Vždy a všade. A po 25 .alebo 30 rokoch manželstva príde veta !!!(( Ty ani nie si chlap keď si nevieš povedať svoj názor. ( Hlavne že celé tie roky robil všetko z lásky k vám tak ako ste to chceli. ). Ako vymalujeme byt ? Biela alebo šedá. Ak povie chlap šedá ,by poviete biele a mate 10 dôvodou prečo biela. Tak načo sa to pytate toho chlapa keď viete výsledok.. Kam na dovolenku . Ak povie chlap kam ,by poviete inam. A máte 10 dôvodov . Alebo veta.Ty ma ľúbiš. A chlap lubi. No a po všetkých rokoch keď robil chlap z lásky všetko čo ste chceli, príde veta !!!!Ty ani niesi chlap keď nemáš názor. Viete dámy ,ona trpezlivosť je pohár do ktorého kvapká. A okolo 50. sa naplní a pretečie. A vtedy si chlap povie dosť. ( No a nesmieme zabudnúť na sex. ). Keď vážené dámy vydelíte chlapovy tak sex1 až 2 krát počas mesiaca . Lebo bolí ma hlava. Lebo v práci ,lebo deti.Migréna atď. Tak rozvod. A tie mladšie ženy? To je zámienka . Anajľahšia cesta. Muži to ani nechcú tak veľmi ,ale dvoriť sa inteligentnej dáme v rokoch je veľmi zdĺhavé. Mladé dievčatá sú veľmi ochotne. Tak to je dámy veľmi častý dôvod rozvodou po 50. chlapcov.
@dadis

@hegemon 😂😂😂 to ako fakt? Tak ak niekto natrafí na ženu generálku (a to platí aj opačne), tak ok. My s partnerom komunikujeme, a nie, neplatí to, čo poviem ja. Vždy sa snažíme o rozumný kompromis.

hegemon
5. júl 2025
@huxy

@hegemon 😂😂😂 to ako fakt? Tak ak niekto natrafí na ženu generálku (a to platí aj opačne), tak ok. My s partnerom komunikujeme, a nie, neplatí to, čo poviem ja. Vždy sa snažíme o rozumný kompromis.

@huxy no musím povedať že našťastie sme mali vážny rozhovor na túto tému asi pred 8 rokmi ( teraz máme obaja 59.rokov.a pochopila. Lebo ja sa napríklad od začiatku starám o kuchyňu. Rád varim rád nakupujem. Aj si kuchyňu upratujem . Ale musím priznať že ani neviem kde je vysávač ani ako sa pustí práčka. ( Aj keď ju viem opraviť. ) 😂😂😂 A máš pravdu bola generál a už mi ten pohár začínal pretekať. No bola rozumná a pochopila. Takže všetko je fajn. ( Akurát ten sex. ) Je ho trošku pomenej no ,ale nemôžme mať všetko. 😉

dadis
5. júl 2025
@hegemon

@jozef1890 určite si aj ty robil všetko čo chcela lebo si ju ľúbil. Až bol z to zvyk. A po rokoch si nebol chlap lebo si nemal svoj názor.

@hegemon ? nerozumiem, co to so mnou ma 😅

hegemon
5. júl 2025
@dadis

@dadis no chcem tým povedať , že v podstate za to môžme mi muži.Lebo pred svadbou nám starý ženáči hovorili. Daj si pozor a madyav hranice. Nesúhlas so všetkým kôli láske. Lebo bude papuča. Ja to teraz tiež radím našim mladým ,ale ktorý mladý uzná že stsrsí môže mať pravdu 😂😂😉 Keby to stavali na rovnocennosti ,ale to je taká utopia ako , že Fico bude progresíec.😂😂

dadis
5. júl 2025
@hegemon

@dadis no chcem tým povedať , že v podstate za to môžme mi muži.Lebo pred svadbou nám starý ženáči hovorili. Daj si pozor a madyav hranice. Nesúhlas so všetkým kôli láske. Lebo bude papuča. Ja to teraz tiež radím našim mladým ,ale ktorý mladý uzná že stsrsí môže mať pravdu 😂😂😉 Keby to stavali na rovnocennosti ,ale to je taká utopia ako , že Fico bude progresíec.😂😂

@hegemon Nie, ja si vobec nemyslim, ze za rozvod mozu muzi. Co bolo skor, sliepka alebo vajce? Tvoja zena bola rozkazovacna semetrika alebo ty si bol bez nazoru? A nie je to vobec jedno? Nevyhovovalo ti to, tak ste sa to snazili opravit.. o tom vztahy su. Nikto nie je dokonaly, dolezita je laska a vola na vztahu pracovat, zelam nech to vyjde a spokojnd si nazivate..

jozef1890
23. júl 2025
@dadis

@dadis Máš pravdu, a tak je to aj doteraz. Jeden deň povie tak, a ďalší deň už je inak už to nie je pravda. Samozrejme veď ako inak. Ale sa nebudem hádať všetko by to len zhoršilo, čas ukáže.

ha_ha
23. júl 2025
@hegemon

@dadis

@hegemon Prepáč, ale to, že ty si submisívny podpapučiak, ktorý skáče, ako žena píska, to ešte neznamená, že takí sú všetci chlapi.

Strana
z3